Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ): Με αφορμή τις δολοφονίες των τριών γυναικών

1
89

Με αφορμή τις δολοφονίες των τριών γυναικών

 

Άνοιξε πάλι η ματωμένη λίστα των δολοφονημένων γυναικών ( Ρέθυμνο 56 χρονών, Ζάκυνθος 41 χρονών, Περιστέρι 17 χρονών) . Είναι φαινόμενο; Ναι κοινωνικό. Και πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τραγική επικαιρότητα.

Ζητάμε να παρθούν μέτρα…

Να αυστηροποιηθούν οι νόμοι για τους δράστες. Καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν τολμάει να ακουμπήσει το νομικό πλαίσιο και να πάρει μέτρα. Γιατί;

Η κύρια αντιπολίτευση μιλάει για αλλαγές γενικά στο ποινικό δίκαιο και για την ορολογία που πρέπει να αλλάξει . Να ονομάζονται ¨γυναικοκτονίες¨.

Η δε κυβέρνηση μοιράζει ¨συμβουλές¨ πως θα αναγνωρίζουν οι γυναίκες τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης. Όμως υπάρχει η πραγματικότητα. Των τριών δολοφονημένων γυναικών σε ένα 24ωρο.

Γι’ αυτό φωνάζουμε :

  • Πρέπει οι Γυναίκες να προστατευόμαστε ολόπλευρα. Να υπάρχει ένα Δίκτυο Υπηρεσιών, Υποδομών, Ξενώνων για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά που να είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Να γίνουν Συμβουλευτικά Κέντρα και η κάθε γυναίκα να είναι ανεξάρτητη με μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και ενημερωμένη για τις αντιδραστικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε βάρος της και εκφράζονται στις οικογενειακές σχέσεις .

Γυναίκες! Καμία μόνη της!

Καμία σχέση δεν πρέπει να είναι Απειλή και Φυλακή για την ζωή μας!

 

Από το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

4/8/22

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. "ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ" - πολίτης, με αντίστοιχο συγκαταβατικό ακροατήριο, για δολοφονημένη γυναίκα

    Όταν οι στραγγαλισμοί, αποκεφαλισμοί, βιασμοί, κακοποιήσεις της Ελληνίδας γυναίκας, μάνας και κόρης, είναι πλέον καθημερινοί και συνοδεύονται με δημόσια εθελοτυφλία, με αποδεκτή δημόσια υποστήριξη και παρακίνηση ( https://twitter.com/XrhstosVas/status/1513475198623879168 ), με διαχρονικά δόγματα ‘η γυναίκα είναι βρώμικη, δούλα, ανίερη, υπεύθυνη για τη θνητή φύση μας, για τα δεινά του κόσμου, για την εξορία από τον Παράδεισο’, https://www.youtube.com/watch?v=eNMw_tIx3J4&ab_channel=TheCaller

    όταν υπάρχει ακόμα στίγμα για την ανεξάρτητη, δυναμική και ελεύθερη γυναίκα, τότε
    οι στραγγαλισμοί, αποκεφαλισμοί, βιασμοί, κακοποιήσεις της Ελληνίδας μάνας και κόρης θα συνεχιστούν.

    Η δύναμη της γυναίκας είναι συνταρακτική.
    «Γυναίκες! Καμία μόνη της!»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ