Μεσολόγγι – Δολοφονία Μπάμπη: Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο | Το Φως στο Τούνελ βρήκε τους δυο από τους μάρτυρες

0
160

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο της σκοτεινής υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα της ΕΛΑΣ.

Ενας αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στο Μεσολόγγι την 1η Φλεβάρη γιατί ξέθαψε σημαντικά αρχαία στα Λυόμενα – περιοχή που έκοβε τις βόλτες του πριν και την ημέρα της δολοφονίας του Μπάμπη ο κατηγορούμενος κρεοπώλης.

Ο συλληφθείς φέρεται μάλιστα να ανήκει και στην παρέα των κυνηγών.

Παράλληλα νέα πρόσωπα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, με φερόμενο ως δράστη τον κρεοπώλη. Πιστεύεται ότι η μαρτυρία τους θα καλύψει κάποια κενά στην υπόθεση. Το Φως στο Τούνελ βρήκε τους δυο από τους μάρτυρες και μίλησε μαζί τους.

Η εκπομπή συνεχίζοντας την βαθιά έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένων θησαυρών στο Μεσολόγγι, παρουσίασε νέα στοιχεία για ένα ακόμη κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που έκανε χρυσές δουλειές στην περιοχή.

Από τη δημοσιογραφική έρευνα του «Τούνελ» προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για δύο πρόσωπα με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε πως τα πρόσωπα αυτά είναι από Αιτωλικό και Αγρίνιο.

Η αστυνομία ελέγχει στην υπόθεση του Μπάμπη τα σενάρια που ακούγονται περί θησαυρού ή αρχαιοκαπηλίας χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει έως τώρα ικανά στοιχεία που να επηρεάζουν την υπόθεση ως προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Τα πρώτα στοιχεία από την εξέταση του γενετικού υλικού στα ρούχα φερόμενου ως δράστη και θύματος δεν έδωσαν κάτι αξιοποιήσιμο.

Τα συμπεράσματα στα οποία φαίνεται να καταλήγει η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για το σκηνικό της δολοφονίας είναι τα εξής:

Δεν υπήρξε πάλη ή σωματική επαφή
Δεν μετακινήθηκε η σωρός
Ότι έγινε, έγινε εκεί και από έναν δράστη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ