Οδησσός: Οι στιγμές τρόμου για την ελληνική αποστολή μετά το ρωσικό πυραυλικό «χτύπημα»

1
5001

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί (06/03) στην Οδησσό, έπειτα από επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μερικά λεπτά πριν από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με παραστατικότητα αλλά και κυνισμό περιέγραψε τη θλιβερή πραγματικότητα του πολέμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από την Οδησσό της πολύπαθης Ουκρανίας, η οποία «σφυροκοπείται» τις τελευταίες εβδομάδες.

Αιτία ήταν η επίθεση σε κοντινή απόσταση από ρωσικό πύραυλο με στόχο την αποστολή του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενόσω η ελληνική αντιπροσωπεία βρισκόταν στο λιμάνι της Οδησσού.

Σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μας έκαναν μία ξενάγηση στο λιμάνι. Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητα, ακούσαμε μία μεγάλη έκρηξη. Για εμάς, είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο.

Νομίζω ότι αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω, για τον οποίον όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έλθουν στην Ουκρανία. Διότι, είναι άλλο να βλέπει κανείς, να ακούει την περιγραφή από τα Μέσα ενημέρωσης ή τον Πρόεδρο (σ.σ. Βολοντίμιρ) Ζελένσκι με τον οποίο επικοινωνούμε τακτικά και εντελώς διαφορετικό να βιώνει κανείς την εμπειρία του πολέμου από πρώτο χέρι».

Δημοσιογράφος περιγράφει καρέ – καρέ τη στιγμή της επίθεσης

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία, Γεωργία Σκιτζή, τόνισε πως η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση άνω των 200 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή. «Η αγωνία και η ένταση ήταν μεγάλη εκείνη τη στιγμή, ωστόσο, κινήθηκαν γρήγορα και ακολούθησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Γρήγορα επιβιβασθήκαμε στα οχήματα, προκειμένου να είμαστε σε κίνηση».

Περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά της επίθεσης, η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «κατά την ξενάγηση στο λιμάνι της Οδησσού, ξαφνικά ακούσθηκαν εκρήξεις και ένας δυνατός κρότος. Τότε, μάθαμε ότι ήταν η έκρηξη του βαλλιστικού πυραύλου.

Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή. Γρήγορα έσπευσε όλη η αποστολή στα αυτοκίνητα, ώστε να συνεχίσουμε στον επόμενο σταθμό. Όπως μας είπαν τέτοιες στιγμές είναι καλύτερο να είσαι σε κίνηση από το να είσαι σε ένα σταθερό σημείο. Στη συνέχεια, ο επόμενος σταθμός ήταν το διοικητήριο της Οδησσού. Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα και απομακρυνθήκαμε από το σημείο».

Μέλος της ελληνικής αποστολής: «Μας πήρε το ωστικό κύμα – Ακούσαμε ένα μπουμ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οτι ωρα θελει η Ρωσια μπορει να εξοντωσει τον Ζελενσκι, το Ρωσικό υπουργειο αμυνας εχει δημοσιευσει φωτογραφια τη αυτοκινητοπομπης του, απο drone στο Κιεβο. Αυτο σημαινει οτι απλουστατα δεν μπορει να κρυφτει κι ολα αυτα που γραφονται για δηθεν αποτυχημενη αποπειρα ειναι δυτικη προπαφανδα του ηττημενου ΝΑΤΟ. Ο πυραυλος στοχευσε και χτυπησε αποθηκες του Ουκρανικου στρατου την ωρα που ηταν εκει ο κλοουν Ζελενσκι για να συναντησει το γιουσουφακι. Σημειολογικό το χτυπημα επομενως, οχι αποπειρα κατα του κλοουν. Καλα θα κανουν οι -κατ ονομα μονο- δημοσιογραφοι να ερευνουν ολες τις πηγες, από ολες τις πλευρες ως οφειλουν πριν σερβιρουν το σανο τους στον κοσμο. Η Οδησσός ειναι ιστορικά Ρωσικό εδαφος, η πλειοψηφία των κατοικων της επιθυμει να ανοικει στη Ρωσια και θα επιστρεψει εκει συντομα γιατί υπαρχει δικαιο αλλα και η ανυπερβλητη δυναμη που θα το επιβαλει. Κι αυτη ειναι η Ρωσία, ας το βαλουν καλα στο μυαλό τους οι μισθωμενες πενες αλλα και οι εγχωριοι υποτακτικοι πολιτικοί της δυσης, τα γιουσουφακια και οι χρησιμοι ηλιθιοι οπως το καμαρι μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ