Η Οδύσσεια μιας 70χρονης-Από Ρόδο – Ηράκλειο και τελικά Λασίθι λόγω…»έλλειψης» ΜΕΘ

0
923

Στην εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών η οποία έφθασε με super puma από τη Ρόδο έχοντας προηγουμένως κριθεί απαραίτητο από τους εκεί γιατρούς ότι ήταν απαραίτητη η αερομεταφορά της στην Κρήτη για περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο του νησιού .

Η επιχείρηση αερομεταφοράς στήθηκε το πρωί της Τετάρτης και η ασθενής διασωληνωμένη με έντονο αναπνευστικό πρόβλημα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό την εποπτεία και της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης κ.Μάγδας Ζεάκη.

Ωστόσο η ηλικιωμένη γυναίκα δεν μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο του νομού Ηρακλείου, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν είτε το ΠΑΓΝΗ που εφημερεύει σήμερα, είτε το Βενιζέλειο, αλλά σε νοσοκομείο του Λασιθίου.

Και αυτό γιατί υπάρχει πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του Ηρακλείου όπως επιβεβαίωσε στο neakriti.gr και η κ. Ζεάκη με αποτέλεσμα να καταστεί  απαγορευτική η νοσηλεία της σε ένα εκ των δύο νοσοκομείων της πόλης του Ηρακλείου και να αποφασιστεί τελικά η μεταφορά της ασθενούς στην Ανατολική Κρήτη.

Το θέμα πάντως με το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι εντατικές του Ηρακλείου είναι γνωστό και οξύνεται ακόμη περισσότερο αυτό το διάστημα, εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου, με τις ΜΕΘ είτε να είναι γεμάτες, είτε υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Και αυτές τις σκληρές συνθήκες καλούνται να «αντιμετωπίσουν» όχι μόνο ασθενείς και οι οικογένειες τους αλλά συνάμα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων που καλείται να ανταπεξέλθει υπό το βάρος αυτών των δύσκολων καταστάσεων για το καλό πάντα των ασθενών.

 

neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ