Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

4
5706

Ξαφνική εμπλοκή σημειώθηκε στην προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο.

Οπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή τους λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί.

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ. Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές.

Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Κυριάκος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο με τον επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Οι δύο άντρες έδωσαν έμφαση στη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βρετανία και στις χώρες της ΕΕ.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση δυσαρέσκειας του Έλληνα πρωθυπουργού για την ακύρωση του ραντεβού από τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, τονίζοντας πως ο κ. Σούνακ ήταν «φάουλ και πολτικά απρεπής» με την ακύρωση του προγραμματισμένου ραντεβού για αύριο Τρίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μάλιστα, τονίζουν πως ο Βρετανός πρωθυπουργός ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, κάτι που όμως, αποτελεί πάγιες ελληνικές θέσεις γύρω από τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Και όπως σημειώνουν από την ελληνική κυβέρνηση: «Το ζήτημα δεν αφορά τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά το Βρετανικό Μουσείο, με το οποίο συνεχίζονται οι συζητήσεις».

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δύο εγωπαθείς δεξιολαπάδες
    στον ιδιο χώρο..!

    Καλά, για τον γενίτσαρο Ινδό ζάμπλουτο τι να πρωτοπεί κανείς..;;!; Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι Βρετανός χοίρος, αλλά η γενετική του σχέση με τους πιθήκους είναι πέραν από εμφανής..
    Τον ψήφισαν…

    Το ίδιο και στα καθ’ υμάς. Ενα φασιστο-Πιθηκοειδες, που καβάλησε… κάθετα το καλάμι, από το 41% επί των ψηφισάντων.

    Εκφυλισμός παντού…

    • Εσυ ηλιθιο ανθρωπάκι τι είσαι;Τι ακριβώς κρίνεις και πως μιλάς έτσι για πρωθυπουργούς κρατών;Ναι είμαστε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που αντιπρωσοπευει όλη τη χώρα και όχι κόμμα.Ναι ξέρω υπάρχουν ανάμεσα μας ανθρωποειδή σαν εσένα που χαίρονται για κάθε αναποδιά,ατύχημα ,καταστροφή που συμβαίνει στη χώρα .Μακρια από την χώρα μας,έχει κυβέρνηση που βγάζει ο υπέροχος λαός της αποφασίζοντας ποιος είναι πιο ικανός.Φασιστες σαν του λόγου σου ανθέλληνες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα,απλά προσπαθούν να μειώσουν την πατρίδα μας,μακριά.

    • να σχολιαζει οτι ρεζιλευτικε ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ απο τον Ρίσι Σούνακ, την στιγμη που ολος ο κοσμος επιτεθηκε στον πιθηκομουρη Σουνακ.
      Ακομα και ολος ο βρετανικος τυπος και BBC και οχι μονο, τον κατηγορησανε για κορυφαια παθηση εγκεφαλικης μαλακυνσης.
      Αλλα απο απο κουκου-κουκου ε ε ε, τι θα περιμενε καποιος.
      Να υποστηριξη εναν πολιτικο αντιπαλο εστω και αν εχει απολυτο δικιο?

  2. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΠΩΣ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΧΑΜΑΣ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΣΟΥΝΑΚ ΤΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΞΑΝΘΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ