Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη χωρίς πολιτικούς, σύμφωνα με την απόφαση

3
5753

Στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Πετράκη τίμησε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 η Εκκλησία της Ελλάδος την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Στο Καθολικό των Ταξιαρχών τελέστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Ιερισσού κ. Θεόκλητο.

Να αναφερθεί ότι παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και Συνοδικοί Μητροπολίτες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον αύλειο χώρο της Ι.Μ. Πετράκη.

Επίσης, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ενώ το «Πιστεύω» ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο φετινός εορτασμός κατόπιν Συνοδικής Απόφασης πραγματοποιήθηκε χωρίς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, συμπεριλαμβανομένης και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias moni petraki 1

orthodoxias peiraios

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη, λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην σημερινή ημέρα, τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και η ανάγνωση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, ανέγνωσε την σχετική με την ημέρα Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. είδαμε μια χαρά τη θεία Λειτουργία στην ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Από τη στιγμή που οι παπάδες κάνουν πολιτική, δεν πατάμε το πόδι μας στην Εκκλησία κι αν αρχίσουν να λένε αυτά τα μισάνθρωπα, κλείνουμε τη φωνή στην τηλεόραση. Δε τους την χαρίζουμε την Ορθοδοξία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ