Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των φύλων στην Κω (ΒΙΝΤΕΟ)

1
747

Δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των φύλων πραγματοποιούν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω σε σχολεία του νησιού.

Στόχος του προγράμματος η προώθηση της δημιουργίας υγιών και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στα δυο φύλα.  Επίσης το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω συνεργάζεται με την Κινηματογραφική Λέσχη Κω  (ΚΙΛΕΚΩ) και προβάλουν ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές  της διπλανής πόρτας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις κοινωνικές συμβάσεις, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο . Τα ντοκιμαντέρ αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμών με τους μαθητές της Γ΄ τάξης στα σχολεία όπου πραγματοποιείται η  συγκεκριμένη δράση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κοράνι 4:24 [Ο άνδρας επιτρέπεται να πάρει γυναίκες σκλάβες εκτός γάμου] «Και όλες οι παντρεμένες γυναίκες (σας απαγορεύονται) εκτός από εκείνες (τις αιχμάλωτες) που είναι του δεξιού χεριού-σας. Αυτό είναι εντολή του Αλλάχ προς εσάς.»
    Κοράνι 4:34 «Οι άντρες είναι οι συντηρητές των γυναικών γιατί ο Αλλάχ έκανε μερικούς ανώτερους από άλλους, και γιατί εκείνες ξοδεύουν από την περιουσία-τους· οι καλές γυναίκες είναι συνεπώς υπάκουες, που φυλάνε όσα δεν φαίνονται όπως ο Αλλάχ τα έχει φυλάξει· και (όσο για) εκείνες για τις οποίες φοβάστε μη σας εγκαταλείψουν, φοβερίστε-τις, και αφήστε-τις μόνες στους κοιτώνες και δείρετέ τις· τότε αν σας υπακούσουν, μη ζητήσετε κάποιον τρόπο εναντίον-τους· ασφαλώς ο Αλλάχ είναι Ύψιστος, Μεγάλος.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.