ΕΓΕ Κω για Μαρία Τζόγια

2
5524

   Τα μέλη της  Ε.Γ.Ε-Κω  εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στη συμπατριώτισσα μας, Μαρία,  που αποκάλυψε τις επώδυνες εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την τρυφερή της ηλικία.

Επικροτούμε το θάρρος  της και τη δύναμη να σπάσει τη σιωπή   τώρα και να απελευθερωθεί από το βάρος που το οικογενειακό περιβάλλον υποχρεώθηκε  να αποκρύψει.  Η κίνηση αυτή  ενθαρρύνει  και άλλες  ψυχές να αποβάλουν τον φόβο και την ενοχή.

Επίσης θεωρούμε επαινετή και τη στάση του πατέρα της που στέκεται στο πλευρό  της.

Η  χιονοστιβάδα του κινήματος του metoo  που ξεκίνησε, αποδεικνύει αυτό που ως  Γυναικεία Οργάνωση τονίζουμε εδώ και χρόνια. Ότι η  έμφυλη  βία και η κάθε μορφής κακοποίηση μικρών και μεγάλων,  δυστυχώς διατρέχουν την ελληνική κοινωνία.

Μετά τις τόσες  αποκαλύψεις  για αποτρόπαιες πράξεις που συγκλονίζουν την χώρα,  επιβάλλεται η  τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα τέτοιας βαρύτητας .   Ελπίζουμε  να  ανοίξει  επιτέλους ο δρόμος για την  αλλαγή των αντιλήψεων   και στερεοτύπων και γενικότερα του συστήματος που δημιουργεί θύτες και θύματα. Παράλληλα είναι επιβεβλημένη στο πλαίσιο της παιδείας, η   ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών που θα συμβάλει στην προστασία της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας τους.

Ε.Γ.Ε. -ΚΩ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπα πήρατε χαμπάρι τι γίνεται και βγάλατε ανακοίνωση ; Εγώ νόμιζα ότι είστε μόνο να κόβετε πίτες και για τσαγια

    • Δεν ξέρουμε ποιος είσαι επώνυμος ή εξ επαγγέλματος ανώνυμος αλλά χαίρομαι που έκανες το πρώτο κακεντρεχες σχόλιο ,γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να σου απαντήσω ότι η ΕΓΕ ΚΩ είναι ο μόνος φορέας που πήρε χαμπάρι όπως λες και έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης !!! Εσύ που ???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ