Γης μαδιάμ ο ΣΥΡΙΖΑ… Ο Κασσελάκης (βέρα στο δεξί) διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη | Τι απαντούν

12
7965

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, έχω λάβει σαφή εντολή» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορεί Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη ότι επέλεξαν να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα

Επίδειξη πυγμής από τον Στέφανο Κασσελάκη λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα. Με ένα tweet από τις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη για να παντρευτεί τον Τάιλερ Μακμπέθ, ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε μονοκοντυλιά από το κόμμα τον Νίκο Φίλη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Πάνο Σκούρλετη.

Αιτία οι σημερινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, στις οποίες έβαλαν κατά της νέας ηγεσίας και της λειτουργίας του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις απόψεις του.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του: «Κάποιοι μας «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Το παρασκήνιο των διαγραφών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου ήταν σε ετοιμότητα τις τελευταίες ώρες, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης είχε δύο φορές προειδοποιήσει τα στελέχη του κόμματος αναφορικά με τη διαφύλαξη της ενότητας, στέλνοντας «τελεσίγραφα» τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και κατά την παραμονή του στην Αμερική.

Πριν πατήσει, ωστόσο, το… κουμπί της διαγραφής, «τους δόθηκε άπλετος χρόνος» τόνισαν πηγές με γνώση των γεγονότων, καθώς ο κ. Κασσελάκης είναι σχεδόν ένα μήνα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ωστόσο, πλέον, φέρεται «αποφασισμένος» να τερματίσει την εσωστρέφεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμώντας πως σκοπός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι τον εαυτό της. Στο πλαίσιο αυτό, η κίνηση διαγραφής τριών ιστορικών στελεχών βαραίνει ακόμη περισσότερο την εσωκομματική ατμόσφαιρα, ενώ η ολοκλήρωση των διαγραφών αναμένεται να επισφραγιστεί στην Κεντρική Επιτροπή, στις 11 Νοεμβρίου.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές: θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες»

Διευκρινίσεις για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έδωσαν πηγές της Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε την γνωστή έκφραση και από τούδε και στο εξής θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες», μετά την ανάρτηση του, με την οποία έθεσε εκτός κόμματος τα τρία κορυφαία στελέχη.

Η πρώτη αντίδραση Σκουρλέτη μετά τη διαγραφή: Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα

«Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί» είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης

skoyrletis_arthro

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Kontra, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω Twitter.

«Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι έμαθε τη διαγραφή του από την τηλεόραση.

Ακούστε όλη τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη:

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια» είπε, μιλώντας στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, «παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Από χθες έχουμε ένα γεγονός που πραγματικά συνιστά κοσμογονία και δεν νιώθει ανάγκη να απαντήσει» τόνισε, αναφορικά με τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον κ. Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι «στα 24 έχουμε διαμορφώσει μια άποψη» (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι, στα 24 του, όταν έγραφε για απόλυση περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων και μείωση μισθών, δεν ήξερε ποιος ήταν).

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα» σημείωσε και συνέχισε: «Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, όπως είπε, «θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή», καθώς «οι 65.000 που τον ψήφισαν (σ.σ. τον κ. Κασσελάκη) δεν ήξεραν ότι είναι υπέρ της καθήλωσης των μισθών».

Τέλος, κληθείς ο κ. Σκουρλέτης να σχολιάσει πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που έκαναν λόγο για πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφή του, είπε: «Προφανώς τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος να διαγράψει».

Βίτσας: Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι

Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι, σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στο KONTRA μετά τις διαγραφές, ο κ. Βίτσας είπε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς, ζητώντας «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά».

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει».

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη:

Πολάκης μετά τις διαγραφές: Προχωράμε πρόεδρε!

Θα αντέξουμε και θα (ξανα)νικήσουμε, αναφέρει σε ανάρτησή του

polakis_arthro

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μακροσκελή ανάρτηση του στο Χ ανακοίνωσε την διαγραφή Βίτσα, Φίλη, Σκουρλέτη.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ειναι στο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανάρτηση του, αναφέρει: «προχωράμε προεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!»

Δείτε την ανάρτησή του

IMG_0617

Βίτσας μετά τη διαγραφή του: Μικρός είναι ο Κασσελάκης, θα μάθει – Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι

«Δεν αξίζει τον κόπο» ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

vitsas_1_arthro

Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι, σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στο KONTRA μετά τις διαγραφές, ο κ. Βίτσας είπε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς, ζητώντας «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά».

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει».

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη:

Νωρίτερα είχε σχολιάσει με μία ανάρτηση της μίας γραμμής την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαγραφή του μαζί με τον Πανό Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη.

vitsas

«Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», γράφει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαλτάς: Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου

Δηλώσεις λίγη ώρα μετά τη διαγραφή Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη

Μπαλτας_27092023

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διέγραφε τον Δημήτρη Βίτσα, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη, άλλο ένα στέλεχος και πρώην υπουργός, ο Αριστείδης Μπαλτάς, έλεγε ότι περίμενε και αυτός τη δική του διαγραφή.

Μιλώντας αργά τη Δευτέρα στο KONTRA είπε ότι «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» και ότι «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης διέγραψε μονοκοντυλιά από το κόμμα τον Νίκο Φίλη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Πάνο Σκούρλετη.

Αιτία οι τηλεοπτικές τους εμφανίσεις τη Δευτέρα, στις οποίες έβαλαν κατά της νέας ηγεσίας και της λειτουργίας του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις απόψεις του.

Thumbnail
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αποστολή εξετελεσθη.
    Και που είσαι ακόμα.
    Τα ΛΟΑΤΚΙ θα μείνουν ξεκρεμαστα.
    Όνειρο ήταν και πάει.
    Άσε που επιβεβαιώθηκε εκ νεου και το νοητικό επίπεδο των συριζαιων ψηφοφόρων.

    • Ο ΠΡΟΕΔΡΟς θα παρει τον..... (αλλο που δεν θελει) και αντε γειαααα.

      Ευτυχως που δεν πληξαμε για λιγο καιρο.
      Περασαμε ομορφα και γελασαμε με τα συριζακια.
      ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
      Over.

  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ Κ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ

  3. Αρε καημένε Κολοκοτρώνη ,για κάτι κασελακηδες πολεμαγγες 40 χρόνια ???? Αχχχ Αθανάσιε Δίσκο γι’αυτους σε σούβλισαν ???? γΓιαυτους τους Έλληνες ???? Ντροπή κ αισχος .

  4. Θα παρακαλέσω τους συντρόφους που αποχωρούν από το κόμμα, να το κάνουν σε ώρες Νέας Υόρκης, γιατί όταν κοιμάται ο σύντροφός Κασσελακης έχει το κινητό στο αθόρυβο

  5. …Η διάλυση του συνονθυλευματος. Γιατί περί διάλυσης πρόκειται.Τους πήρε το ποτάμι, τους πήρε ο ποταμός, τους διέλυσε το κόμμα,ο ΛΑΚΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ… Τί έχετε ακόμα να πάθετε ΖΑΙΟΙ…. Τώρα κάντε και μια προσέγγιση στον ΑνδρουΛΑΚΗ, να ενώσετε τα μονοψήφια, μήπως γίνει διψήφιο.Ολοταχως προς διάλυση, έτσι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…ΟΥΣΤ Κ@ΠΡ@ΣΚ@Λ@….

  6. ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΛΑ ΕΜΠΟΡΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ Κ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΗΔΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΠΟΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ Κ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΡΕΒΑΝΣ.

  7. GIA SAS SINTROFOI TOU SIRIZA STIN KO, MESA APO TA GEGONOTA KAI TO REZILIKI AFTO DIJATE KAI ESEIS OTI DEN PREPEI PLEON NA SAS EXOUME GIA SOVAROUS. KALINIXTA SAS. KAI DEN XAIROMAI GIATI AFTO DEN INE KALO PROTA GIA TI XORA. AN KATALABENETAI B…ES

  8. Όλοι εσείς που κάνατε αγώνα να μας εξηγήσετε τα ρεζιλίκια αυτά. Μια ζωή της πλάκας τα περνάτε όλα, με πλάκα να κυβερνησετε με πλάκα να βγάλετε πρόεδρο κτλ. Άμα ξανά ασχολειθειτε να θυμάστε ότι θυμόμαστε κι εμείς, γιατί είμαστε οι επιλογές μας.

  9. Με βάση το αποτέλεσμα και το άσμα «Γεννήθηκες για την καταστροφή»
    είναι πεινικό αδίκημα η εκ προμελέτης διάλυση δημοκρατικού κόμματος, ναι ή όχι;
    Μήπως πρέπει να υπάρξουν ασφαλιστικές δεικλίδες σε παρόμοιες περιπτώσεις;

  10. Αυτοί είστε οι Ζαιοι, μια ζωή χάχαδες και μπαχαλακιδες, τώρα κάντε μπάχαλο και το κόμμα σας. Πάντως από τους γνωστούς Ζαιους της Κω καταλαβαίνεις ότι όλοι είναι περίπτωση. Χάχαχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ