Μηνύματα για την 8η Μάρτη

5
3618
Ο Σύλλογος Γυναικών Κω (ΟΓΕ) τιμώντας την 8η Μάρτη , Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά μοχθούν λόγω της Ακρίβειας. Όλες όσες δεν συμβιβάζονται με την εμπορευματοποίηση της Υγείας στο νησί μας! Όσες δεν δέχονται την κακοποίηση και την εκμετάλλευση από όπου και αν προέρχονται. Όσες δεν παζαρεύουν το δικαίωμα των νέων μας για Δωρεάν σπουδές στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Όσες δεν αποδέχονται τους πολέμους, τη φτώχεια, και την προσφυγιά και ζητάνε να μην εμπλέκεται η Ελλάδα στα σχέδιά αυτών που δολοφονούν λαούς όπως στην Παλαιστίνη.

Φίλες και φίλοι, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Μόνο συλλογικά παλεύουμε για όλα αυτά. Η 8η Μάρτη αφιερώνεται σ΄όλες εσάς τις αγωνίστριες της ζωής!!

Την Παρασκευή 8 Μάρτη ο Σύλλογος Γυναικών Κω ( ΟΓΕ) και η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου προβάλλει την βραβευμένη ταινία « Οι Σουφραζέτες» στις 7:00 μμ στο Χάνι.

 

Από το Δ.Σ

 

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

                           ΜΗΝΥΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

     8 Μάρτη: Ημέρα μνήμης και  τιμής προς  όλες τις γυναίκες: τις πρωτοπόρες γυναίκες του 1857 στη Νέα Υόρκη που εξεγέρθηκαν για  ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ανθρώπινο ωράριο εργασίας,  αλλά και  τις  γυναίκες  κάθε εποχής και ιστορικής περιόδου που έδωσαν  και δίνουν με   μαχητικότητα  και   θυσίες    τους  μικρούς  ή  μεγάλους αγώνες τους . Hμέρα ορόσημο που  σηματοδοτεί τον συνεχή αγώνα    για την εξάλειψη των διακρίσεων, για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της  ζωής σε κάθε γωνιά  του κόσμου.

8  ΜΑΡΤΗ 2024: Αφιερώνουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες – θύματα  του πολέμου και σε κάθε γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο που δοκιμάζεται.

Γνωρίζουμε καλά, ότι τα πιο τραγικά θύματα των πολέμων και των συγκρούσεων είναι οι γυναίκες και τα παιδιά, ιδιαίτερα τα κορίτσια. Η ανθρωπότητα συγκλονισμένη παρακολουθεί τις   εικόνες απελπισίας   των  μανάδων  με μικρά παιδιά που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους περπατώντας   στο δρόμο της προσφυγιάς.  Η   σεξουαλική βία σε γυναίκες και κορίτσια χρησιμοποιείται συνειδητά,  ως τακτική πολέμου, παρά τα ψηφίσματα και τις διακηρύξεις των Ηνωμένων Εθνών.

Σ’ έναν κόσμο που σπαράσσεται από τη βία και τους πολέμους,   εμείς οι γυναίκες  τασσόμαστε  στο πλευρό εκείνων που μάχονται για την  ειρήνη,  τη συνεργασία , την αλληλεγγύη,  τον ανθρωπισμό,  την προστασία όλων των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ταυτόχρονα, σκύβουμε  με προσοχή στα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα και  συνεχίζουμε να  διεκδικούμε τα αυτονόητα. :

-Ενίσχυση των πολιτικών ισότητας στην πράξη για την ουσιαστική ισότητα και την κατάργηση των διακρίσεων

– Ενίσχυση και επέκταση  του δικτύου των δομών του κοινωνικού κράτους για την προστασία της οικογένειας.

– Στήριξη με σειρά μέτρων της κοινωνίας που πλήττεται από την ακρίβεια

– Κατάργηση των επισφαλών σχέσεων εργασίας

-Θεσμικές πρωτοβουλίες και  πολιτικές  για την πρόληψη και καταπολέμηση της ορατής και σοκαριστικής  έμφυλης  βίας, σε όλες τις μορφές , για την  προστασία των θυμάτων που σπάνε τη σιωπή και την τιμωρία των ενόχων

-Θέσπιση κανόνων για την  εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης σε κάθε εργασιακό χώρο .

-Αναγνώριση του φαινομένου της γυναικοκτονίας ως σεξιστικού εγκλήματος  και εισαγωγή του όρου ¨γυναικοκτονία¨ στον Ποινικό Κώδικα, ως εγκληματική πράξη. τον οποίον υιοθετούν ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση(femicide)

Θεωρούμε πρωταρχική τη διαπαιδαγώγηση των νέων με τις αξίες του αλληλοσεβασμού ως βάση  στις ανθρώπινες σχέσεις, για την κατάρριψη των στερεοτύπων και  αλλαγή σε στάσεις, συμπεριφορές και πρότυπα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μάς υπενθυμίζει ότι παρά την πρόοδο σε νομοθετικό επίπεδο, ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, για τη διεκδίκηση της  ουσιαστικής  ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής , στην εργασία, στην οικογένεια, στην καθημερινή ζωή, δεν πρέπει να εξαντλείται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους ως  αβίαστη καθημερινή στάση ζωής.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ: Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά

Την 8η Μάρτη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ τιμά την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Η 8η Μάρτη του 1857, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα, το 2024, την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης απεργούσαν διεκδικώντας μείωση ωραρίου, εξίσωση των μισθών τους με των αντρών και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Αντίστοιχα είναι και τα αιτήματα που μπαίνουν σήμερα, τα οποία βάλαμε μπροστά και στην μεγάλη Πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη για αυξήσεις μισθών,  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η ουσιαστική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, είναι αναπόσπαστο κομμάτι διεκδικήσεων των εργατικών σωματείων, καθώς οι συναδέλφισσες βιώνουν ακόμη και σήμερα διπλή εκμετάλλευση τόσο σαν εργαζόμενες μέσα στον χώρο δουλειάς τους όσο και από τον πολλαπλό ρόλο που έχουν μέσα στην οικογένεια

 

Στις συνθήκες που ζούμε μια γυναίκα στην καθημερινότητα της πρέπει να είναι εργαζόμενη, δασκάλα, γιατρός και νοσηλεύτρια, καθαρίστρια.

 

Απέναντι στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ υπερ του κεφαλαίου που τσακίζουν κάθε δικαίωμα μας σε εργασία, υγεία και παιδεία καλούμε κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο  να δυναμώσουμε την διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας  και των δικαιωμάτων μας στη ζωή και τη δουλειά τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες των  εργατριών του 19ου και του 20ου αιώνα που πάλεψαν με απαράμιλλο θάρρος για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και στην κοινωνική δράση.

Ο δρόμος άνοιξε. Μόνο με το συλλογικό αγώνα  μπορούμε να αποσπάσουμε σημαντικές κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε την ισοτιμία στη πράξη. Συνεχίζουμε!

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω: 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Η 8η Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι η Ημέρα Μνήμης των Αγώνων του Κινήματος για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Υπάρχει για να μας υπενθυμίζει τον πολυετή και διαρκή αγώνα για την απόκτηση και κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς κι εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Αφορά κάθε γυναίκα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα μέχρι και τις μικρότερες και πιο απομακρυσμένες επαρχιακές πόλεις της.

Από την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη απεργία των γυναικών εργαζομένων, στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, στις 8 Μαρτίου του 1857, μέχρι και σήμερα η θέση των γυναικών έχει ξεκάθαρα επαναπροσδιοριστεί. Οι γυναίκες πλέον έχουν κατακτήσει αρκετά δικαιώματα, όχι όμως τη θέση που τους αναλογεί και τους αξίζει. Ακόμα και σήμερα  γυναίκες 25-34 ετών δεν προσλαμβάνονται τόσο εύκολα, γιατί οι εργοδότες φοβούνται ότι λόγω της αναπαραγωγικής τους ηλικίας, προτεραιότητα τους είναι η οικογένεια και όχι η επαγγελματική τους πορεία. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε, το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο των αντρών.

Η ανισότητα και οι διακρίσεις σε όλους τους τομείς, η ενδοοικογενειακή και κάθε άλλη μορφή βίας, εξακολουθούν να υφίστανται και να  αναπαράγονται διαρκώς. Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και την ανταγωνιστικότητα. Μέτρα πλέον λαμβάνονται και για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών και των ανδρών στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα και σε θέσεις υψηλής ευθύνης, αποσκοπώντας τόσο στην κατοχύρωση του δικαιώματός για συμμετοχή όσο και στην αξιοποίηση  των ικανοτήτων όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου. Ενδεικτικά αναφέρουμε το  μέτρο της ποσόστωσης φύλου, το οποίο για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το 2008, και το γεγονός ότι από τότε η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των γυναικών έχει αυξηθεί στο 33%. Άλλωστε το θέμα του ΟΗΕ για το 2024 είναι «Επενδύστε στις γυναίκες: Επιταχύνετε την πρόοδο», γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη της θέσπισης των μέτρων για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Παρ’ όλες όμως τις προσπάθειες για ίσα δικαιώματα γυναικών και αντρών, προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει στη χώρα μας περίπου 100 χρόνια πριν, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αντιμετωπίζονται σαν πλάσματα β’ κατηγορίας. Μόλις το 1983 ψηφίστηκε στην Ελλάδα ο νόμος, για την εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας αντρών και γυναικών και εκσυγχρονίστηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν το Οικογενειακό Δίκαιο. Όμως, οι νοοτροπίες και τα στερεότυπα που συνοδεύουν και τα δύο φύλα, εξακολουθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό να υπάρχουν και να καθορίζουν συμπεριφορές και αντιλήψεις. Τα θύματα των γυναικοκτονιών που είναι σταθερά αυξημένα τα τελευταία χρόνια δεν μας αφήνουν τα περιθώρια να πιστεύουμε οτιδήποτε άλλο.

Επομένως, η 8η Μαρτίου 2024, ας αποτελέσει πέρα από Ημέρα Μνήμης των Αγώνων που δόθηκαν, Ημέρα Υπενθύμισης των Αγώνων που πρέπει ακόμη να κερδηθούν!!

 

 

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω

Δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, συνεχίζονται γιατί δεν έχουν ακόμη κατακτηθεί.

Με σεβασμό στις γυναίκες που υπηρετούν πολλαπλούς ρόλους, που βιώνουν διαχωρισμούς και ανισότητες, στην οικογένεια, στην οικονομία και στην κοινωνία, τιμούμε σήμερα, 8 Μαρτίου, τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Ενάντια στα στερεότυπα, σε κάθε είδους διακρίσεις λόγω φύλου, στην άσκηση βίας κατά των γυναικών, σε σεξιστικές συμπεριφορές και στην αναπαραγωγή σεξιστικών προτύπων.

Τα κοινά προβλήματα και οι ίδιες ανάγκες, φέρνουν γυναίκες και άνδρες στην ίδια πλευρά.

Για την αντιμετώπιση τους, οι νέες και οι νέοι μας οφείλουν να αγωνίζονται μαζί.

Η Πολιτεία οφείλει να τους στηρίζει.

Μόνο έτσι μπορεί να προοδεύσει ο τόπος μας, από κοινού και με συνδυασμένες δράσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα που απειλεί την κοινωνία μας.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, που εορτάζεται παγκοσμίως από το 1977, με απόφαση του ΟΗΕ, ας αποτελέσει οδηγό όλων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, σε όλο τον κόσμο!

 

 

 Νέα Αριστερά: 8 Μαρτίου, Τιμούμε τους Αγώνες των Γυναικών για Ίσα Δικαιώματα και Ισότιμη Συμμετοχή.

 

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα από την Παλαιστίνη.

Στην Γυναίκα από την Γάζα που απέχει από την Ρόδο γύρω στα 800 χιλιόμετρα.

Εμπνεόμαστε από την Κάρολ Σανσούρ, Παλαιστίνια Γυναίκα, ποιήτρια και συγγραφέας με τη φράση της πως «Ο γνήσιος φεμινισμός αντιτίθεται σθεναρά στην αποικιοκρατία. Δεν είναι απλώς ένα εδαφικό ή γεωπολιτικό ζήτημα. Είναι μια μάχη ενάντια στην πατριαρχική καταπίεση, τη συστημική βία και την απανθρωποποίηση ενός ολόκληρου πληθυσμού. Το να είσαι φεμινίστρια σημαίνει να αντιμετωπίζεις και να αμφισβητείς αυτές τις αδικίες σε όλα τα μέτωπα.»

Συντασσόμαστε στο πλάι των γυναικείων κινημάτων ανά την χώρα στο συνεχή αγώνα για ισότητα.

Στηρίζουμε τα γυναικεία κινήματα στον αγώνα διεκδίκησης για:

  • Για ίση εργασία και αμοιβή
  • Για Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία
  • Για πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης
  • Για συμπερίληψη στο ποινικό μας δίκαιο της πλέον ακραίας έκφρασης της έμφυλης βίας, της γυναικοκτονίας

 

Βρισκόμαστε στο πλάι στον αγώνα των φοιτητών για δωρεάν παιδεία. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Λευτερία στην Παλαιστίνη!

 

Τοπική οργάνωση της Νέας Αριστεράς στην Νότια Δωδεκάνησο

 

Δήμος Νισυρίων : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Ο Δήμος Νισυρίων τιμά την ημέρα της γυναίκας, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, την 8η του Μάρτη. Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο, για τη μάνα, τη σύντροφο, τη φίλη, το δικαίωμα της ψήφου, το δικαίωμα στην εργασία, την ελευθερία στην έκφραση, την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων και εν γένει την ουσιαστική ισότητα σε όλους τους τομείς. Σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου.

Η 8η του Μάρτη 1857 ήταν η ημέρα της μεγάλης μαζικής διαδήλωσης από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για πρώτη φορά το 1909 γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ. Το έναυσμα, όμως, είχε δοθεί αιώνες πριν, με τη Λυσιστράτη να πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των ανδρών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Παρά το θέσπισμα νόμων και δικαιωμάτων υπέρ των γυναικών, για την ενδοοικογενειακή βία, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την πρόσβαση σε νομική προστασία, η βία κατά των γυναικών βρίσκεται σε έξαρση. Σε μία σύγχρονη κοινωνία δε χωρά κανένα υπόλοιπο παρωχημένων αντιλήψεων πατριαρχίας και σεξιστικού διαχωρισμού. Είμαστε όλοι ισότιμοι και ισόνομοι.

Σήμερα στο Δήμο μας οι γυναίκες αποτελούν έναν από τους σπουδαιότερους συντελεστές στην ανάπτυξη και πρόοδο της Νισύρου.

Δημήτρης Γάκης: Σήμερα είναι μια μέρα τιμής για τη γυναίκα

Σήμερα δεν είναι απλά μια μέρα γιορτής είναι κυρίως μια μέρα τιμής. Τιμή για τη γυναίκα, τον εκφραστή της αγάπης της αγωνιστικότητας, της θυσίας. Τιμή για όλες εκείνες που πάλεψαν για δικαιώματα και που ακόμα και σήμερα δίνουν καθημερινές μάχες υπεράσπισης των παιδιών τους όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πολύπαθη Γάζα. Εκεί όπου η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όπως και οι σεξουαλικές επιθέσεις, είναι η καθημερινότητά τους.

 Λένε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, πίσω όμως από μια επιτυχημένη γυναίκα δεν κρύβεται κανείς γιατί όλη η επιτυχία είναι δική της.
Είναι μια έκφραση της πατριαρχικής αντίληψης που και σήμερα κυριαρχεί στις λεγόμενες πολιτισμένες κοινωνίες. Η γυναίκα τα δίνει όλα στην οικογένεια και είναι η τελευταία που παίρνει από την οικογένεια. Ακόμα και σήμερα οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με στερεότυπα, λιγότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, χαμηλότερες αμοιβές και καθημερινό αγώνα να σπάσουν την “γυάλινη οροφή”.
Είναι μακρύς όμως ακόμα ο δρόμος.
Οι γυναικοκτονίες είναι σε έκρηξη διεθνώς το ίδιο και οι ενδο-οικογενειακή βία με θύμα κυρίως τις γυναίκες.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα.
Οφείλουμε να σχεδιάσουμε πολιτικές για την θεσμική και ουσιαστική καταχώρηση των γυναικείων δικαιωμάτων και την ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς, στην εργασία και την μόρφωση, στην πολιτική και την συμμετοχή στα κοινά.
Αξιοποιούμε τέλος και αναδεικνύουμε το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο της γυναικείας δημιουργίας και την οργανωμένη προσφορά των γυναικείων συλλόγων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.
Ρόδος 8-3-2024

Δημήτρης Γάκης

πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ούτε λέξη η ΟΓΕ και οι ΕΓΕ για την νόμιμη παρένθετη μητέρα τέρας που μετατρέπει τη γυναίκα σε κλοσομηχανη να παράγει παιδιά και να τα πουλάει. ούτε λέξη για την στέρηση της μητρότητας από τα παιδιά που θα τα υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες. Κουβέντα για την αφαίρεση της λέξης μητέρα στην νέο ταξική αφύσικη οικογένεια. όλα αυτά δεν σας προσβάλλουν σας δεν αγνοούν και σας υποτιμούν ως γυναικες ;γιατί τόση σιωπή;

    • «Με βίασε, με χτύπησε και απείλησε να κάψει ζωντανά τα παιδιά μας
      «Μου έλεγε “μην τολμήσεις και πεις στα παιδιά τι γίνεται, θα σε σκοτώσω, θα χύσεις αίμα μέσα στο μπάνιο”», λέει η γυναίκα που την χτύπησε το σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη ο σύζυγός της.»

      Αυτό είναι το τελευταίο παρακμιακό και φρικιαστικό περιστατικό βιας της παραδοσιακής οικογένειας. Για αυτες τις γυναίκες τι κάνετε;

      Όχι μόνο δε χαίρεστε που περισσότερα παιδιά θα βρουν οικογένεια και περιβάλλον αγάπης και ασφαλείας, αλλά αγνοείτε εντελώς τις καθημερινές σκηνές βίας και κακοποίησης των γυναικών στις παραδοσιακές οικογένειες. Τι κάνατε για τις δολοφονημένες γυναίκες που ακούμε καθημερινά; Γιατί τόση υποκρισία;

    • Τώρα ξύπνησες άνθρωπε μου;Ξέρεις από ποτέ ισχύει στην Ελλάδα αυτός ο νόμος;Από το 2002 επίτρεπε η παρένθετη μητέρα για κάποιους λόγους.Δεν Αλαξε ούτε κόμμα ο πρόσφατος νόμος.

  2. Μερα που ειναι προτείνω να κανει ενα αφιερωμα η κυρια Αγρελλη που τα λεει και χαριτωμενα για την Υπατια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ