Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Ηλεία: Το τελευταίο σημείωμα της 11χρονης Βασιλικής «Το χαμόγελο δεν άντεξε»

Ηλεία: Το τελευταίο σημείωμα της 11χρονης Βασιλικής «Το χαμόγελο δεν άντεξε»

0
3727

Το τελευταίο σημείωμα της 11χρονης Βασιλικής στο τετράδιο του σχολείου της

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το 11χρονο κορίτσι από την Ηλεία που την σκότωσε ο ίδιος της ο θειος.

Η 11χρονη Βάσω ήταν εξαιρετική μαθήτρια με τη δασκάλα της να μιλάει με τα πιο όμορφα και συγκινητικά λόγια.

«Έχουν μία ευγένεια που δεν συναντάς συχνά σήμερα, μία αγωγή. Δεν το περίμενα να συμβεί αυτό σε αυτή την οικογένεια, οι γονείς ήταν τόσο πολύ πάνω από τα παιδιά. Πιστέψτε με, είμαι σοκαρισμένη, δεν μπορώ να συνέλθω. Θεωρώ ότι θα μου πάρει πολύ χρόνο, είναι αδιανόητο», είπε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός μιλώντας στον Alpha.

«Πολύ συχνά με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν: κυρία δεν καταλάβαμε αυτό σε αυτή την άσκηση. Τρία χρόνια τα είχα τα παιδιά», ανέφερε η δασκάλα.

Όπως αποκάλυψε στην τελευταία σελίδα στο τετράδιο της 11χρονης Βασιλικής από την Ηλεία είναι γραμμένη η φράση «Το χαμόγελο δεν άντεξε», με ημερομηνία 3/6/2024.

Ηλεία: Την ώρα της κηδείας της 11χρονης Βασιλικής, κάηκε το λυόμενο που έμενε ο δολοφόνος με την οικογένειά του

Το λυόμενο «λαμπάδιασε», λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η νεκρική πομπή – Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ομάδα αγνώστων έβαλε στο στόχαστρο το σπίτι του 37χρονου, ως πράξη αντεκδίκησης

Murtia_fotia_luomeno-4

Στις φλόγες παραδόθηκε νωρίτερα το απόγευμα μία λυόμενη κατοικία στη Μυρτιά Πύργου, στην Ηλεία, λίγα λεπτά, μάλιστα, προτού ξεκινήσει η νεκρική πομπή για την κηδεία της 11χρονης Βασιλικής, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον άδικο χαμό από τα χέρια του 37χρονου θείου της, όταν αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι δεν επρόκειτο για οποιαδήποτε κατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου ilialive.gr,  το λυόμενο που κάηκε ήταν αυτό που διέμενε στο χωριό ο δολοφόνος της 11χρονης με την οικογένειά του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ομάδα αγνώστων έβαλε στο στόχαστρο το σπίτι του 37χρονου, ως μια πράξη αντεκδίκησης για τη δολοφονία και την απόπειρα βιασμού σε βάρος της 11χρονης.

Murtia_fotia_luomeno-2
Murtia_fotia_luomeno-3
Murtia_fotia_luomeno-5

Η οργή άλλωστε από συγγενείς και φίλους της οικογένειας της 11χρονης ξεχειλίζει, όπως φάνηκε και χθες, όταν επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 37χρονο δολοφόνο, την ώρα που έφτανε με περιπολικό στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, χρειάστηκε να μεταβεί ο εισαγγελέας στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να του απαγγείλει κατηγορίες.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, που έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Κανένα μέλος της οικογένειας του 37χρονου δεν βρισκόταν την ώρα του εμπρησμού στο παράπηγμα -πληροφορίες, άλλωστε, θέλουν όλους τους συγγενείς του 37χρονου να έχουν ήδη φύγει από το χωριό, φοβούμενοι αντίποινα.

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της μικρής Βασιλικής

Την ίδια ώρα, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής που δολοφονήθηκε την Κυριακή στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της, όταν αντιστάθηκε στις αρρωστημένες του ορέξεις. Κορυφαίοι της τραγωδίας οι γονείς του κοριτσιού, που σπάραξαν πάνω από το λευκό φέρετρο του παιδιού τους.

Δείτε βίντεο:

 

Ηλεία: H κηδεία της 11χρονης

 

Ηλεία: H κηδεία της 11χρονης (1)
Σπαραγμός στην κηδεία της 11χρονης

 

Η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι από την Ηλεία και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και πλήθος κόσμου την αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς. Η πομπή είχε ξεκινήσει από το σπίτι του κοριτσιού με μοιρολόγια.

Δείτε φωτογραφίες:

 

11xronh-hleia__1_
11xronh-hleia__2_
hleia-11xronh-arthrou
hleia__1_
hleia__2_
hleia__3_
arthrou-hleia-11xronh
ileia_11xronh_2
ileia_11xronh_3


Ο 37χρονος δράστης είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας σε βάρος του αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοχρησίας και της οπλοφορίας, ενώ τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην ανακρίτρια Ηλείας.

Χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο άτυχο κορίτσι προέκυψε ότι τα δολοφονικά χτυπήματα ήταν στον σπλήνα και την καρδιά, με το ένα από αυτά να πλήττει ζωτικό όργανο. Από την ευρήματα του ιατροδικαστή δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι γονείς της μικρής ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη μνήμη της Βασιλικής.

«Το κοριτσάκι μου να βρει δικαίωση. Δεν άξιζε αυτό το βασανιστήριο στο κορίτσι μου. Θέλω να πω σε όλες τις μανάδες του κόσμου να προσέχουν τα κορίτσια τους. Να μην τους τύχει αυτό που έτυχε σε εμένα» είχε πει η μητέρα της Βασιλικής, πριν από την κηδεία.

Ηλεία: Ξεσπά η σύζυγος του 37χρονου – «Είπα στα παιδιά μου “ο μπαμπάς σας είναι δολοφόνος”»

Η 37χρονη σύζυγος του άνδρα που σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, είναι παιδική φίλη της μητέρας του κοριτσιού. Μίλησε για τη στιγμή που συνάντησε τον σύζυγό της και ξεσπά:

«Τον ρώτησα ”γιατί το έκανες αυτό στο παιδάκι; Τα παιδιά σου δεν τα σκέφτηκες; Με κοίταξε και δεν μίλησε”», είπε η ίδια.

Δήλωσε μάλιστα πως στα παιδιά της είπε την αλήθεια. «Τους είπα πως ο μπαμπάς τους είναι δολοφόνος, θα μπει στη φυλακή και δεν θα ξαναγυρίσει».

«Για μας έχει πεθάνει», ήταν τα λόγια της στη συνέχεια.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη νύχτα μετά το έγκλημα, όταν ο δολοφόνος της Βασιλικής γύρισε στο σπίτι του.

«Επέστρεψε πριν τα μεσάνυχτα και κοιμήθηκε αμέσως», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ