ΕΓΕ Κω: Ευχαριστήριο για εκδήλωση «Η Μικρασιάτισσα στην Ελλάδα. Δημιουργική συμβολή στη νέα πατρίδα»

0
931

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΕ-ΚΩ

Το Δ.Σ. της  Ε.Γ.Ε.-ΚΩ μετά την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Η Μικρασιάτισσα στην Ελλάδα. Δημιουργική συμβολή στη νέα πατρίδα», στις 21 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο(Χάνι), στο πλαίσιο των  επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή,  ευχαριστεί θερμά:

–  τη Διοίκηση και τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ για τη στήριξη

– Το Σύλλογο Μικρασιατών Κω «Ο Ηρόδοτος» για τη συνεργασία και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, κ. Αλέκο Μαρκόγλου για τον χαιρετισμό του

-τους τεχνικούς για τη φροντίδα του ήχου και του φωτισμού

– Την Καλλιόπη Παρθενιάδη για τη συγκέντρωση του οπτικού υλικού και τη Σοφία Σαράντη για την τεχνολογική επεξεργασία του

– Τα μέλη που εργάστηκαν για την προετοιμασία της έκθεσης και για την προσφορά των αναψυκτικών

– Tον κ. Νίκο Διακοστεφανή, των καταστημάτων ΚΡΗΤΙΚΟΣ για την προσφορά των μπισκότων Παπαδοπούλου, της  γνωστής μικρασιάτικης οικογένειας

-τα τοπικά  ΜΜΕ  για την ανάδειξη και  προβολή της εκδήλωσης.

-Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος πάντα  τιμά με την παρουσία του και το λόγο του  κάθε πρωτοβουλία μας , την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, την Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Επαγγέλματος, τον Περιφερειακό Σύμβουλο  Παιδείας και Δια βίου Μάθησης ,τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, τους  Προέδρους Συλλόγων και Φορέων     και όλους και όλες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, παρά τον ψυχρό καιρό.

Η εκδήλωση αποτέλεσε  ένα φόρο τιμής στις γυναίκες της Μικρασίας που  μετά την καταστροφή, εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική Πατρίδα, ξανάστησαν  τις εστίες τους, εργάστηκαν με υπομονή και αξιοπρέπεια δημιουργώντας  μια νέα πραγματικότητα. Στις γυναίκες οι οποίες  ως φορείς μιας πλούσιας κληρονομιάς είχαν  σημαντική και  ισχυρή συνεισφορά   στην επιστήμη, στον πολιτισμό, στην οικονομία, στους εθνικούς και  κοινωνικούς  αγώνες για την ισότητα των φύλων, αποτελώντας  έτσι  πρότυπα που εμπνέουν και  παραδειγματίζουν το σύγχρονο κόσμο.

Την ομιλία συμπλήρωσε  μια μικρή έκθεση φωτογραφίας της Μικρασιάτισσας και διεθνώς αναγνωρισμένης   NELLY ‘ S,  με φωτογραφίες  από ιδιωτικές συλλογές, τιμώντας τους δεσμούς αγάπης που ανέπτυξε με την Κω η  Φωτογράφος  τη δεκαετία του ΄70.

– Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Εκπαιδευτικό του 1ου  Γενικού Λυκείου, κ.  Σοφία Καραγιάννη για την πρωτοβουλία της επίσκεψης των μαθητών/μαθητριών της Β΄ Λυκείου στην έκθεση και  για το εμπεριστατωμένο  άρθρο που δημοσίευσε σχετικά ,σε ηλεκτρονική εφημερίδα. Τον Διευθυντή, κ. Γιώργο Χαρτοφίλη για την έγκριση, τα παιδιά για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν.

-Επίσης ευχαριστούμε όσους και όσες επισκέφθηκαν την έκθεση την ημέρα λειτουργίας της.

ΤΟ Δ.Σ. Ε.Γ.Ε-ΚΩ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ