Έκτακτη βοήθεια ύψους 9,3 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

0
106

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε πρόσθετη έκτακτη βοήθεια, ύψους 9,3 εκατομμυρίων ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), για την υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η πρόσθετη αυτή επιχορήγηση των 9,3 εκατομμυρίων ευρώ, θα διασφαλίσει τη συνέχιση των υπηρεσιών στα ελληνικά νησιά και θα καλύπτει τους εξής τομείς: μετακίνηση, στέγαση και βοηθητικές υπηρεσίες προς τους υποψηφίους για μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της ΕΕ, προστασία και «άτυπη παιδεία» για τα παιδιά (συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ενός δικτύου πιλοτικών επιτηρητών για τους ασυνόδευτους ανηλίκους) , διερμηνεία και βοήθεια και υποστήριξη σε θύματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης βοήθειας που χορηγείται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 371,16 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Ελλάδα δικαιούται το ποσό των 509,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Συνολικά, η ΕΕ έχει δεσμεύσει για την Ελλάδα πάνω από 1,3 δισ. ευρώ (μέχρι το 2020) για να βοηθήσει στη διαχείριση της μετανάστευσης και των εξωτερικών συνόρων, μέσω διαφόρων μορφών χρηματοδότησης.

Πηγή newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ