ΝΔ: Φροντιστήριο στους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια – Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας «Βγήκαμε όλοι σοφότεροι»

1
3851
nd-m
Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνάντηση 60 και πλέον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο κατά την οποία συζήτησαν για τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συμμετείχαν πάνω από 60 βουλευτές – Σκέρτσος: «Βγήκαμε όλοι σοφότεροι» – Τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες – Την Τρίτη η ενημέρωση της δεύτερης ομάδας βουλευτών – Δείτε φωτογραφίες

 

skertsos-omofyla-maketa

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων που εκφράστηκαν μετά το τέλος του φροντιστηρίου που διήρκεσε δυόμισι ώρες είναι ότι από την συζήτηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος λύθηκαν… πολλές απορίες και ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει από τη σχετική διαδικασία πολύ πιο ενωμένη. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πάντως ότι η συζήτηση που έγινε στα γραφεία της ΝΔ ήταν έντονη καθώς οι βουλευτές του κόμματος μετέφεραν στην αίθουσα όλους τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών και των απλών μελών του κόμματος.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος σήκωσε το βάρος της παρουσίασης της κυβερνητικής ρύθμισης σε δηλώσεις του αμέσως μετά ανέφερε ότι τέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν διευκρινίσεις και όπως υπογράμμισε «όλοι γίναμε σοφότεροι από αυτή τη συζήτηση». 

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που επίσης συμμετείχε στην ενημέρωση έκανε λόγο για φανταστική πρωτοβουλία κατά την οποία πήραν το λόγο και όσοι είχαν διαφωνία. «Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες. Οι οποίες διαφωνίες πήραν απάντηση. Το κλίμα πολύ καλό και 100% η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πιο ενωμένη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Β. Σπανάκη ο οποίος έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση στην οποία τέθηκαν παρά πολλά ερωτήματα και όπως είπε απαντήθηκαν όλα. «Η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα και ακούγονται όλες οι απόψεις» ανέφερε.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ακολούθησαν δηλώσεις από βουλευτές. Η Κατερίνα Μονογιού μίλησε για «σημαντική ενημέρωση, λύθηκαν απορίες και προχωράμε». «Εννοείται θα είμαστε ενωμένοι. Δεν ήρθαμε δω να διχασουμε» σημείωσε.

Η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για ζήτημα που διαπερνά οριζόντια την κοινωνία κ όλα τα κόμματα. «Δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα . Αλίμονο αν αυτό ήταν το πρόβλημα για τη ΝΔ» είπε και ερωτηθείσα για τον Α. Σαμαρά ανέφερε ότι έχουμε εξασφαλίσει στη ΝΔ να λέει ο καθένας τη γνώμη του .

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιαννης αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης μίλησε για πολύ χρήσιμη κ ωφέλιμη συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί.

Οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Αναστάσιος Δημοσχάκης ανέφεραν ότι έγινε μια χρήσιμη κουβέντα και ότι οι βουλευτές είναι πλέον πιο ενημερωμένοι.

Ο Κων/νος Γκιουλέκας από την πλευρά του ανέφερε πως σε ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως η ΝΔ είναι πολύ ωραίο να κάνει διαλογική συζήτηση και ότι είναι πολύ σημαντικό να ακουστούν όλες οι απόψεις και όλες οι πλευρές «Αν κάποιοι έχουν μάθει να είναι στρατιώτες εμείς συζητάμε και αποφασίζουμε κατά συνείδηση όπως είπε ο πρωθυπουργός» ανέφερε.

Η διαδικασία διαλόγου με τους βουλευτές θα συνεχιστεί αύριο με το β’ γκρουπ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Δείτε φωτογραφίες από τα γραφεία της ΝΔ

6084808
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
6084804
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος
6084794
Σοφία Βούλτεψη
6084795
Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος
6084787
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών Γιάννης Καλλιάνος
6084789
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προσέρχεται στα γραφεία της ΝΔ
6084773
Ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης
6084777
Ο βουλευτής του Νομού Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης
6084766
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος με τον Στέλιο Πέτσα

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης κάλεσε και συναντήθηκε με τον Μπάμπη πριν χαθούν τα ίχνη του – Το βούλευμα για την εξαφάνιση

«Λουκέτο» μέχρι 1 μήνα σε επιχειρήσεις για λαθρεμπόριο αιθυλικής αλκοόλης και ποτά «μπόμπες»

Κύκλωμα μαστροπείας: 15χρονη περιγράφει πώς την παρέσυραν – «Είδα ότι έχει λεφτά και ενθουσιάστηκα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το Νομοσχέδιο έχει περάσει ήδη, κρίνοντας από την πρόθεση ψήφου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Τέλος . Ότι κι αν γίνει.
    Είναι σαφές, ΔΕΝ αφορά κανέναν από εμάς, πλην των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ