ΕΓΕ ΚΩ: Ευχαριστήριο για την τιμητική εκδήλωση

1
2111

 

Η   Ε.Γ.Ε.-ΚΩ πραγματοποίησε στις 7 Μαïου  στον ΟΡΦΕΑ, την προγραμματισμένη από καιρό  εκδήλωση προς τιμήν των γυναικών του νησιού με συγγραφικό- εκδοτικό έργο.

Με την ευκαιρία το Δ. Σ. ευχαριστεί θερμά:

– τον Μαέστρο Νίκο Γκαναβούρα , τον  κιθαρίστα Κώστα Ανδρουλή και την εξαιρετική   Αναστασία Βλάχου που πλαισίωσαν  μουσικά την εκδήλωση .

– τη Διοίκηση και τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ για τη για τη συνεργασία και τη  διαχρονική  στήριξη

– την ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΡΦΕΑΣ για την παραχώρηση της αίθουσας

– τον Σκεύο Ξυλουρά για την βιντεοσκοπική και ηχοφωτιστική   κάλυψη.

-τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης

– Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος πάντα  τιμά με την παρουσία του   κάθε πρωτοβουλία μας,  τον Αδεσιμολογιώτατο π. Ιωάννη , τον Έπαρχο Κω,  την Πρόεδρο του Δ.Σ., την  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τους Δημοτικούς Συμβούλους,  την υποψήφια και υποψήφιους  βουλευτές, κ. Μ. Ιατρίδη, Ηλ. Καματερό, Δ. Γάκη ,    Προέδρους Συλλόγων και Φορέων  για    την τιμητική τους  παρουσία, όπως και  τα μέλη της Ε.Γ.Ε. και όλους τους φίλους και τις φίλες  που  παρακολούθησαν την εκδήλωση.

-Τέλος, ευχαριστούμε τις τιμώμενες και τους/τις εκπροσώπους τους για τα θερμά λόγια  τους.

Η πνευματική και καλλιτεχνική  δημιουργία και παραγωγή  ανδρών και γυναικών, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει  άνθιση στο νησί, δημιουργώντας μια  πλούσια και αξιόλογη     βιβλιοπαραγωγή , που   αποκαλύπτει και την άλλη όψη του νησιού μας , την πνευματική- πολιτισμική η οποία   συνιστά την άλλη βιομηχανία μας,  πέραν  αυτής της τουριστικής.

Γυναίκες δημιουργοί, κάθε ηλικίας, άλλες πολυγραφότατες, άλλες στο ξεκίνημα στέκονται ισάξια δίπλα  στους  καταξιωμένους επιστήμονες ερευνητές ιστορικούς, ποιητές, συγγραφείς, Λαογράφους ή Εθνογράφους,  στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του τόπου. Βέβαια υπάρχουν και πολλές συμπατριώτισσες με διατριβές κατατεθειμένες στο Εθνικό Αρχείο διδακτορικών διατριβών, με δημοσιεύσεις αξιόλογων μελετών τοπικών θεμάτων και ερευνών σε περιοδικές εκδόσεις και συνέδρια.

Η συμβολική τιμητική διάκριση που  απονεμήθηκε  εκ μέρους της ΕΓΕ  είναι  ένδειξη ευχαριστίας και  αναγνώρισης  του έργου  γυναικών που παράγουν ομορφιά, αξίες, στοχασμό , ιστορική και επιστημονική γνώση, λαογραφική πληροφόρηση αλλά  και πρακτικές συμβουλές. Είναι αφορμή για δημιουργία προτύπων στις νεότερες γενιές.

Με  διαχωρισμό κατά θεματική ενότητα και με μια επιγραμματική αναφορά στο έργο της καθεμιάς οι γυναίκες που τιμήθηκαν είναι οι εξής:

ΠΑΙΔΙΚΑ: 1)         Ελένη Διακοπαναγιώτη       2)Ειρήνη- Μαρία Τσουκάλη

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ: 1) Περσεφόνη Κουτσουράδη 2) Αργυρώ Κατσίλλη  3) Ευανθία Μπινιά

4) Ευαγγελία Κεφαλιανού- Μπούρα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:  1) Αργυρώ Χαρτοφίλη   2) Πόπη Μαλαχία   3) Ελισάβετ Ζαïμη

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ:  1) Ντίνα Δημοπούλου-Χατζηπέτρου 2) Μαρία Τσιρπανλή- Καλατζοπούλου

3) Ξανθίππη Αγρέλλη   4) Μαρία Σιούτα        5)Μοσχία Χαρτοφίλη

 

ΜΕΛΕΤΕΣ:  1)Μαρία Χατζηγιακουμή-Νούτσου  2) Μαρία Κουρούπη   3) Διονυσία Τριπολίτου

4)Ιουλία Παπαευτυχίου

ΙΣΤΟΡΙΑ  :1η)Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

— Τόμος Α΄: Μ.Παρισίδου- Όλγα Ασπετάκη

–Τόμος Β΄ :Χρυσάνθη Μανωλέρη-Μαρία Πανάγου -Ελένη Μαρσέλλου

— Τόμος Γ΄: Πωλίνα Τουρκομανώλη- Ανθούλα Κίννα-Καλλιόπη Χατζηνικολάου

Δόμνα Σοφού-Ζώη-Μαίρη Φάκκου

 

Κατ’ εξαίρεση , κι επειδή ως Γ.Ο  ενθαρρύνουμε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, αποφασίσαμε να τιμήσουμε   και την Έλλη Χόνδρου για τον πλούτο των ποιημάτων της που γράφει  και  δημοσιεύει κατά καιρούς  στα τοπικά  έντυπα.

Συγχαίρουμε τις τιμώμενες και ευχόμαστε υγεία, έμπνευση  και δημιουργικότητα.

ΤΟ Δ.Σ. ΕΓΕ-ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια στην ΕΓΕ για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης. Την ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησε και πάντα να έχει επιτυχίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ