Πρόεδρος ΣΕΠΕ Κω: Έχει καταντήσει ποινικό αδίκημα να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας

21
10122

«Δεν είναι όλες οι μικρές επιχειρήσεις φοροκλέφτες. Η λέξη ελεύθερος επαγγελματίας έχει καταντήσει ποινικό αδίκημα για την εκάστοτε κυβέρνηση. Θεωρείται δεδομένο ότι είσαι απατεώνας, κλέφτης όταν ασκείς το επάγγελμα του ελεύθερου επιχειρηματία», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω (Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης) Γιώργος Σεγραίδος, με αφορμή τις εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος και «θεσμική φοροδιαφυγή» τον κώδικα φορολογίας 5 χιλιάδων σελίδων, ακατανόητο με έξοδα επιχειρήσεων που δεν εκπίπτουν από φορολογικές δηλώσεις υποχρεώνοντας σε αναζήτηση μαύρου χρήματος.

«Έχουν ξεχάσει προφανώς οι περισσότεροι πολιτικοί τον ανθρώπινο παράγοντα, την κόπωση της επιχειρηματικότητας, ότι ο μικρομεσαίος αργοπεθαίνει και η τελευταία φορολογική αλλαγή επιβεβαιώνει τον κανόνα» υπογράμμισε ο κ Σεγραίδος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε λίγο καιρό θα ψάχνουν να βρουν επαγγελματίες να ασκούν τη συγκεκριμένη ιδιότητα, ίσως όχι στη Ρόδο και τη Κω παρ’ολο που είχαν πολλαπλές κρίσεις, πυρκαγιές, προσφυγικό ,σεισμού, αλλά σίγουρα στην υπόλοιπη χώρα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Δεν είναι δυνατόν», υποστήριξε, «να λες ευχαριστώ για την αύξηση του βασικού μισθού και από την άλλη να μη μειώνεις τις ασφαλιστικές εισφορές!»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε δεκάδες χιλιάδες ΑΦΜ συναδέλφων που περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν και οι οποίοι, όπως εξήγησε, κρατάνε γι’ αυτό τον λόγο το επάγγελμα ανοικτό, ωστόσο φορολογούνται χωρίς να έχουν έσοδα, με ελάχιστο εισόδημα και προκαταβολή φόρου.

«Πρέπει τα κριτήρια φορολόγησης να αφορούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες γιατί τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα και ο θάνατος του εμποράκου είναι μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεγραίδος.

Πηγή: ertnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..ΚΥΡΙΕ ΣΕΓΡΑΙΔΟ….ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ !!
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

    • Αλήθεια πιστεύετε ότι στη Κω υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις με τέτοια εισοδήματα ? Είδατε κανέναν άλλον να φορολογείται από το 1ο ευρώ και με προκαταβολή για του χρόνου σε κάποιο άλλο είδος εισοδήματος στη χώρα ; Αν ναι , το παίρνω πίσω ..

      • …..ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ!!
        ΒΕΒΑΙΩΣ!
        ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ?

        ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΤΛ;
        ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ !!

      • Όλοι κρύβουμε από το δημόσιο μη κοροϊδευουμε ο ένας τον άλλον ! Καλό είναι να υπάρχει μια φορολογία σωστή ώστε να μη κρύβει κανείς ! Όλοι μα όλοι δε δηλώνετε αυτά που βγάζετε γεγονός και αλήθεια μεγάλη !

  2. Υπάρχει ναό η όχι φοροδιαφυγή;Μήπως την κάνουν οι μισθωτοί;Αυτό πιστεύετε;Αν όχι τότε τι ακριβώς μας λέτε;Να μην πληρώνουν φόρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες ;Συμφωνητε δηλαδή σε αυτό;Να δηλώνετε λιγότερα από τους εργαζομενους σας;Σοβαρευτητε.

    • Υπάρχει οδοντίατρος και γιατρός ,μικροβιολόγος που βγάζουν 2 και 3.000 την ημέρα

      δεν είναι δυνατόν να εξισώνεις τον εποχικό υπάλληλο με έναν που δουλεύει όλο τον χρόνο και δεν έχει κενό ραντεβού για βδομάδες.
      Ανίδεοι και άσχετοι ,όλα στον ανεμόμυλο.
      Πρέπει πάση θυσία μέχρι το 2027 να βρεθούν 3 δισ τον χρόνο. Ολόρθιοι κοιμάστε.
      Θα δείτε που οι διορθώσεις κατά την δημόσια διαβούλευση θ αφορούν παραδοσιακά δεξιά παραμάγαζα.

    • Πάμε να δημοσιεύσουμε οι Ελεύθεροι επαγγελματίες το περιουσιολόγιο μας?

      Όπως σε όλη την Ευρώπη.Το Πόθεν Έσχες δείχνει τα πάντα,αλλά είναι το μόνο ///ρδέλο στην Δύση που έχει λάθος νοοτροπία,όπου λάθος=ΔΕΞΙΑ!!!!

  3. Αλήθεια πιστεύετε ότι στη Κω υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις με τέτοια εισοδήματα ? Είδατε κανέναν άλλον να φορολογείται από το 1ο ευρώ και με προκαταβολή για του χρόνου σε κάποιο άλλο είδος εισοδήματος στη χώρα ; Αν ναι , το παίρνω πίσω .. Και αλήθεια , πότε θα μιλήσουμε για τις επιχειρήσεις που είναι σωστές απέναντι στο κοινό ; Γιατί τους βάζετε όλους σε έναν κουβά μηδενισμού ;

    • Οι επιχειρήσεις συνεργάζονται με άλλες και ελεύθερους επαγγελματίες.Είναι όλοι οι συνεργάτες έντιμοι;Δεν έχετε αντιληφθεί φοροδιαφυγή και ασφαλιστική παρανομία;Αλήθεια;Έχετε και εργαζόμενους.Αυτοί είναι φοροφυγάδες;Αλήθεια;Ζούμε σε άλλη χώρα τελικά .Μην κοροϊδευόμαστε.Η απορια μιας απλής ,με μέση λογική εργαζόμενης.Γιατί ,μην μου πείτε ότι δεν το ξέρετε,πολλοί δηλώνετε λιγοτερο εισόδημα από τους εργαζόμενους σας;Σας έχω λογικό και εσάς.Υποφέρετε για να πληρώνετε άλλους και συνεχίζετε να κάνετε αυτή την δουλειά και δεν πάτε μισθωτός;

      • η Δεξιά μπορεί να πιάσει τους παραβάτες,που σε κάποια μέρη του πλανήτη θεωρούνται εγκληματίες.
        Αλλά είναι το μαλακό υπογάστριο της.
        Η διαφορά με την δύση είναι το Πόθεν Έσχες και το περιουσιολόγιο…Κάνετε τους μάγκες,αλλά πάντα θα θυμίζετε την ΔΙΑΦΘΟΡΑ,που υπερχρέωσε την χώρα.Και εκατό παραδείγματα να σου παραθέσω,η καύκα σου αδυνατεί να εναρμονιστεί με την λογική.

  4. Κσι τι περίμενες Γιώργο, τα χρήματα να τα εισπράξει από τους μεγάλους. Αυτοί τους χρηματοδοτούν και τους πληρώνουν για να μην δίνουν μία. Ας τα βλέπουν τα κοροίδα που τους ψηφίζουν

    • Εσυ δηλαδή αν μπει κλέφτης σπίτι σου δεν έχεις πρόβλημα αν σου κλέψει λίγα.Κέρασε τον και καφέ.

  5. δημοσιεύστε μας την φορολογική σας δήλωση και το πόθεν έσχες αλλιώς δεν σας πιστευει κανείς για ότι λέτε και γράφετε

  6. Μολις ανοιξουν οι τουριστικοι προορισμοι που εχουν εξοδα ολο το χρονο αλλα στην ουσια σεζον ουτε 4 μηνες ασφαλιστικες εισφορες στα υψη ,πνευματικα δικαιωματα καλλιτεχνων ,αερια,νερα ,φπα,μεροκαματα ,ψωνια και οι μονοι που ελεγχονται ειναι οι μικρες επιχειρησεις εστιασης με συνεχες κυνηγι απο οποια αρχη μπορεις να φανταστεις αντε δουλεψε βγαλε κερδος χωρις να κλεψεις για να ειμαστε ειλικρινεις………. κανεις δεν θελει να κλεβει αλλα αν δεν κλεψει απλα δεν παει παρακατω ….ολοι εξω απο τον χορο καλα χορευουν και νομιζουν οτι βγαζουμε εκατομυρρια….δεν ειδα να ψαχουν κανενα μεγαλοεπιχειρηματια η και αν πανε γνωριζουν απο πριν και κρυβουν πακιστανους στα ψυγεια…

  7. Ο απώτερος σκοπός είναι οι επιχειρήσεις να είναι λίγες και μεγάλες. Επίσης τα ακίνητα να ανήκουν σε λίγες μεγάλες εταιρείες. Όλοι με μισθό-επίδομα που να είναι αρκετός μέχρι τις 25 του μήνα. Έτσι μπορείς να κρατάς ομήρους τους ψηφοφόρους σου.

  8. …….ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!
    ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙΣ !!
    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ …..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ