Εκλογές ΚΕΔΕ – Μεγάλος νικητής με ποσοστό 65,78% ο Λάζαρος Κυρίζογλου

1
4295
Η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, στην ΚΕΔΕ με ποσοστό 65,78%, εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης ήταν υποψήφιος με τον κ. Κυρίζογλου, όπως και ο τέως δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης αλλά και ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα ήταν υποψήφιοι οι δήμαρχοι Τήλου κα Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος και Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028. Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

⦁ Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες

⦁ Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

⦁ Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

⦁ Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Θυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου είχαν:

  • Όλοι οι δήμαρχοι (332),
  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (178),
  • Όσοι διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή (25).

Τι έλαβαν οι συνδυασμοί 

Ψήφισαν 529 και έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 525. Οι συνδυασμοί έλαβαν:

— Λάζαρος Κυρίζογλου “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” (ΝΔ) – Ελαβε 348 ψήφους, ποσοστό 66,2% και 20 έδρες

Χάρης Δούκας “Αυτοδιοίκηση ΤΩΡΑ” (ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ) – Ελαβε 155 ψήφους, ποσοστό 29,5% και 10 έδρες

Κώστας Πελετίδης  “Λαϊκή Συσπείρωση” (ΚΚΕ) – Ελαβε 18 ψήφους, ποσοστό 3,5% και 1 έδρα

Λ. Στεφανάκης “Συντονισμός Αιρετών” (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά)  Ελαβε 4 ψήφους και 0 έδρες

— Ακυρα – Λευκά 4 ψηφοδέλτια

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, τα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έχουν ως εξής:

-Από την παράταξη “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” (ΝΔ) εκλέγονται 20 από τα 31 μέλη (12 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι).

Με τον κ. Λάζαρο Κυριζόγλου που επανεξελέγη θριαμβευτικά στην προεδρία της ΚΕΔΕ, υποψήφιοι ήταν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης ο οποίος έλαβε 66 ψήφους, ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος ο οποίος ελαβε 79 ψήφους και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ. Ρόδου και τέως δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης ο οποίος έλαβε 80 ψήφους.

 

 

Aπό την παράταξη: “Αυτοδιοίκηση Τώρα” (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) εκλέγονται 5 δήμαρχοι και 4 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ συμμετέχει ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Αθηναίων  ήταν υποψήφιοι οι δήμαρχοι Τήλου κα Μαρία Καμμά-Αλειφέρη η οποία έλαβε 43 ψήφους, Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος ο οποίος έλαβε 27 ψήφους και Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναιος ο οποιός έλαβε 20 ψήφους.

Από την “Λαϊκή Συσπείρωση” εκλέγεται ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στην Αθήνα, συνέρχεται το νεοεκλεγέν Δοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου για τη συγκρότηση σε Σώμα.

(Πηγή: aftodioikisi.gr, iefimerida.gr)

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 535  εγγεγραμμένων ψήφισαν  529  αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

  • Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες
  • Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση  : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα
  • Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

  • Λάζαρος Κυρίζογλου : Νίκη της Αυτοδιοίκησης η σημερινή επικράτηση της παράταξης Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία.  Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Λάζαρος Κυρίζογλου : Νίκη της Αυτοδιοίκησης η επικράτηση της παράταξης Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία. Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσει η σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει την ίδια μέρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ