Έγκλημα Τεμπών: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα – Βίντεο | Μολότωφ στο Σύνταγμα και στο προαύλιο της βουλής – Τα 57 ονόματα μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη

0
4799

Στίχοι που τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου, στην πλατεία του ΟΣΕ, στη Λάρισα

Χιλιάδες κόσμου, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες, απλοί πολίτες, συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, η οποία κατέληξε στην πλατεία του ΟΣΕ.

Εκεί, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας του μνημείου που είναι αφιερωμένο στις 57 ψυχές, οι οποίες χάθηκαν στην τραγωδία.

Οι στίχοι που τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό δρώμενο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αποκαλυπτήρια στην πλατεία ΟΣΕ της Λάρισας
Ένα τραγούδι στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων στα Τέμπη
larisa_mnimeio1
larissa_mnimeio2
larissa_mnimeio3
larissa_mnimeio4
mnimeio_larisa

Φοιτητές και τρακτέρ μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας

Αγρότες με τα τρακτέρ τους και φοιτητές βρέθηκαν μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών…

Με αυτήν την συμβολική διαμαρτυρία ήθελαν να δηλώσουν πως όσα έγιναν την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 δεν πρόκειται να ξεχαστούν, ενώ ζήτησαν δικαίωση για τις ψυχές των 57 αδικοχαμένων.

Στον σταθμό Λάρισας φοιτητές - Απαιτούν να μην ξαναγίνει έγκλημα στις ράγες
larisa_tempi_m

Πηγή: LarissaNet

Επεισόδια στο Σύνταγμα, μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής – Μάχες σώμα με σώμα στην Ομόνοια (βίντεο)

Έξι συλλήψεις – Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Βουλή και η δεύτερη μπροστά στου Τρικούπη – Δεύτερος γύρος επεισοδίων στην Ομόνοια – Νεαροί έστησαν οδοφράγματα στα Εξάρχεια

voyli_venizelos_arthro

Επεισόδια σε τρεις φάσεις σημαδεύουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για την πρώτη επέτειο από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά ομάδα νεαρών πέταξε μολότοφ στο προαύλιο της βουλής, στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν μάχες σώμα με σώμα κατά μήκος της Πανεπιστημίου και στην περιοχή της Ομόνοιας, ενώ λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 6 συλλήψεις στην Αθήνα: Οι 4 είχαν προσαχθεί το πρωί και στα σακίδιά τους βρέθηκαν μολότοφ, οπότε οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων και την ώρα που έπεφταν μολότοφ. Εχουν γίνει και τέσσερις προσαγωγές.

Βόμβες μολότοφ έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής, στις δύο εισόδους, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκσφενδόνισε τα μπουκάλια πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη, στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε. Λίγο αργότερα άλλη ομάδα αναρχικών έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων.

Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών: Η αλήθεια δεν αργεί, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
mat_mpogies
sindagma__1_
sindagma__2_
voyli_venizelos_maketa
voyli_venizelos__2_
voyli_venizelos__3_

Βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ομόνοια:

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
episodia__1_
episodia__5_
episodia__4_
episodia__3_

Βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και την ένταση στη Στουρνάρη:

 

Φωτιά σε δρόμους στην Αθήνα μετά τα επεισόδια

 

 

Οδομαχίες ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια

 

Συνεχίζονται τα επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια
koykoyloforoi_athina__4_
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ