ΕΓΕ Κω: Γιορτή της Μητέρας, η δεύτερη Κυριακή του Μαïου

0
589

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

Γιορτή της Μητέρας , η δεύτερη Κυριακή του Μαïου.

 

Ως Γ.Ο. τιμάμε τις Μητέρες της Κω, τις Μητέρες της Ελλάδας ,τις Μητέρες του κόσμου. Τιμάμε όλες  ανεξαιρέτως, βιολογικές ,θετές, ανάδοχες, τις μητέρες-ηρωίδες  που μεγαλώνουν παιδιά ΑΜΕΑ, τις μητέρες που δεν έχουν  τολμήσει να σπάσουν  τη σιωπή και υπομένουν  την ενδοοικογενειακή  βία. Η σκέψη μας είναι στις μητέρες του πολέμου της Ουκρανίας και όπου γης, στις μητέρες της προσφυγιάς που  αναζητούν  μια φιλόξενη γωνιά μακριά απ’ την αντάρα και την φωτιά του πολέμου, στις γυναίκες θύματα γυναικοκτονίας.

Τιμάμε κάθε μητέρα για τους αδιάκοπους, σκληρούς ,συνήθως   αφανείς,  καθημερινούς κόπους,  σε μια διαρκή προσπάθεια να εξισορροπήσει  τους πολλαπλούς ρόλους της   και αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη  την πολύτιμη προσφορά της στο βασικό κύτταρο της κοινωνίας ,την οικογένεια, – χωρίς να παραγνωρίζεται η συνεισφορά του πατέρα .

Πιστεύουμε ότι η   μητρότητα ως ύψιστη διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης είναι υπόθεση τόσο  της κοινωνίας  όσο και  της κεντρικής και τοπικής εξουσίας. Και η αναγνώριση και υποστήριξή  της είναι αυτονόητη υποχρέωση και όχι μια  απλή επετειακή αναφορά.

                                                                                              Ε.Γ.Ε.-ΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.