ΕΓΕ Κω: Πρωτοβουλία κατά των γυναικοκτονιών

0
61

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22.12.2021

 

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών ζώντας μαζί με κάθε παθούσα το δράμα της κακοποίησής της και ανησυχώντας βαθύτατα για την κλιμακούμενη ενδοοικογενειακή βία κατά γυναικών και των παιδιών τους, εν όψει και της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, καθώς και των γιορτών που σύμφωνα με τα εμπειρικά και ερευνητικά δεδομένα αποτελούν περίοδο έντασης και έξαρσης της βίας σε ήδη κακοποιητικές σχέσεις, απευθύνει μήνυμα εγρήγορσης και αφύπνισης στην ελληνική κοινωνία, ώστε να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες που βιώνουν βία.

 

Ταυτόχρονα ευχαριστεί  κάθε αρμόδιο φορέα και άτομο, που με την έγκαιρη και προσεκτική παρέμβαση αποδεικνύει πως μπορεί να  αγρυπνεί, να προλαβαίνει και να αποτρέπει  συμφορές ανήκεστες.

 

Τέλος ζητεί από τα ΜΜΕ να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά στον τρόπο ενημέρωσης για τα περιστατικά έμφυλης βίας, προστατεύοντας την ψυχική ηρεμία του κοινού και ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών που γίνονται μάρτυρες εγκληματικών σκηνών, αλλά και αποτρέποντας την ηρωοποίηση των δραστών και τα φαινόμενα μιμητισμού.

 

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα εδώ και καιρό  ξεδιπλώνονται πολύτροπες και συγκινητικές εκδηλώσεις καταγγελίας και συμπαράστασης, που θα σμίξουν  σ’  ένα ποτάμι ικανό να πνίξει την απειλή και να εμπνεύσει το σεβασμό και την  ενσυναίσθηση στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ

 

Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας, ΔΙΟΤΙΜΑ – Κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα, Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης,  Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.), Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών, Εργαστήριο Σπουδών Φύλου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ), ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων,   NIMERTIS ACTIONART ΝΠΙΔ, Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»

Ομάδα γυναικών του Συλλόγου  Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης Θρυαλλίδα, Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά, Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά , Σύλλογος εργαζομένων Γενικής

Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου», Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ, Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece, ΧΕΝ Ελλάδος.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.