Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη (και ακόμη δεν μπήκε η Άνοιξη)

1
3908

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο μαίνεται η πυρκαγιά που καίει τα Πιέρια Όρη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο ελικόπτερα, όμως το σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά είναι δύσβατο και απόκρημνο, με χαράδρες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύονται σήμερα και από άλλες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, και στη μάχη ρίχνονται 131 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα.

Το ανησυχητικό είναι ότι, παρότι βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Απριλίου, ήδη έχει ξεσπάσει η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του 2024 (καραμέλα η κλιματική κρίση…)

Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί καθώς η φωτιά καίει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων και σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία για την πορεία που θα ακολουθήσει η πυρκαγιά.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιά τρία ελικόπτερα.

Παράλληλα, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 35 οχήματα, καθώς και οκτώ πεζοπόρα τμήματα.

Πηγή: thestival.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ