Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

13
7230

Πριν λίγες μέρες οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή – Τι είπε στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή η 17χρονη μαθήτρια, που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

H  17χρονη πέθανε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου οι γιατροί, μετά τη διεξαγωγή τεστ, ανακοίνωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ήδη από την αρχή, η κατάσταση της υγείας της 17χρονης ήταν κρίσιμη, ενώ οι γιατροί έδιναν τεράστια μάχη.

«Ο εγκεφαλικού θάνατος της 17χρονης είχε διαπιστωθεί στις 2 Ιανουαρίου. Έγιναν όλοι οι έλεγχοι από ομάδα γιατρών όπως ορίζουν τα σχετικά ιατρικά πρωτόκολλα καθώς και η ενημέρωση των γονέων» είπε στο protothema.gr o διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου, κ. Ανέστης, προσθέτοντας ότι πλέον επήλθε και ο φυσικός θάνατος της ασθενούς, όπως ήταν αναμενόμενο.

Συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι οι γονείς της μαθήτριας άκουσαν τις επώδυνες ανακοινώσεις των γιατρών του Βενιζέλειου, προ μιας εβδομάδας, σχετικά με τη μη αναστρέψιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 17χρονη.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες ήταν τόσο μεγάλο το πλήγμα για την οικογένεια που δεν μπορούσε καν να συζητήσει το ενδεχόμενο της προσφοράς των οργάνων της ασθενούς, μετά τη διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου της.

Πώς υπέστη αλλεργικό σοκ

Η 17χρονη υπέστη ανακοπή στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, όταν είχε πάει εκδρομή με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου που φοιτούσε. Η ίδια, φέρεται ότι κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο. Ωστόσο, υπέστη ανακοπή.

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν. Η 17χρονη νοσηλευόταν με καταστολή στη ΜΕΘ, έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο. Τελικώς, περίπου έναν μήνα μετά, η κοπέλα υπέκυψε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κάτω από κάθε θάνατο (λες και παλιά δεν πέθαιναν άνθρωποι καθημερινά) γραφεις τις προσβλητικές βλακείες σου. Όταν πέθαιναν εκατοντάδες Έλληνες κάθε εβδομάδα λόγω πανδημιας, τότε αρνιόσουν την πανδημία. Κάθαρμα. Τα βόδια να τα αφήσεις ήσυχα. Είναι πιο έξυπνα από εσένα. Πισω στη σπηλιά σου.

      • έτσι σε συμφέρει να λές γιατί εμπιστεύθηκες και πίστεψες τους λάθος γιατρούς χωρίς να ψάξεις αν αυτά που σού σέρβιραν και κατάπιες αμάσητα ήταν για το καλό σου. Ακόμα και τώρα δεν παραδέχεστε κάποιοι ότι την πατήσατε και συνεχίζετε και στην 6 η δόση. Ξυπνήστε επιτέλους και δείτε τοι γίνεται γύρω σας. Κάνατε που κάνατε την μακακία τουλάχιστον μην μιλάτε.

    • Πατάω επάνω σε κάθε τραγωδια,
      την κόβω και την ράβω στα μέτρα που ήδονίζομαι και ξεσαλώνω.
      Φτυστεμε να μην με ματιάσετε.

  1. το κοριτσάκι έπασχε και κουβαλουσε και ενέσεις για το γνωστό πρόβλημα που είχε. εσύ γιατί λες ανοησίες ανόητε?

  2. Σας βολεύει να λέτε αυτές τις μακακιες γιατί δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι έχετε θέσει σε κίνδυνο τα παιδια σας ηλιθιοι….. Κι άλλο 4χρονο κι άλλο 21χρονο….

    • Πρόσεχε τα δικά σου παιδιά και μην ασχολησαι με τα δικά μας βλάκα.Κοιτά να τα κανείς γραφικά σαν εσένα ,μην τα στέλνεις σε γιατρούς κσι να τους κανείς εμβόλια,αλλά άκου τον Χίο και τον Βελόπουλο να τα κάνει Καλα με κρεμουλες.

      • Μου αντιστοιχούν 50 εμβολια. Ευχαρίστως στα χαρίζω να τα κάνεις όλα μονοκοπανιά….. Για να βρεις την υγεια σου

  3. Τι είναι η γνωστική ασυμφωνία;
    Ο ψυχολόγος Leon Festinger ήταν ο πρώτος που πρότεινε μια θεωρία γνωστικής ασυμφωνίας που επικεντρωνόταν στο πώς οι άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν σε εσωτερική συνοχή. Ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι έχουν μια εσωτερική ανάγκη να διασφαλίζουμε ότι οι πεποιθήσεις ταιριάζουν απόλυτα με τη συμπεριφορά μας. Οι αντιφατικές ή συγκρουόμενες πεποιθήσεις οδηγούν σε δυσαρμονία, κάτι που οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν.

    • περί ασυμφωνίας.
      Άσε το ‘κοπυ πάστε’ και πήγαινε κοιταξου.
      Στο λέω για το καλό σου (και για το δικό μας)

  4. Τον ελεφαντα δεν τον βλέπει κανείς στο δωμάτιο…. Ο χώρος του ελεφαντα σύμφωνα με τους ειδικούς θα δώσει 40% ελεύθερη επιφάνεια πανω στην πράσινη γη για το καλο του πλανήτη…. Κοιμηθητε ελεύθερα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ