Υποδιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς

0
3403

Σε μια άκρως επιτελική και κορυφαία θέση μετατίθεται από τη Ρόδο ο μέχρι πρόσφατα διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης, ο επικεφαλής της 95 ΑΔΤΕ, μετατίθεται πλέον στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου ως υποδιοικητής.

Στην ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα, ο κος Κολιάδης αναφέρει:

«Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, αποχαιρετούμε από τη Ρόδο τον Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υποδιοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Υποδεχόμαστε στο νησί μας τον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Χατζή, με τη διαβεβαίωση ότι ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα του και δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου μας, σε ένδειξη αναγνώρισης του σπουδαίου έργου που επιτελούν στην περιοχή μας. Ευχόμαστε στον νέο Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.»

Τα καθήκοντα της διοίκησης ειδικού πολέμου

Η Ελληνική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) είναι το αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, η οποία ιδρύθηκε επίσημα μετά από αρκετούς μήνες προσεκτικής προετοιμασίας και σχεδιασμού στις 27 Απριλίου 2021.

Σκοπός της αναδιοργάνωσης, ήταν η ενοποίηση των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), υπό μία ενιαία διοίκηση, για επίτευξη διαλειτουργικότητας, τυποποίησης διοικητικής μέριμνας καθώς και της βέλτιστης αξιοποίησης του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης. Οι Ελληνικές ΔΕΕ, έχουν δεσμευθεί ως προς την υιοθέτηση ΝΑΤΟικών προτύπων, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν ως αξιόπιστος και σταθερός σύμμαχος. Τα βήματα αυτά, εξυπηρετούν τον ευρύτερο στρατηγικό στόχο της Ελλάδας, ο οποίος είναι να διατηρήσει τον κύριο ρόλο της, ως πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ΔΕΠ τελεί υπό την άμεση επιχειρησιακή διοίκηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ο Διοικητής της ΔΕΠ είναι υπεύθυνος για την επιχειρησιακή εκπαίδευση, τη διοίκηση και τον έλεγχο της ΔΕΠ. Επιπλέον είναι ο κύριος σύμβουλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο Διοικητής της ΔΕΠ, έχει υπό την άμεση διοίκησή του, δύο Σχηματισμούς :

Την Ι ΜΠ, με έδρα τη Βέροια, η οποία έχει δύο Ταξιαρχίες, την 1η ΤΑΞ Κ/Δ-ΑΛ με έδρα τη Ρεντίνα και την 32η ΤΑΞ ΠΖΝ, με έδρα το Βόλο.

Τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) με έδρα την Αθήνα, η οποία έχει υπό την διοίκησή της έξι Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομών (ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (TNEE), τη Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (MAEE), τη Μονάδα Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (MYEE), το Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ) και τη Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (MEEΔ).

 

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ