Συγκινητικές στιγμές στη Χίο: Γνώρισε εκείνον που της χάρισε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών

0
1356

Το θαύμα της ζωής έζησαν δύο άνθρωποι μέσω της διαδικασίας δωρέας μυελού των οστών.

Η ιστορία της Δέσποινας Βουχούρη από τη Χίο είναι από αυτές που συγκινούν, δίνουν μηνύματα αλλά κυρίως διδάσκουν πως μία απλή διαδικασία αυτή της εγγραφής στον κατάλογο δότη μυελού των οστών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Η περιπέτεια της Δέσποινας Βουχούρη άρχισε πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα, την 5η Μαρτίου 2021, όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης.

Όμως, οι συνεχείς εξετάσεις οδήγησαν στην ακριβή διάγνωση, αυτή της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας, δηλαδή ενός καρκίνου των κυττάρων της λευκής σειράς, που χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων που συσσωρεύονται στο μυελό των οστών και εμποδίζουν την αιμοποίηση.

«Είχα 80% κακά κύτταρα στον μυελό των οστών. Ήμουν έτοιμη να “ταξιδέψω”. Ήμουν 4,5 μήνες συνεχώς στο “Μεταξά” με πολύ αγώνα και κόπο. Σήμερα δοξάζω τον Θεό γιατί έφθασα τους 26 μήνες και είμαι ζωντανή ανάμεσά σας, χάρη σε έναν από τους δύο Έλληνες που βρέθηκαν συμβατοί με εμένα αλλά και χάρη στους εξαιρετικούς γιατρούς μου», ανέφερε αρχικά η κυρία Βουχούρη.

«Εγώ είχα την πιο σπάνια ομάδα ΑΒ+ και βρέθηκαν δύο Έλληνες 100% ιστοσυμβατοί, ο ένας έδωσε αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Έδωσα τα στοιχεία μου και τώρα περιμένω να με ζητήσει εκείνος. Ξέρουμε ότι είναι το νούμερο 198 από το “Όραμα Ελπίδας” και θέλω πολύ να τον γνωρίσω», είπε συγκινημένη μπροστά σε δεκάδες φίλους και γνωστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γιου της, Γιώργου, με την πρόφαση του εορτασμού των γενεθλίων της στον κήπο του σπιτιού τους, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Η στιγμή που η Δέσποινα Βουχούρη γνωρίζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή

Η αποκάλυψη και το… τέχνασμα

Παρά τις δεκάδες προσκλήσεις, ελάχιστοι γνώριζαν ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και το Νο 198, ο προπονητής χάντμπολ, Αθανάσιος – Σάκης Βαλαβάνης από τη Δράμα, τον οποίο ο Γιώργος εντόπισε μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή και στη συνέχεια να βρεθεί στη Χίο μαζί με την οικογένειά του.

Για να στηθεί η αποκάλυψη, ο Γιώργος Ξυλάς επινόησε ένα τέχνασμα. Ότι έγινε… λάθος στα μπαλόνια και αντί να γράφει την χρονολογία γέννησης της μητέρας του, έγραφε τη δική του.

«Κάθε εμπόδιο είναι σε καλό», είπε ο Γιώργος και συμπλήρωσε: «Για να αποκτήσει κάποιο νόημα αυτός ο αριθμός κόβουμε το “4” και μας μένει ο αριθμός 198. Είναι κάποιος ανάμεσά μας με το νούμερο 198 από το “Όραμα Ελπίδας”;», διερωτήθηκε για να σηκωθεί ο Σάκης Βαλαβάνης εν μέσω χειροκροτημάτων και να αγκαλιάσει τον άνθρωπο, που του έσωσε τη ζωή.

«Με αποκαλούν ήρωα, δεν το δέχομαι, ένας απλός άνθρωπος είμαι, που συμμετείχα στην πλέον απλή διαδικασία, χαρίζοντας μία ζωή», ανέφερε συγκινημένος για να πέσει ξανά στην αγκαλιά της Δέσποινας Βουχούρη, η οποία τού χάρισε τον χρυσό Ταξιάρχη που φορούσε σε κρεμαστό και που όπως είχε πει νωρίτερα, τον είδε τρεις φορές ολοζώντανο στο «Μεταξά», τη στιγμή που οι φίλοι της από τα γύρω κρεβάτια πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλον.

Από κοντά και ο π. Χριστοφόρος Γουρλής, στήριγμα και οικογένεια όπως είπε η κα. Δέσποινα, τον οποίο πολλάκις ευχαρίστησε δημοσίως για τη βοήθεια και την αδιάκοπη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ