Φαίη Μπακογιώργου: Τη χτυπούσαν και την εξέδιδαν – Τα βασανιστήρια που υπέστη από τη μητέρα και την αδερφή της

1
5565

Την έβριζαν, την απειλούσαν και την ανάγκαζαν να επαιτεί – Νέα στοιχεία από τον εφιάλτη που ζούσε η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία της

Έναν ατέλειωτο εφιάλτη ζούσε στα χέρια της μητέρας της, της αδερφής της και της σπιτονοικοκυράς της η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου, όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας Αττικής.

Η 23χρονη είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη στις αρχές Οκτωβρίου του 2021, ενώ ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της. Η ταυτοποίηση της σορού της κοπέλας καθυστέρησε πολύ και έγινε από συγγενικό της πρόσωπο στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Η σορός της είχε εντοπιστεί περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της και μία ακόμη γυναίκα ηλικιωμένη, η οποία έμενε σε διπλανό σπίτι και απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης.

Ο εφιάλτης που ζούσε η 23χρονη

Ο πατέρας της 23χρονης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η κόρη του δολοφονήθηκε. Μάλιστα κατέθεσε σχετική μήνυση ενώ ζήτησε και τη βοήθεια ιδιωτικού ερευνητή. Ακολούθησε έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με τα αποτελέσματα να είναι σοκαριστικά καθώς, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, πίσω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας κρύβονται οι δικοί της άνθρωποι, αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να την φροντίζουν και να την προσέχουν.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως τόσο η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης όσο και η ίδια της η αδερφή την κακοποιούσαν συστηματικά, την ξυλοκοπούσαν, την έβριζαν, την απειλούσαν και την ανάγκαζαν να επαιτεί.

 

faih2
Μώλωπες και εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα της 23χρονης
faih3
Φωτογραφία με έντονα σημάδια στο πρόσωπο από ξυλοδαρμό

Μάλιστα, κατά την επαιτεία, οι δύο γυναίκες την συνόδευαν, πότε η μία και πότε η άλλη, προκειμένου να σιγουρευτούν πως η «δουλειά» γίνεται σωστά. Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, εκτός από την επαιτεία, την εξανάγκαζε να εκδίδεται κανονίζοντάς της ερωτικές συναντήσεις έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, σύμφωνα με καταθέσεις ενοίκων της πολυκατοικίας που φιλοξενούνταν η 23χρονη, η σπιτονοικοκυρά φέρεται να χτυπούσε και τα ανήλικα παιδιά της Φαίης χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο αντικείμενο.

Εδώ να σημειωθεί πως ενώ η 23χρονη πέρναγε τα πάνδεινα, η μητέρα της βρισκόταν μπροστά σε όλα τα βασανιστήρια να κάνει το παραμικρό ώστε να τα εμποδίσει.

faih
Φωτογραφία της Φαίης πριν από την κακοποίηση

Τα μαρτύρια της γειτόνισσας

Αναφορικά με τη ηλικιωμένη που φιλοξενούνταν στο σπίτι της 57χρονης, προέκυψε πως, και σε αυτή την περίπτωση, η σπιτονοικοκυρά είχε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της και την ανάγκαζε και αυτήν να επαιτεί.

Επιπλέον, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να την έσπρωχνε σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των τριών γυναικών

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το ιστορικό της υπόθεσης και η έρευνα του Ανθρωποκτονιών

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται στις 9 Οκτωβρίου 2021 όταν η μητέρα της 23χρονης μετέβη στο Τ. Α. Κυψέλης και δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κόρη της την 20:00 ώρα της 7-10-2021 αποχώρησε από το σπίτι που διέμεναν μαζί στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα.

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 2021 (μία ημέρα πριν τη δήλωση εξαφάνισής της), στο πεζοδρόμιο της οδού Τύχης 3, στην Αθήνα, βρέθηκε το πτώμα της 23χρονης, τυλιγμένο με κουβέρτα, χωρίς προσωπικά αντικείμενα, το οποίο μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Την προανάκριση για το πτώμα αγνώστων στοιχείων ανέλαβε αρχικά το Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος, ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις».

Ακολούθως, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα διαβίβασε το προανακριτικό υλικό στο Τ. Α. Κυψέλης. Κατόπιν, η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την 1η Δεκεμβρίου 2021, διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου προσώπου – κατ΄ εξακολούθηση» σε βάρος της 23χρονης Φαίης, η οποία υποβλήθηκε, την 5η Απριλίου 2022, στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με την από 15η Απριλίου 2022 παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε στο Τ. Α. Κυψέλης παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και συνέργειας σε αυτή» σε βάρος της 23χρονης και των ανήλικων παιδιών της, η οποία υποβλήθηκε την 6η Ιουνίου 2022 στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατόπιν η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ΥΔΕΖΙ/Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ΥΔΕΖΙ, συστάθηκε ειδική ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και την επεξεργασία προανακριτικών και πληροφοριακών δεδομένων προκειμένου να διερευνηθούν τα ανωτέρω αδικήματα. Σκιαγραφήθηκαν τα προφίλ των δύο ενηλίκων θυμάτων και ο κύκλος επαφών τους, χαρτογραφήθηκαν οι τελευταίες κινήσεις τους, αναζητήθηκαν τα ανήλικα τέκνα για τη διαπίστωση της ενεστώσας κατάστασής τους και λήφθηκε πλήθος ένορκων μαρτυρικών καταθέσεων με τα αποτελέσματα να προκαλούν σοκ.

Δείτε βίντεο: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία της

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία της
Φαίη Μπακογιώργου: «Όπως έριξαν το παιδί μου στο σκοτάδι, θα φροντίσω να "βυθιστεί" στο σκοτάδι και η πρώην σύζυγός μου», λέει ο πατέρας της

«Δεν περίμενα ποτέ ότι η ίδια της η μάνα, η πρώην σύζυγός μου θα κρυβόταν πίσω από το θάνατο του παιδιού μας» δηλώνει ο Νικόλας Μπακογιώργος στο protothema.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να τις σαπίζουν στο ξύλο νυχθημερόν,και τα τρία αυτά τέρατα!!Να μην δουν ξανά το φως της μέρας,παράσιτα της κοινωνίας….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ