Τέμπη: Άνω – κάτω η Εξεταστική μετά από «εισβολή» της Ζ. Κωνσταντοπούλου – Πώς της «έκλεισαν» το μικροφωνο

0
4572

Στην ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, καθώς νωρίτερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισέβαλε στην αίθουσα που μέχρι τώρα συνεδρίαζε η Εξεταστική, παρότι δεν είναι μέλος, κάνοντάς τα άνω κάτω.

Στην ολομέλεια, υπάρχει η δυνατότητα να είναι κλειστό το μικρόφωνο της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ωστόσο δεν πτοείται και συνεχίζει να παρεμβαίνει ώστω και χωρίς μικρόφωνο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εξαιρεθεί από μέλος της Εξεταστικής, καθώς εκπροσωπεί νομικά συγγενείς των θυμάτων.

Η επιτροπή είχε λάβει την απόφαση αυτή μετά από γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».

Ο κ. Μαρκόπουλος της ζήτησε να αποχωρήσει, ωστόσο δεν το έκανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κ κ. Α. Πλεύρης και Ζ. Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθαρίας.

Τελικά, μετά από συνεννοήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασσούλα αποφασίστηκε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει δικαίωμα να είναι στην αίθουσα, ως βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να πάρει το λόγο. Η ίδια ωστόσο δεν το δέχεται, επιμένοντας να μιλήσει.


Η κ.Κωνσταντοπούλου είπε ότι θέτει αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής, ωστόσο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι για να ισχύει το αίτημα αυτό πρέπει να έχει τις υπογραφές 50 βουλευτών.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η πρόεδρος της Πλεύσης επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της.

Τελικά αποφασίστηκε οι εργασίες να μεταφερθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας, στις 17.30, όπου η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου είναι σύννομη, ενώ θα είναι κλειστό το μικρόφωνό της.

«Αυταρχικότητα και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά»

«Καταγγέλλουμε την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε δήλωση της πλειοψηφίας της Βουλής για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο» προστίθεται σε άλλο σημείο..

«Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η κ. Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ