Κυριάκος Μητσοτάκης : Παλιός γνώριμος με το ζευγάρι των «ωφελούμενων» που τον υποδέχτηκε σπίτι του

0
4929

Μέρος σε θεματική συζήτηση που είχε διοργανώσει η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, είχε πάρει το ζευγάρι ωφελούμενων του προγράμματος «Σπίτι μου», που υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον 31χρονο Σπύρο Θεοδωρακάτο και την 29χρονη Ραφαέλλα Καπούλα, οι οποίοι -σύμφωνα την σχετική ενημέρωση της ΝΔ- είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ζευγάρι ωφελούμενων του προγράμματος «Σπίτι μου»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Πρόκειται για ένα «ζευγάρι με δύο παιδιά, που απέκτησαν το δικό τους σπίτι στο Γαλάτσι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα “Σπίτι μου”», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό σημείωμα. Μόνο που το εν λόγω ζευγάρι, δεν ήταν και τόσο άγνωστο στον πρωθυπουργό, αφού τον Μάιο του 2023 είχαν πάρει μέρος στη προεκλογική θεματική συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία που είχε γίνει στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Η προεκλογική συζήτηση της ΝΔ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Δυστυχώς δεν θα βγάζουμε εύκολα πέρα, όμως μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” αποκτήσαμε το δικό μας σπίτι στο οποίο κατοικούμε στο Γαλάτσι» έλεγε τον Μάιο η Ραφέλα, με τον Σπύρο να αναφέρει μεταξύ άλλων από πλευράς του ότι «είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του κράτους», με τον ίδιο να τον ρωτά «ποιες άλλες ενέργειες σκέφτεστε να λάβετε για νέους και ειδικά για νέες οικογένειες». 

Όσον αφορά την συνάντηση του ζευγαριού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Γαλάτσι, στο ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το ζευγάρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στο σκέλος της ιδιωτικής συμμετοχής, πρότεινε να αυξηθεί το ανώτατο ποσό του δανείου πάνω από το υφιστάμενο πλαφόν των 150.000 ευρώ ή να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης συμπληρωματικού δανείου. Ο Σπύρος και η Ραφαέλλα πρότειναν επίσης να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία να αναρτούν τις διαθέσιμες κατοικίες οι ιδιοκτήτες, ώστε να καταστεί πιο εύκολος και πιο οικονομικός ο εντοπισμός των ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ