Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Συγγνώμη για την αναστάτωση, θα λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη – Πρώτη δήλωση

0
4543

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Θα απέχω από τη διαχείριση της Κοινωνικής Κουζίνας – Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί

Μετά τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για έλεγχο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με ανάρτησή του στα social media σημειώνει πως, για να διευκολύνει το έργο της κοινωνικής κουζίνας, θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να απέχει από τη διαχείρισή της, έως ότου λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του Παναγούλα αλλά και ο γαμπρός του Παύλος Τζίτζης είναι σε θέση να εξηγήσουν τις θέσεις τους και τη δράση τους ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Ακόμη, δηλώνει ότι κατανοεί τις εύλογες απορίες που έχουν δημιουργηθεί και προσθέτει ότι τη δεδομένη στιγμή έχει προτεραιότητα η Δικαιοσύνη. Επιπλέον συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί».

Τέλος, καταλήγει λέγοντας πως «εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση η ακόμα και θυμό και Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Δελτίο τύπου κοινωνικής κουζίνας ο «Άλλος Άνθρωπος»

Έχοντας λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών που αποδίδονται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τόσο σε έμενα, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και στη μητέρα μου Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, άλλα και στον γαμπρό μου μου Παύλο Τζιτζη, θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας μας ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομέρειες απαντήσεις άλλα τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιον της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα. Παράλληλα θλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της «Κοινωνικής Κουζίνας ο Άλλος Άνθρωπος», θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από την διαχείρισή της μέχρι να λογοδοτήσω στην Δικαιοσύνη.

Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η κοινωνική κουζίνα είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όλοι όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της. Όσοι στηρίζετε την Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε τόσο τη δράση μας όσο και τον τρόπο που τελείται αυτή καθημερινά. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί. Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση η ακόμα και θυμό και Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο.

Η ανάρτησή του:

421236475_1883532972067172_1968746123966397693_n

Φωτογραφία δείχνει τον Πολυχρονόπουλο να παίζει φρουτάκια σε πρακτορείο – «Ήταν καλός παίκτης» λέει η ιδιοκτήτρια

Στο μεταξύ μία φωτογραφία ντοκουμέντο στην οποία απεικονίζεται ο «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, πριν λίγο καιρό να βρίσκεται σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και να παίζει φρουτάκια έφερε στη δημοσιότητα το Mega. Στη φωτογραφία φαίνεται να έχει μπροστά του τσιγάρα, φραπέ και νερό κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον κ. Πολυχρονόπουλο, έπαιζε συχνά σε πρακτορεία, συγκεκριμένα σε ένα στη Μεγάλου Αλεξάνδρου που ανήκε στο παρελθόν σε γνωστό άνθρωπο της τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσφάτως είχε μετακινηθεί και έπαιζε φρουτάκια σε ένα άλλο κατάστημα στο Αιγάλεω, κοντά στην Ιερά Οδό.

«Ήταν καλός παίκτης» λέει ιδιοκτήτης πρακτορείου

«Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε», αλλά και «ήταν καλός παίκτης» ανέφερε ιδιοκτήτης πρακτορείου για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μιλώντας στον Alpha, ιδιοκτήτης πρακτορείου στο οποίο φαίνεται να έπαιζε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, σημείωσε: «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε. Δεν ήταν ότι του έδινα εγώ κάποια χρήματα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, αν εξυπηρετήθηκε έτσι. Πάντα όταν βγάζει κάποιος κάποια χρήματα παραπάνω, μπορεί να γίνει έτσι. Ήταν πελάτης μας. Έπαιζε κάποια ποσά. Ήταν ένας καλός παίκτης».

Οι αναρτήσεις με τις οποίες ζητούσε χρήματα για τον «Άλλο άνθρωπο»

Σημειώνεται ότι δεκάδες αναρτήσεις στο Facebook, στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε από τον κόσμο να βάζει χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας του και σε λογαριασμούς στενών συνεργατών του βρίσκονται στη διάθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο «Άλλος Άνθρωπος» φέρεται να έπαιρνε τα λεφτά από τις δωρεές και να τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια αποκομίζοντας κέρδη με το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την παράνομη αυτή δραστηριότητα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.00 ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην διάταξη της Αρχής για το Ξέπλυμα που έφερε στη δημοσιότητα το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Σε μια από τις αναρτήσεις του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος περιγράφει μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το μεσιτικό γραφείο που είχε μεσολαβήσει για την ενοικίαση χώρου φιλοξενίας της κοινωνικής κουζίνας.

«Τηλέφωνο πριν από λίγο. Καλημέρα Κώστα ο Παναγιώτης είμαι, από το μεσιτικό, φίλε με πήραν τηλέφωνο οι ιδιοκτήτες και σε παρακαλούν μέχρι τέλος του μήνα να αδειάσετε το χώρο. Τα χρήματα που χρωστάτε για τα ενοίκια, βάλατε τα μισά, χρωστάτε 2650 ευρώ και σε δυο μήνες θα πρέπει να βάλετε άλλα 3.300 ευρώ». Παρακάτω, στην ίδια ανάρτηση προχωρά σε μια ανάλυση των εξόδων της κοινωνικής κουζίνας και ζητά από 50.000 υποστηρικτές του πρότζεκτ να βάλουν από 5 ευρώ ο καθένας, όσο δηλαδή είναι η ετήσια συνδρομή. «Δηλαδή αν βάλουν από τους 50.000 οι 2 με 3.000, τότε όχι μόνο θα καλύψουμε όλα τα έξοδα που χρωστάμε αλλά θα καλυφθούν κι όλες οι ανάγκες και τα έξοδα και για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ανακοινώσεις συνέχεια…»

allos-anthrwpos-6

Και σε αυτή τη περίπτωση, όπως και στις υπόλοιπες που θα διαβάσετε παρακάτω, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος παραθέτει τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, Παναγούλας Πολυχρονοπούλου.

Σε άλλη ανάρτηση του στο Instagram, πάλι για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος γράφει: «Αναρωτιέμαι όσο και το ξέρω ότι είναι δύσκολο, δεν υπάρχουν 1 άνθρωποι, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν από 275 ευρώ ο καθένας μέσα από 25.000 ανθρώπους;;; Μαζέψαμε άλλο ένα 275ευρώ από προσφορές ανθρώπων με 1,5,8,10,20,25,30,50,100 ευρώ ο καθένας και μας μένουν άλλα 17 275ευρα ακόμα». Και σε αυτή τη περίπτωση αναρτημένος είναι ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας του.

allos-anthrwpos-1
allos-anthrwpos-7

Σε άλλη ανάρτηση, πάλι στο Instagram, ο Πολυχρονόπουλος ζητάει από 2.000 ανθρώπους που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 100 ευρώ μια φορά μόνο «για να αγοράσουμε το δικό μας σπίτι» προσδοκώντας σε έσοδα 200.000 ευρώ. Στη προκειμένη περίπτωση ζητά τα χρήματα να μπουν σε λογαριασμό Pay Pall.

allos-anthrwpos-4

Όπως αποκάλυψε η έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο Πολυχρονόπουλος είχε επιστρατεύσει και στενούς του συνεργάτες στη προσπάθεια να μαζέψει χρήματα για τις δραστηριότητες της κοινωνικής κουζίνας και όχι μόνο. Σε επίμαχη ανάρτηση ο «Άλλος Άνθρωπος» ζητάει να μπουν χρήματα στο προσωπικό λογαριασμό του συνεργάτη του, Παύλου Τζίτζη, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

allos-anthrwpos-2
allos-anthrwpos-3
allos-anthrwpos-5

Η μητέρα του επιβεβαιώνει ότι χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν στον δικό της λογαριασμό

Στην επιβεβαίωση ότι χρήματα από τις δωρέες που γίνονταν για την κοινωνική κουζίνα που λειτουργούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έμπαιναν στον λογαριασμό της προχώρησε η μητέρα του μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ του πορίσματος από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σύμφωνα με το οποίπο έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο Παύλος Τζίτζης συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο του Alpha αν τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν και στον λογαριασμό της, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παναγούλα, απάντησε «ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε».

Όσον αφορά το πόρισμα η κυρία Παναγούλα είπε «ας ψάξουν να βρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Του το έλεγα «θα στη φέρουν», με τέτοιον αγώνα. Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί αφού δεν έχει τίποτα»

Από την πλευρά της η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε ότι μόνο αυτός διαχειριζόταν τον λογαριασμό προσθέτοντας για τον αδερφό της ότι «δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ