Βασίλης Γεωργούλης: Ο Γιάννης Κατέχης είναι ένας από τους ήρωες που αγωνίζονται!

5
2021
Ο Γιάννης Κατέχης μοιράζεται την αγωνία του αλλά και το όραμα του για τους μακρινους Οθωνους αλλά και για όλα τους μικρούς ξεχασμένους από την πολιτεία παράδεισους μας. Από την Γαυδο μέχρι τους Οθωνους! Σύμη, Νισυρος, Αγαθονησι. ο Γιάννης είναι είναι ένας από τους ήρωες που αγωνίζονται χειμώνα καλοκαίρι χωρίς να εγκαταλειψουν το νησί τους!!!!
Βασίλης Γεωργούλης

ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ
Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απαισιόδοξοι και να προσπαθούμε να προχωράμε μπροστά.
Ναι έχω ένα όραμα…..Θέλω το νησί μας οι Οθωνοί να έχει ότι χρειάζεται για να μπορούν οι κάτοικοί του να ζουν σαν άνθρωποι του 21ου αιώνα και όχι του μεσαίωνα. Οι βρύσες να έχουν νεράκι του Θεού, τα σκουπίδια να μαζεύονται και να μεταφέρονται, οι δρόμοι μας να είναι φωτισμένοι και οι τράφοι να μην έχουν σκουπίδια και μπάζα.
Ναι θέλω να έχουμε μόνιμο γιατρό για να μην φεύγουν οι γέροντες το χειμώνα αυτοί οι λίγοι που έμειναν και καταντήσουμε βραχονησίδα. Οι τουρίστες να περπατάνε τα πλακόστρωτα σκαλωτά μονοπάτια μας και να καμαρώνουμε για αυτά όχι να ντρεπόμαστε γιατί κάποιοι επιτήδειοι τα μετέτρεψαν σε χωμάτινα καλντερίμια με κυπαρισσένια σκαλιά.
Να φτιάξουμε επιτέλους το Λαογραφικό Μουσείο στο Σταυρό και να το γεμίσουμε με εκθέματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα ούτε τα χρώματα….Αλλά ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ. Να διαφημίσουμε τον μικρό μας Παράδεισο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όχι να μην ξέρουν καν αν υπάρχουμε στο χάρτη, Θέλω ένα κυματοθραύστη στο λιμάνι στα Αυλάκια και ένα μικρό κτήριο υποδοχής με τις απαραίτητες υποδομές για να τελειώσει επιτέλους αυτό το Γεφύρι της Άρτας. Όχι όμως ένα έκτρωμα τριακοσίων μέτρων που θα μου θυμίζει το λιμάνι της Σαγκάης. Ναι θέλω ανάπτυξη αλλά όχι αυτήν που κατέστρεψε τα περισσότερα μικρά νησιά και είναι πλέον καμένη γη για κτηριακές εγκαταστάσεις 1500 κλινών. Οι ξένοι μας αποκαλούν τυχερούς και το νησί μας Παράδεισο. ΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. Ναι έχω ένα όραμα και δεν θα αφήσω τις εταιρείες Πετρελαίων που θέλουν να εξορύξουν υδρογονάνθρακες να μας διαλύσουν τις θάλασσες και τις παραλίες μας. Άλλωστε για αυτό μας έβαλαν και στα μνημόνια και τα υποθήκευσαν στο υπέρ-ταμείο. Ναι έχω ένα όραμα για αυτό το νησί. Αν έχετε και εσείς ένα παρόμοιο όραμα ακολουθήστε μας. Κίνημα Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Οθωνών.
ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΘΩΝΟΙ

Φωτογραφία του Yiannis Katehis Tsetsas.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ για το Θέμα εκ μέρους όλων των μικρών ξεχασμένων νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ