Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο βρέφος 5,5 μηνών – Χειρουργήθηκε λόγω εσωτερικής αιμορραγίας στο κεφάλι

0
4549

Το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο στην εντατική – Διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι

Διασωληνωμένο και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης ένα κοριτσάκι μόλις 5,5 μηνών που υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού πρώτα διασωληνώθηκε από τους γιατρούς του Παπαγεωργίου που εφημέρευε. Αφού έφτασε στο Ιπποκράτειο μεταφέρθηκε άμεσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, η οποία είναι η μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα. Από τον απεικονιστικό έλεγχο των γιατρών διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι και άμεσα μπήκε στο χειρουργείο.

Στις 3 το πρωί έγινε η χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιμάτωμα στο κεφάλι προκλήθηκε από παθολογικά αίτια, ενώ η μητέρα του παιδιού αρχικά είχε πάει στο νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς ήταν κοντά στο σπίτι της, όμως δεν εφημέρευε. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου και από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο.

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ