Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχαιρετά τον Δάσκαλο Μανόλη Χατζηγιακουμή | «Τα «Χατζηγιακουμάκια». Είμαστε, όλοι παιδιά του»

2
7404

Με ένα συγκινητικό κείμενο, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποχαιρέτησε τον συμπατριώτη μας Μανώλη Χατζηγιακουμή που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Κυριακή.

Στο κείμενό της επισημαίνει:
«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ τον Δάσκαλό μου, σύγχρονο διανοούμενο, φιλόλογο, ελληνιστή και μουσικό μελετητή-ερευνητή Μανώλη Χατζηγιακουμή, που “έφυγε” από τη ζωή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Ένας πραγματικός πνευματικός άνθρωπος, με άσβεστο ενδιαφέρον για την Παιδεία, τη Μόρφωση, τα Δημόσια Πράγματα, την Ιστορία.

Ένα ακτινοβόλο πνεύμα, ασυμβίβαστος, άοκνα δημιουργικός, με αστείρευτη, αγνή αγάπη για τη νέα γενιά, με αφιέρωση στους νέους, με επιμονή για τη γνώση, με πείσμα να εμπνέει και να βελτιώνει όλους τους μαθητές του, να μην παραιτείται και να μην ξεγράφει κανέναν και στο τέλος να δίνει τα εργαλεία να μπουν στο Πανεπιστήμιο μαθητές και μαθήτριες που όλοι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουν…

Αντιμετώπιζε τους νέους με σεβασμό, εμπιστοσύνη κι αυστηρότητα και ενέπνεε όχι απλώς θαυμασμό, αλλά λατρεία στο πρόσωπό του ως πραγματικού δασκάλου.

Κι ένωνε ανθρώπους στην πορεία των χρόνων που δεν είχαν ούτε γνωριστεί, αλλά αισθάνονταν τιμή κι εμπιστοσύνη από μόνο το γεγονός ότι υπήρξαν όλοι μαθητές του: τα «Χατζηγιακουμάκια». Ήταν, είμαστε, όλοι μας παιδιά του. Ενός ανθρώπου που δεν είχε δικά του παιδιά, αλλά μετέδωσε τόση γνώση, με τόση αγάπη, σε γενεές επί γενεών.

Είχα τη μεγάλη τύχη να είναι Δάσκαλός μου στις 2 τελευταίες τάξεις του Λυκείου και του οφείλω πάρα πολλά!

Είχα την ακόμη πιο μεγάλη τύχη να με τιμάει με αναγνώριση και μια πραγματική σχέση σεβασμού από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι τη δύση του βίου του.

Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του να τον εκπροσωπήσω ως δικηγόρος του, σε σκληρούς νομικούς αγώνες για την πνευματική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Και δεν έπαψε να επικοινωνεί μαζί μου για να μοιραστεί σκέψεις, παρατηρήσεις, ιδέες, εμπνεύσεις, με το όραμα της πνευματικής και πολιτιστικής ανάτασης της πατρίδας μας.
Δάσκαλε, καλό σου ταξίδι!

Χάραξες μια μοναδική πορεία, ενός ασυμβίβαστου ανθρώπου που σφράγισε με την προσφορά του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, αλλά και τις ζωές τόσων και τόσων νέων ανθρώπων.

Οι μαθητές σου κι οι μαθήτριές σου θα σε θυμόμαστε σίγουρα για πάντα. Και η σύγχρονη ιστορία θα σε συμπεριλαμβάνει, ως μια φωτεινή πνευματική παρουσία που άνοιξε δρόμους του πολιτισμού, της παιδείας και του μέλλοντος».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αλήθεια τι της έταξε η κυβέρνηση και ψήφισε το νομοσχέδιο για τα Σόδομα και τα Γόμορρα ντροπή της. αμα ξαναδεί Βουλή να το γράψει να πάρει ψήφους από τη Λοατκι

  2. Τι πιο τιμητικό για έναν Δάσκαλο να του αποτίουν αυτές τις τιμές οι μαθητές του;Αιωνία η μνήμη αυτού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ