«Καίγονται» να βρουν τώρα 30.000 εργαζόμενους οι ξενοδόχοι

5
13433

Σε 30.000 ανέρχεται ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης που θέλουν να καλύψουν άμεσα οι ξενοδόχοι για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων τους.

Μπορεί το 2023 η απασχόληση στα ξενοδοχεία να ενισχύθηκε, ωστόσο, οι επιχειρηματίες επισημαίνουν πως εάν υπήρχε προσφορά εργατικών χεριών, θα προσλάμβαναν άμεσα άλλους 30.000 εργαζόμενους.

Βέβαια, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΤΕΠ, Γιώργος Πετράκος, στο πλαίσιο παρουσίασης της ετήσιας έρευνας για τον ξενοδοχειακό κλάδο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), οι 30.000 θέσεις απασχόλησης που «απαιτούνται» άμεσα, δεν αφορούν τις ελλείψεις στις θέσεις εργασίας που προβλέπονται στο οργανόγραμμα ενός ξενοδοχείου.

Με βάση, άλλωστε, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το ΙΤΕΠ, βάσει οργανογράμματος, κενές έμειναν πέρυσι 53.229 θέσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία.

«Ένα ξενοδοχείο για λειτουργήσει χρειάζεται απαραίτητα receptionist. Για να λειτουργήσει άρτια, χρειάζεται και βοηθό receptionist.

Όταν αναφερόμαστε στην κάλυψη 30.000 θέσεων απασχόλησης άμεσα, αρκούμαστε μόνο στις “βασικές” ειδικότητες, όχι στις θέσεις που χρειάζεται ένα ξενοδοχείο βάσει οργανογράμματος», επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση της έρευνας του ΙΤΕΠ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2023 καταγράφηκε αύξηση 12,6% των εργαζομένων σε σχέση με το 2022, με περισσότερους από 208 χιλιάδες να απασχολούνται στα ξενοδοχεία με σχέση μισθωτής εργασίας έναντι των 185 χιλιάδων έναν χρόνο πριν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Επειδή είσαι χαζούλης.Ξερεις κάποιον στο νησί να πέρνει μεροκάματο 10 ευρώ;Πολλοί χρειάζονται χέρια βοήθειας .Σοβαρεψου έτσι θα μειώσεις τον Μητσοτακη;Απλά γελάνε μαζί σου βλέποντας τι υποστηρίζουν οι αντίθετοι του.

  1. Εφόσον καίγονται να βρουν προσωπικό,ας πληρώσουν και τους ανθρώπους όπως προβλέπεται ανα ειδικότητα,όχι ότι νομίζει ο καθένας,και να δίνεται και το προβλεπόμενο ρεπό.

  2. Θα ήθελα να μάθω σε ποιο ξενοδοχείο δεν πληρώνουν κανονικά.Σε ποιο παραβιάζουν την νομοθεσία.Μαλλον ζητε σε άλλη εποχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ