Ένοχος για πλαστογραφία αστυνομικός που υπηρετούσε σε ΚΥΤ της Κω

6
8514

Ένας αστυνομικός που τοποθετήθηκε σε κέντρο προσφύγων καταδικάστηκε για πλαστογραφία την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη ετυμηγορία στα ελληνικά δικαστήρια για υπόθεση που ερευνήθηκε και διώχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στην Αθήνα (Ελλάδα).

Στις 31 Οκτωβρίου 2023, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον υπολοχαγό της αστυνομίας για υποβολή πλαστών αποδείξεων, κατά τη διάρκεια της θητείας του, για έξοδα ταξιδιού και διαμονής –καλυπτόμενα από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ε.Ε. (ISF)– που δεν είχαν γίνει ποτέ. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή τριών ετών και χρηματική ποινή 400 ημερήσιων μονάδων (10 ευρώ ανά ημερήσια μονάδα).

Ο δημόσιος λειτουργός εκτελούσε καθήκοντα στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των Νήσων Ανατολικού Αιγαίου», που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Οι αποδείξεις φέρεται να εκδόθηκαν από ξενοδοχείο στο ελληνικό νησί της Κω, όπου είχε τοποθετηθεί να εργαστεί ο αστυνομικός. Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ψευδή σφραγίδα και πλαστογραφημένη υπογραφή του παρόχου υπηρεσιών. Τα πλαστά έξοδα ανήλθαν σε 12.000 €.

Αυτή είναι η πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα μετά από δίωξη της EPPO, από την έναρξη των εργασιών της, τον Ιούνιο του 2021.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Πηγή: www.efyn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απαπα…
    καλέ κάνουν τέτοιες πράξεις τα «»όργανα «»της τάξης;;Σιγά το νέο!!Πρώτοι πρώτοι αυτοί κάνουν τα χειρότερα,παντού μπλεγμένοι!!

  2. Είναι κοινό μυστικό ότι οι αστυνομικοί του ΚΥΤ ζητούν απόδειξη διαμονής μεγαλύτερη του πραγματικού ενοικίου, για να τσεπωνουν τη διαφορά . Αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που συμμετέχουν καλύπτουν μαύρα ταμεία…. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από όργανα του νόμου…

    • Έπρεπε η ΑΑΔΕ να διερευνήσει αυτές τις συναλλαγές εδώ και 8 χρόνια

      Αλλά η κυρίαρχη τάση είναι να πάει να γράψει καμιά καντίνα, καμία ψαροταβέρνα μικρής επισκεψιμότητας.
      Η Διαφθορά και τα ποσά που ρέουν πίσω απ την λέξη ‘προσφυγικό’ είναι τεράστια και δείχνουν ακόμα μία φορά πόσο κχανείο είμαστε.
      Όποια πέτρα και να σηκώσεις.. από κάτω θα υπάρχει όργανο της Τάξης.

      • Τι λες μεγάλε;Να αφήσει καντίνες και ταβέρνες;Εσυ να αφήνεις στο σπίτι σου να μπενουν κλέφτες αν είναι να κλέψουν λίγα και να μην τους μιλάς.Οποίος κλέβει ακόμα και ένα ευρώ είναι κλέφτης και τιμώρησε.Να γίνει ξεκάθαρο.Ναι διαφέρουν στο ύψος της ποινής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ