Απίστευτο: Αυτή η γυναίκα με το κορμί και στιλ 30άρας είναι… 70 χρόνων! Τι τρώει και τι άλλο κάνει για να διατηρείται [εικόνες]

0
673

Στην καλύτερη φυσική της κατάσταση δηλώνει πως είναι μία 70χρονη – κι όμως τόσο είναι – και αποκαλύπτει πώς ακριβώς καταφέρνει να διατηρείται έτσι.

Η Νόρμα Γουίλιαμς, που είναι Βρετανίδα αλλά ζει στην Ούμπρια της Ιταλίας, γυμνάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα, παραλείπει το μεσημεριανό της και παρακολουθεί προσεκτικά το βάρος της ώστε να μην ξεφεύγει.

Αλλά η Γουίλιαμς, που διαχειρίζεται μια επιχείρηση ενοικίασης εξοχικών κατοικιών, απολαμβάνει επίσης τα σφολιατοειδή στο πρωινό της, κάποια «άτακτα» σνακ καθημερινά και πίνει κάθε βράδυ κόκκινο κρασί.

Η εντυπωσιακή 70χρονη, που ζει με τον σύζυγό της Λάρι, 80 ετών, έγραψε ένα άρθρο στο Quora για το πώς να παραμείνεις σε φόρμα, σε μεγάλη ηλικία.

Ενώ παραδέχεται πως είναι ευλογημένη με έναν πολύ καλό σωματότυπο, όπως είπε, το να δείχνεις καλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει αναλογίες μοντέλου.

«Για μένα, ένα εξαιρετικό σχήμα σώματος είναι ένα σώμα χωρίς υπερβολικό λίπος, μια ωραία μέση, μια επίπεδη κοιλιά και τονωμένο σώμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια» εξήγησε.

«Επομένως, δεν πρόκειται να μιλήσω για τα στερεότυπα των μοντέλων. Μιλώ για το σώμα που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι υπέροχο όταν το βλέπουμε».

Γυμναστική
Η κυρία Γουίλιαμς γυμνάζεται καθημερινά από τότε που ήταν 20 χρονών. Αλλά το πρόγραμμα γυμναστικής της τώρα περιλαμβάνει «εξαιρετικά επίπονες» ασκήσεις zumba μία φορά την εβδομάδα αλλά και ένα «προσωπικό μάθημα» zumba για να βεβαιωθεί ότι έμαθε τα περισσότερα από την τάξη της.

Η λάτρης της γυμναστικής περιστασιακά δίνει στον εαυτό της μια μέρα άδεια εάν νιώθει κουρασμένη ή αισθάνεται ότι το βάρος της είναι καλό.

Ποιο είναι λοιπόν το καθημερινό της πρόγραμμα
Πέντε ημέρες την εβδομάδα
7.30 π.μ.: Φορά τα αθλητικά της και περπατά γρήγορα 1,2 χιλιόμετρα σε ανηφόρα και ανεβαίνει 60 σκαλιά. Στο τέλος, περπατά με γρήγορο βήμα έξι κύκλους του 1,5 χιλιομέτρου και επιστρέφει στο σπίτι, στη διαδρομή των 1,2 χιλιομέτρων με γρήγορο ρυθμό.

Στο σπίτι κάνει ντους και αλλάζει για τις καθημερινές της δουλειές.

Μεσημέρι: Δεύτερος περίπατος με τον σύζυγό της, Λάρι, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μήκους 1,2 χιλιομέτρων. Στην κορυφή του λόφου, κάνει άλλη μία φορά την κυκλική πορεία 1,5 χιλιομέτρου, με μικρότερο ρυθμό και επιστρέφει πάλι στην πόλη.
Η Γουίλιαμς προσθέτει: «Αν πάρω έστω και μισό κιλό πάνω από το ιδανικό μου βάρος των 60,5 κιλών, επαναλαμβάνω την ίδια διαδρομή».

Δύο φορές την εβδομάδα
7.30 π.μ.: Φορά τα αθλητικά της και κάνει και πάλι με γρήγορο βάδην τη διαδρομή του 1,2 χιλιομέτρων σε ανηφόρα και ανεβαίνει τα 60 σκαλιά. Στην κορυφή του λόγου, κάνει δύο φορές των κύκλο του 1,5 χιλιομέτρου με χαμηλότερη ένταση. Περπατά τα 1,2 χιλιόμετρα για το σπίτι.
9.00 π.μ.: Πηγαίνει στο γυμναστήριο για ένα 50λεπτο πρόγραμμα με τον προσωπικό της γυμναστή, που της δίνει ποικίλες ασκήσεις για όλο το σώμα.

Διατροφή
Πρωινό μετά την άσκηση: Δύο καπουτσίνο και ένα μεγάλο cornetto – ένα σφολιατοειδές παρόμοιο με το κρουασάν – με μέλι.
Μεσημεριανό σνακ: Μια μπανάνα, ένα πορτοκάλι και ένα ακόμη κομμάτι κάποιου εποχιακού φρούτου.

Δείπνο
Ένα σύνηθες δείπνο περιλαμβάνει στήθος κοτόπουλου με καρότα, μπρόκολο, πράσινα φασόλια, μανιτάρια σε σάλτσα σόγιας, σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και πασπαλισμένα με καρύδια.
Άλλα αγαπημένα πιάτα περιλαμβάνουν τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, σαλάτες και λαχανικά. Και προσθέτει: «Λατρεύω το ελαιόλαδο και το χρησιμοποιώ παντού. Μου αρέσει επίσης η πίτσα ναπολιτάνα με λεπτή ζύμη και αντζούγιες, αλλά δεν την τρώω συχνά».

Σνακ
Η Γουίλιαμς δεν τρώει μεταξύ των γευμάτων αλλά της αρέσει να απολαμβάνει μερικά «άτακτα» σνακ μετά το δείπνο. Μια τυπική επιλογή περιλαμβάνει: 2-3 πακέτα αλμυρών μπισκότων, μια συσκευασία με καρύδια και κράνμπερις, πάνω από 6 ριζογκοφρέτες με σοκολάτα υγείας και ένα κεσεδάκι ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με μια μεγάλη κουταλιά μέλι και καρύδια από πάνω.

Ποτά
Η Γουίλιαμς απολαμβάνει περίπου μισό με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί κάθε βράδυ. Κάποτε έπινε περίπου 1,5 μπουκάλι κρασί το βράδυ, αλλά αποφάσισε να το ελαττώσει πριν από τρία χροια και συνεχίζει να πίνει λιγότερο. Ποτέ δεν πίνει κρασί μετά τις 19.00.

Πηγή: iefimerida.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ