ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα» μνήμες & αγώνες ξαναζωντάνεψαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κω στο 1ο Δημοτικό

0
1899

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μνήμες και αγώνες ξαναζωντάνεψαν απόψε στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κω μέλους της ΟΓΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και 37 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου γυναικών Κω.

«Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας», ήταν το κεντρικό σύνθημα. Η ΟΓΕ τιμά τα 40 χρόνια δράσης και αγώνα. Η ανάδρομη στην ιστορία της Ομοσπονδίας με ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Φωτεινής Παπαγεωργίου αλλά και την προβολή σχετικού βίντεο φώτισε το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της ως ριζοσπαστικής γυναικείας οργάνωσης.

Τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη οι εργαζόμενες και οι άνεργες, οι οι αυτοαπασχολούμενες και οι φτωχές αγρότισσες, τις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες να συνεχίσουν την πάλη για την ισοτιμία, να πάρουν στα δικά τους χέρια τη σκυτάλη του αγώνα ενάντια στις μορφές με τις οποίες εκφράζεται η γυναικεία ανισοτιμία σήμερα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Συλλόγου και στα τότε γεγονότα  (ένα οδυνηρό γεγονός θανάτου ενός 14χρονου κοριτσιού και οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Κω κλπ) που κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη ίδρυσής του, από το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου γυναικών Κω Δήμητρα Χαλκιοπούλου (η οποία μαζί με την Ειρήνη Ξυπολυτά και κάποιες άλλες φίλες προχώρησαν τις διαδικασίες για την ίδρυσή του) – ΒΙΝΤΕΟ.

Στο πρώτο μέρος, μέλη του συλλόγου γυναικών Κω απήγγειλαν ποιήματα ενώ ο ταλαντούχος μουσικός και τραγουδιστής Λευτέρης Σαρούκος από την Κάλυμνο διάνθισε μουσικά την εκδήλωση (βίντεο)

Την πίτα του Συλλόγου έκοψε η Πρόεδρος Φωτεινή Παπαγεωργίου πλαισιωμένη από τα μέλη του ΔΣ με ευχές για μια καλή και αγωνιστική χρονιά.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν και φέτος αφιερωμένο στους ανθρώπους της παράδοσης, σε ένα πολύ όμορφο μουσικό αντάμωμα με τους παραδοσιακούς μας μουσικούς: τον Μανώλη Κεφαλιανό στο βιολί, τον Μανώλη Πόγια στο σαντούρι-ακορντεόν-τραγούδι και τον Θεοδόση Παπαϊωάννου στο λαούτο (ΒΙΝΤΕΟ).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Κω, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου και επικ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακρή, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη και πολλά μέλη και φίλες/φίλοι του συλλόγου.

Στον χώρο υπήρχε και μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας, ενώ όλα τα εδέσματα που προσφέρθηκαν έφτιαξαν τα μέλη του συλλόγου, όπως και την βασιλόπιτα η Ντίνα Καρανάσιου (το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα πίνακα της Δ. Χαλκιοπούλου)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ