ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συνάρπασε για άλλη μια φορά το βιβλίο της Ξ. Αγρέλλη «Στη σκιά της αλήθειας» για την ενδοοικογενειακή βία | Εξαιρετική εκδήλωση από ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ

7
2080

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μια άρτια και εξαιρετική εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου, του δεύτερου μυθιστορήματος της αγαπητής συναδέλφου και συγγραφέως, Ξανθίππης Αγρέλλη, με τίτλο «Στη σκιά της αλήθειας», διοργάνωσε απόψε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στο Πυλί, ο Σύλλογος Γυναικών Πυλίου η «Αναξίκλεια».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Σιοκρή Δαμάδογλου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μ. Κόνσολας, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Βαρκάς,  ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ Ν. Μανούσης, ο αναπληρωτής επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλης, τα μέλη της παράταξης Σ. Κανταρζή και Α. Κυριάκου, εκπρόσωποι γυναικείων συλλόγων και φορέων, μέλη του συλλόγου γυναικών Πυλίου και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ Καλλιόπη Κάννη. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε μιλώντας με πολύ γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου όσο και για την πολυσχιδή προσωπικότητα της συγγραφέως η δημοσιογράφος και Φιλόλογος Σέβη Βλάχου, η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης,  ενώ αποσπάσματα ανέγνωσαν τα μέλη του συλλόγου Αρχοντία Αυγουλλά και Ανθούλα Διακοσταμάτη.

Ακολούθως εκ μέρους του ΣΕΜΜΕΚ Κω από τον Πρόεδρο του, δημοσιογράφο στο ΒτΚ, Στάθη Πίτση, μια σύντομη αναφορά στην δημοσιογραφική εθελοντική προσφορά της Ξανθίππης Αγρέλλη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ από το 1977 μέχρι σήμερα. Αποκάλυψε επίσης ότι στα σκαριά είναι επίσης και το τρίτο μυθιστόρημα της συγγραφέως που έχει να κάνει με τον κάμπο και την εύφορη γη του νησιού μας.

Στην συνέχεια η Φιλόλογος και μέλος του ΦΙΛΗΤΑ Μαρία Τουλαντά Παρισίδου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου το οποίο ως μυθιστόρημα δεν παρουσιάζει μόνο λογοτεχνικά στοιχεία και ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά αποτελεί κι ένα ψυχογράφημα της κοινωνίας μας.

Σε αυτό το βιβλίο, ξεδιπλώνεται η ζωή πέντε ανθρώπων, που ζουν ανάμεσα μας και βαδίζουν σε διαφορετικούς δρόμους. Μέσα από τις ιστορίες αυτές, θα ζήσουμε την περίπλοκη πορεία τους, ώσπου οι δρόμοι τους κάποτε θα συναντηθούν. Το κοινωνικό αυτό μυθιστόρημα, αναφέρεται στον τυχερό Αλέξανδρο, την παραγκωνισμένη Έλλη, την ξεχασμένη Πηνελόπη, την άτυχη Ξένη και την βάναυσα κακοποιημένη Αγνή.

Αναφέρεται σ’ ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο, που μας αφορά όλους, στην ενδοικογενιακή βία. Θύματα του, οι γυναίκες, αλλά και τα αδύναμα παιδιά, που μεγαλώνουν ανάμεσα σ’ ένα ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον και πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα.

Σε αυτό αναφέρθηκε κλείνοντας την παρουσίαση και η ίδια η συγγραφέας Ξανθίππη Αγρέλλη εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον πολύ δραστήριο σύλλογο ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ, όλους τους συντελεστές αλλά και τους παριστάμενους στην αποψινή εκδήλωση.

Πέντε αφηγηματικές ιστορίες, δοσμένες με ρεαλιστικότητα, περιγράφουν την όχι και τόσο εύκολη ζωή ανάλογων ανθρώπων, που βίωσαν στο πετσί τους την ενδοιοικογενιακή βία.

Ο ευνοημένος Αλέξανδρος, η παραγκωνισμένη Έλλη, η πληγωμένη Πηνελόπη, η μοναχική Αγνή και η άτυχη Ξένη. Οι ιστορίες αυτές, θα συναντηθούν μέσα στις σελίδες του βιβλίου και θα ξεδιπλωθούν οι ευχάριστες αλλά και οι δυσάρεστες καταστάσεις, που βίωσαν οι πρωταγωνιστές, από παιδιά μέχρι και ενήλικες. Αυτοί οι άνθρωποι, όλο και κάτι έχουν να μας πουν, όλο και κάπου θα προσπαθήσουν να μας προειδοποιήσουν, να μας συμβουλέψουν και να μας αποτρέψουν, ώστε να μην συναντήσουμε όσα αυτοί έζησαν.

Οι ιστορίες, είναι δοσμένες με πολλή φαντασία και ακροβατούν, ανάμεσα στην μυθοπλασία και στην πραγματικότητα. Τα σκηνικά, στήνονται στα όμορφα Δωδεκάνησα και καταλήγουν ως την πολύβουη πρωτεύουσα Αθήνα. Ο έρωτας και η αγάπη, φτερουγίζουν πάνω από τα καταπράσινα νησιά μας, που ξεκουράζονται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Μέσα από τα φανταστικά ή τα πραγματικά γεγονότα, θα περιπλανηθούμε σαν περιηγητές σε ξεχωριστές πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου θα ζήσουμε την εμπειρία των ταξιδευτών.

Τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή, την αγάπη και την φροντίδα μας και οι γυναίκες τον ελάχιστο σεβασμό μας. Με αυτό το αφηγηματικό μυθιστόρημα, που θα συναρπάσει και θα καθηλώσει τον αναγνώστη, η συγγραφέας ελπίζει να καταφέρει να συγκινήσει και να αφυπνίσει ανθρώπινες συνειδήσεις, ώστε να αναθεωρήσουν αρνητικές συμπεριφορές και εκδηλώσεις βίας, προς τα αθώα παιδιά, καθώς και προς τις ανυπεράσπιστες γυναίκες.

Το προηγούμενο λαογραφικό μυθιστόρημα, 400 σελίδων, της ιδίας συγγραφέως, είχε κυκλοφορήσει το 2012 με τίτλο ‘Οι Αποσπερίδες του χωριού μου.’

Για την συγγραφέα μίλησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, , ο Βουλευτής Μ. Κόνσολας (τονίζοντας τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο για το τόσο σοβαρό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας), η επικ. του Οράματος και πρώτη Πρόεδρος της ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑΣ Ι. Ρούφα, ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Δαμάδογλου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ Ν. Μανούσης (προτείνοντας την διοργάνωση ημερίδας από ειδικούς για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας), με πολλές ευχές προς τη συγγραφέα να έχει υγεία και να μας χαρίσει κι άλλες πολλές λογοτεχνικές προσπάθειες.

Τέλος, η Πρόεδρος της ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑΣ (ειδική αναφορά για την ιστορική αυτή προσωπικότητα της περιοχής έκανε με την ευκαιρία η Μ. Τουλαντά-Παρισίδου) Κ. Κάννη επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην συγγραφέα.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΞΙΚΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ ΠΟΠΗ ΚΑΝΝΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

  2. «τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας, οι γυναίκες τον ελάχιστο σεβασμό μας». ποιος δεν σέβεται τις γυναίκες και ποιος δεν σέβεται τους άνδρες ::::::::::. Οι γυναίκες σήμερα ουτε παιδιά σκέφτονται, ούτε οικογένεια ούτε τον ανδρα τους σέβονται., παρά μόνι πως θα καλοπεράσουν και πως θα γίνουν αρεστές στους άλλους ανδρες ενω ταυτόχρονα έχουν παράπονα από τους ανδρες!!!! παράδοξο!!!!. Συγκεκριμένα , ποια γυναίκα συγχωριανή της κυρίας Αγρέλλη έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις:; Καμία. Ρωτήστε και τους ανδρες που βιωνουν τεράστια ψυχολογική βια , κοπιάζουν μια ζωή για την οικογενεια τους και στο τέλος η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να τον πετάξει κλωτσιδών απ΄το σπιτι. Το κόλπο για να διαλυθεί η ελληνικη οικογενβεία ήταν να ψηφιστούν ξενόφερτοι νομοι που δίνουν απεριόριστη ελευθερια στη γυναίκα να κάνει ότι θελει. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

    • μεγάλωσα στην κω, σε οικογενειακό περιβάλλον οπου ζούσαμε την ενδοοικογενειακή βία, απο τον πατέρα μου, καθημερινά. Ζήλευε την μάνα μου, την καταπίεζε, την υποτιμουσε, την έδερνε και την εκανε ο,τι ήθελε. Καταστάσεις που με τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα και επηρεάζουν ακομα και σημερα τη ζωή μου. Τραβα λοιπόν προς Ανατολή μεριά οπου και ανήκεις και, ειμαι σίγουρος, θα γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος στην κοινωνια που τόσο πολυ ονειρεύεσαι. Να ξεβρωμίσει και ο τόπος εδω.

  3. ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ., ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΣΕ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ….. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΘΗΡΙΩΔΕΙΑΣ ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ