Το σπίτι που αγόρασε ο Κασσελάκης ανήκε στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη

6
9132

Το διαμέρισμα που αγοράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήκε έως το 2021 στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη. Εκείνος το πούλησε σε εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων που το ανακαίνισε και το ξανάβγαλε στην αγορά

Πολιτικές συζητήσεις στο ευρύχωρο και φωτεινό σαλόνι στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου επί της οδού Λεβέντη 5, στο Κολωνάκι, δεν θα ακουστούν για πρώτη φορά όταν μέσα στο καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μπακμπέθ θα μπουν στο νέο τους σπίτι. Και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος – μεζονέτας ήταν πολιτικός, μέλος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
kasselakis-diamerisma-arthrou
Πρόκειται για τον κ.Γιάννη Βαληνάκη, που είχε διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών και είναι αυτός που τον Απρίλιο του 2021 είχε πουλήσει το εντυπωσιακό διαμέρισμα των 246 τ.μ. στην εταιρεία  First Seat  έναντι 770.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

Τρία χρόνια μετά, το διαμέρισμα περνά στην ιδιοκτησία του Στέφανου Κασσελάκη, έναντι 1.7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

spiti_kasselaki_19

Η πολυκατοικία επί της οδού Λεβέντη: Στον τρίτο και τέταρτο όροφο είναι το διαμέρισμα- μεζονέτα που αγοράζει ο Στέφανος Κασσελάκης

spiti_kasselaki_1_2
spiti_kasselaki_2
spiti_kasselaki_3
spiti_kasselaki_4

Το συμβόλαιο πώλησης του διαμερίσματος από τον κ.Βαληνάκη στην εταιρεία είχε επικυρωθεί σε συμβολαιογραφείο στη Βάρκιζα, στις 19/4/2021, παρουσία του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη (την περίοδο των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή 2004-2009) και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων First Seat, Γεώργιου Γιαννιώδη. Πωλητής και αγοραστής είχαν συμφωνήσει στο τίμημα των 770.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο.

symvolaio-kasselakis-systash
spiti_kasselaki_5
spiti_kasselaki_6
spiti_kasselaki_7
spiti_kasselaki_8

Σύμφωνα με την περιγραφή του ακινήτου, πρόκειται για δυο διαμερίσματα του Γ και Δ ορόφου τα οποία έχουν συνενωθεί και λειτουργικά και πλέον αποτελούν μια ενιαία, αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία – μεζονέτα, η οποία έχει συνολική επιφάνεια 246,18 τμ, ενιαίο ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του όλου οικοπέδου 300 χιλιοστά ( 300/1000).

Το διαμέρισμα του Γ’ ορόφου αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο, χωλλ, W.C, λουτρό, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, σαλόνι, εσωτερική σκάλα που οδηγεί στον Δ όροφο, στον οποίο υπάρχουν δυο υπνοδωμάτια, κουζίνα, W.C, χωλλ, καθιστικό, λουτρό, σαλόνι και βεράντα.

spiti_kasselaki_9
spiti_kasselaki_10
spiti_kasselaki_11
spiti_kasselaki_12

Μετά την αγορά από τον κ. Βαληνάκη, η First Seat, που ειδικεύεται στην εκμετάλλευση  premium ακινήτων στο κέντρο, στα βόρεια και νότια προάστια της πρωτεύουσας, ανέθεσε στην ταλαντούχα σχεδιάστρια χώρων, Μαρία Καρδάμη την ανακαίνιση της μεζονέτας με σκοπό την πώλησή της.

maria-kardami-interior-designer
H interior designer Μαρία Καρδάμη

Μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση “εκτοξεύθηκε” και η τιμή του ακινήτου και από τα 770.000 ευρώ που διέθεσε η First Seat, η “super trendy” μεζονέτα έφτασε να πωλείται στη τιμή των 2,2 εκατ ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παρουσίαση της από την γνωστή interior designer.

spiti_kasselaki_13
spiti_kasselaki_14
spiti_kasselaki_15
spiti_kasselaki_16
spiti_kasselaki_17
spiti_kasselaki_18

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema, παρουσιάστηκαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι όμως η First Seat δεν συζητούσε να πέσει κάτω από το 1,9 εκατ ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διαπραγματεύτηκε την τιμή και έκλεισε τελικά τη συμφωνία στα 1,7 εκατ. Ευρώ.

Η τοποθεσία του ακινήτου μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, αλλά ταυτόχρονα και ήσυχο και ασφαλές σημείο, σε συνδυασμό με το μοντέρνο στυλ και τον εργονομικό σχεδιασμό του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού έναντι των άλλων επιλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία της αγοραπωλησίας βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο. Το ακίνητο έχει αποσυρθεί από τη μεσιτική αγορά και απομένει η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου κάτι που αναμένεται να γίνει αυτή ή την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, του protothema.gr οι Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ έχουν ζητήσει από την interior designer επιπρόσθετες αλλαγές στη μεζονέτα, συγκεκριμένα στο χώρο της κουζίνας. Ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να μπουν στο διαμέρισμα τον Ιούλιο, εφόσον βέβαια έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης, την εποπτεία της οποίας έχει αναλάβει ο Τάιλερ Μακμπέθ. Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη έχει αναλάβει την επίβλεψη λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος έκανε «ποδαρικό» στο νέο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη – Δείτε βίντεο

Τα γραφικά έκαναν και πάλι το θαύμα τους

euaggelatos-arthrou

Πριν προλάβουν να μπουν στο πολυτελές διαμέρισμα που έχουν κλείσει για να αγοράσουν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ στο Κολωνάκι, ο Νίκος Ευαγγελάτος έσπευσε να… κάνει ποδαρικό!

Μπήκε στο ιβουάρ σαλόνι και στάθηκε μπροστά στο coffee table αφήνοντας τους τηλεθεατές να απολαμβάνουν το εντυπωσιακό τζάκι, στη συνέχεια κάθισε στον μικρότερο από τους δύο μοντέρνους καναπέδες, πήγε πίσω από το μαρμάρινο μπαρ του διαμερίσματος που αν και βρίσκεται σε πολυκατοικία του 1971, εντούτοις μετά την πρόσφατη ριζική ανακαίνιση αποπνέει μίνιμαλ, μοντέρνο στυλ, παραπέμποντας σε διαμερίσματα στο Μανχάταν.

Δείτε παρακάτω το βίντεο: 

Ο Νίκος Ευαγγελάτος έκανε «ποδαρικό» στο νέο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Νίκος Ευαγγελάτος έμεινε για αρκετή ώρα -με τη βοήθεια των γραφικών και της εικονικής πραγματικότητας- στο διαμέρισμα των 246 τ.μ. που αγοράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πολυκατοικία επί της οδού Λεβέντη 5 και εκτείνεται στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, πριν καν μπουν οι νέοι ιδιοκτήτες. Το ερώτημα είναι αν το «ποδαρικό» του δημοσιογράφου θα φέρει και γούρι στον κ.Κασσελάκη σε μια κρίσιμη χρονιά, κατά την οποία (με αντίστροφη σειρά) σχεδιάζει τον γάμο του, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά εκλογικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα πάει στο στρατό (ας αφεθούν εκτός τα ζητήματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ). Συνεπώς, αφού μπήκε που μπήκε στο διαμέρισμα για το «ποδαρικό», τουλάχιστον, ο κ.Ευαγγελάτος, ας έχει μπει με το δεξί.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντά στον Θύμιο Γεωργόπουλο - «Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα όσα είπε για το δάνειο Κασσελάκη»

«Υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας» – Μου προξενούν εντύπωση οι ισχυρισμοί Γεωργόπουλου, λέει ο πρόεδρος και διευθύνων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπή τόσοι άνθρωποι άστεγοι και στους πλειστηριασμούς τα σπίτια και ασχολείστε μένα ξένο αμερικανικό πλουσιόπαιδο που ποτέ δεν δούλεψε και φιλοδοξεί να τον κάνουν οι Έλληνες πρωθυπουργό. είστε άξιοι της τύχης σας. απλά Αιδώς Αργείοι

    • Η δουλειά του πολιτικού αναλυτή δεν πληρώνει όσο πληρώνει ο σύμβουλος συγχωνεύσεων. Μια χαρά έχει δουλέψει ο Κασσελάκης και δεν γράφει σαχλαμάρες.

  2. αλλά κουράζει τόσο πολύ λευκό. Περί πλούτου και φτώχειας, κουβέντα να κάνουμε. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική.

  3. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟΥΜΤΖΙΚΟ!!!! ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!ΑΧ ΒΡΕ ΛΑΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ