Γεωργιάδης: Το 5ήμερο δεν καταργείται, γι’ αυτό δεν έχει κόσμο έξω – ΚΚΕ: Είσαι «υπουργός νούμερο»

1
8254

Παφίλης: Ξεβρακώνεστε… Έρχεται το προλεταριάτο – Ηλιόπουλος: αν ακούγατε τους συνδικαλιστές δεν θα είχαμε Τέμπη – Πλεύρης: Θέλετε τους εργαζόμενους στην μιζέρια

Σφοδρή σύγκρουση για το εργατικό νομοσχέδιο είχε στην Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους βουλευτές του ΚΚΕ, τους οποίους κατηγόρησε ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους και τον Χρήστο Κατσιώτη (ΚΚΕ) να μιλά για «υπουργό νούμερο».

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για «συνδικαλιστές της συμφοράς» σχολιάζοντας παράλληλα την μικρή προσέλευση στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

«Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου»

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία όπως είπε «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Ο ίδιος απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε «τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην ΕΕ; Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου».

Ο Υπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου λέγοντας μεταξύ άλλων «ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης».

«Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο» είπε.

Για «νούμερο υπουργό» μίλησε ο Κατσιώτης

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε «καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

Οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ με τον κ. Χρήστο Κατσιώτη να φωνάζει πως το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και να μιλά για «νούμερο υπουργό».

«Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».

«Αν ακούγατε τους συνδικαλιστές δεν θα είχαμε Τέμπη»

Η ομιλία του υπουργού πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα για να προσθέσει πως «θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός. Υπήρχε ένα συνδικαλιστικό σωματείο που σας προειδοποιούσε επί μήνες. Σας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και αν το ακούγατε δεν θα είχαν πεθάνει 58 άνθρωποι στα Τέμπη» παράλληλα υποστήριξε πως είναι θετική η παρουσία της ΟΛΜΕ στην απεργία, παρά το γεγονός ότι δεν αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους το νομοσχέδιο καθώς με τον τρόπο αυτό καλλιεργεί την αλληλεγγύη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζιος είπε πως είναι «προβληματικό να λοιδορεί ο υπουργός εργασίας το συνδικαλιστικό κίνημα».

«Ξεβρακώνεστε εδώ μέσα, το προλεταριάτο έρχεται»

Ακολούθως, ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ μίλησε για πανικόβλητη προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού να «καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή».

«Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σωματείο που να απεργεί. Ας πάει μια βόλτα στον Πειραιά όπου νέκρωσε όλο το λιμάνι» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού.

«Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης ένα σωματείο που είπε «ζήτω» για το νομοσχέδιο εκτός από την πουλημένη ΓΣΣΕ. Είναι νομοσχέδιο έκτρωμα, μεσαίωνας και δουλοκτησία. Δείχνετε εμπάθεια και μίσος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όσα πέτυχαν οι εργάτες το πέτυχαν με αιματηρούς αγώνες. Εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι τραβά ο εργαζόμενος. Ξεβρακώνεστε εδώ μέσα. Υποκριτές. Όσο για τα περί προλεταριάτου που είπε ο υπουργός ένα θα σας πω: καλομελέτα και έρχεται», πρόσθεσε.

«Η Αριστερά θέλει τον εργαζόμενο στην μιζέρια»

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε πως «ξέρετε τι ενοχλεί την αριστερά. Την ενοχλεί η δυνατότητα που δίνουμε στους ανθρώπους να δουλέψουν και να βελτιώσουν την ζωή τους. Η Αριστερά θέλει τον εργαζόμενο στην μιζέρια, όσο πιο χαμηλά γίνεται».

Ο βουλευτής σε άλλο σημείο της ομιλίας του σχολίασε: «Σήμερα γίνεται το πρωτοφανές. Δεν απεργεί το βασικό σωματείο των εργαζόμενων που αφορά το νομοσχέδιο αλλά τα υπόλοιπα. Δηλαδή για ένα νομοσχέδιο που αφορά τους υγειονομικούς του δημοσίου δεν θα απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ αλλά η ΟΛΜΕ; Να ξέρετε κύριοι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ότι οι πρακτικές των λίγων που κλείνουν τις εισόδους για να μην μπορούν να δουλέψουν οι πολλοί τελείωσαν».

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με 41% αμοιβάδες κι αλλο ένα σχεδον 60% ευνουχισμενους…παρατηρητές…αμοιβαδων, το Σύμπαν περιστρέφεται και παλι, γυρω απο τον πλανήτη Γη. Κι ο γάιδαρος, οντως πετάει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ