Κως: Μια γυναίκα που έζησε τη συζυγική βία μας στέλνει το μήνυμά της

4
4089

Κως 31/12/2021

Με την ευκαιρία του τέλους της χρονιάς που σημαδεύτηκε από 17 δολοφονίες γυναικών, θα ήθελα κι εγώ που έχω πέσει συχνά θύμα της συζυγικής βίας να πω στις γυναίκες-μητέρες να αναθρέψουν τους γιους τους, έτσι ώστε να σέβονται τις γυναίκες.

Τα κορίτσια, μόλις βλέπουν τα πρώτα σημάδια βίας να σταματούν να μην συνεχίζουν τις σχέσεις τους.

Και στους γνωστούς και φίλους ή γείτονες που γνωρίζουν να μιλάνε και να μην κρύβουν τα γεγονότα. Γιατί άλλη συμπεριφορά έχουν αυτοί οι άνδρες σπίτι τους κι άλλοι έξω.

Δείχνουν ευγενικοί και φιλικοί, ενώ έχουν στην ψυχή τους τόση κακία.

Έχουν οι γυναίκες παραδείγματα πολλά το 2021.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πιλότου που σκότωσε την Καρολάιν και το σκυλάκι τους για τη νοσηρή σκηνοθεσία του.

Ως γυναίκα που ένιωσα τη βία πολλά χρόνια θέλω να πω ότι ούτε χίλιες ζωές δεν φτάνουν να γράψω τη ζωή μου. Όλα αυτά που τράβηξα.

Αυτή τη χρονιά το 2022 να έχουμε όλοι Υγεία και να δίνουμε Αγάπη σε αυτούς που μας την δίνουν.

Καλή χρονιά.

Μια γυναίκα που έζησε τη βία.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τράβηξες τόσα και ακόμα γράφεις ανώνυμα;Τι περιμένεις που δίνεις και συμβουλές σε άλλους βγες και μιλά με ονοματεπώνυμο,αλλιώς σιωπά και υπομονή.

 2. Σε θαυμάζω για την τόλμη σου να μιλάς για παράδειγμα ανατροφής παιδιών όταν η ίδια δίνεις το χειρότερο παράδειγμα ανατροφής των παιδιών σου
  Συμβουλεύεις να μιλούν για την βία όταν εσύ αντί να την καταγγείλεις την ανεχεσαι;
  Γιατί;
  Η είσαι ανόητη η λες ψέματα…..
  Ας είμαστε ειλικρινείς
  Μόνο αυτό σου λέω…..

  • Ενδέχεται να μην είναι ούτε ανόητη ούτε ψεύτρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι ένα ακόμα θύμα που έχει κάνει την σιωπή πρώτη φύση της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ντρέπεται περισσότερο τους ανθρώπους και την επίκριση τους από την κατάντια που βιώνει ή βίωνε. Θέλει κοτσια να παραδεχθεί κανείς ότι ήταν συμμέτοχος σέ ένα έγκλημα εξαιτίας της όποιας αδυναμίας του, ακόμα και αν αυτό το έγκλημα γινόταν εις βάρος του. Πάψτε να είστε τόσο αβίαστα επικριτές,ας μάθουμε επιτέλους να ακούμε και εφόσον δεν μπορούμε να μοιραστούμε ένα βάρος για να το κάνουμε ελαφρότερο,ας μάθουμε επιτέλους να το βουλωνουμε. Δεν είναι ανάγκη πάντα να λέμε την κάθε σκ.τενια γνώμη μας.

 3. Αλήθεια σου λέω καλοπροαίρετα δίνεις λάθος μήνυμα!!!!έχεις υποστεί τόσα όπως λες αλλά δεν έδωσες ούτε μια αχτίδα φωτός!!!κρίμα,καταλαβαίνω το ζόρι σου αλλά αυτά να τα πεις μόνο στα παιδιά σου που ίσως γνωρίζουν τι τραβάς,για όλους εμάς τους υπόλοιπους δεν είπες τίποτε,συγνώμη αλλά αυτή είναι η αληθεια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.