Προκαλεί η Τουρκία: Η Άγκυρα δημοσίευσε χάρτη με την μισή Ελλάδα να είναι τουρκική!

2
3517

Προκαλεί η Τουρκία:Η Άγκυρα δημοσίευσε χάρτη με την μισή Ελλάδα να είναι τουρκική

Mετά την δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν περί αναθεωρήσεως της Συνθήκης της Λωζανης οι Τούρκοι δημοσιεύουν έναν χάρτη ο οποίος δείχνει την Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Θράκη, την Κρήτη, την Κύπρο και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην Τουρκία

Ο χάρτης δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα, Star,  σχετικά με το πως θα ήταν τα τουρκικά σύνορα εάν δεν ίσχυε η Συνθήκη της Λωζάννης.
Η εφημερίδα, είναι φιλοκυβερνητική (αν και πλέον όλες είναι φιλοκυβερνητικές για να επιβιώσουν)
Ο χάρτης κυκλοφόρησε με αφορμή την συζήτηση που έχει γίνει στην Τουρκία περί δικαιωμάτων της Άγκυρας στο Χαλέπι της Συρίας. Μία πόλη, που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την έχασαν μετά τη Συνθήκη της Άγκυρας, όπως και τη Μοσούλη.
Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι θέλουν να αμφισβητήσουν όλες τις Συνθήκες εκείνης της περιόδου και να προχωρήσουν σε ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μάλιστα το τουρκικό επιχείρημα είναι ότι ο πόλεμος στην Συρία και οι σφαγές του ISIS στο Ιράκ δεν θα γινόντουσαν εάν το Χαλέπι και η Μοσούλη, ήταν τουρκικές!
Μάλιστα αναφέρουν ότι η Συνθήκη της Άγκυρας έδωσαν την κυριαρχία της Μοσούλης στο Ιράκ με τον όρο η Τουρκία να έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο.
Όπως αναφέρει ο Τούρκος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Dr. Hussein Pazarcı η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προχωράει σε διασυνοριακές επεμβάσεις για να προστατέψει τα συμφέροντά της.
Όπως γίνεται κατανοητό τίποτε από αυτά που είπε ο Τούρκος πρόεδρος δεν ήταν τυχαίο. Νιώθει ότι η Τουρκία είναι αρκούντος ισχυρή για να αναθεωρήσει σύνορα και Συνθήκες στο σύνολό τους.

Από τον/την Newsroom

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Τουρκοι θα παρουν τους 2 Ο….μου…..Ολα τα νησια ειναι 100 τα εκατό Ελληνικα εχει χυθεί πολυ αιμα γιαυτα και καλα θα κανουν να μην προκαλουν γιατι δεν ξερουν τη εχουν να παθουν παλι!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ