Τη χειροκροτά όλο το διαδίκτυο: Υπεραιωνόβια γιαγιά είπε στον αέρα όσα δεν τολμά κανείς

0
14354

Μία υπεραιωνόβια γιαγιά, κάτοικος Πηνειάδας, έστειλε το δικό της συγκλονιστικό μήνυμα στους πολιτικούς της Ελλάδας, λέγοντας πως «ή θα πρέπει να ενωθούν όλοι οι βουλευτές ή να σηκωθούν και να φύγουν!».

Η γιαγιά Σταυρούλα, που σε ηλικία 104 χρονών βρέθηκε στο δρόμο, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τον κάμπο, μιλώντας στο OPEN, υπογράμμισε «είμαστε άπλυτοι πόσες μέρες. Άπλυτοι και με οικονομία του νερού. Τι να κάνουμε. Αυτά να τα ακούσουν αυτοί που κυβερνούν. Να ανοίξουν τα αφτιά τους και να τα ακούσουν αλλιώς αποφεύγουν. Ο κόσμος να ανοίξει τα αφτιά και τα μάτια του και να μην τους ξαναψηφίσει καθόλου. Όχι μόνο αυτούς, όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν».

Το μήνυμα που έστειλε η υπεραιωνόβια γιαγιά

Και πρόσθεσε η υπεραιωνόβια γιαγιά «ή θα ενωθούν όλοι οι βουλευτές, να γίνουν μια γροθιά για να φτιάξουν τον τόπο και να βοηθήσουν τον κόσμο ή να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να φύγουν. Και να μην ξαναγυρίσουν πίσω. Και οι περιφερειάρχες και όλοι οι διοικούντες και οι δήμαρχοι. Να βάλει μυαλό ο κόσμος που πηγαίνει και ψηφίζει. Να ξέρει τι γίνεται».

Όσον αφορά το πώς βίωσε η ίδια όλη αυτή την καταστροφή, απάντησε «το βλέπετε βρε παιδιά, τι να σας πω; Ποτέ δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί να πλημμύριζε ο κάμπος, αλλά αυτό το κακό το είδατε, το βλέπετε και μη ρωτάτε καθόλου».

Η έννοια της υπεραιωνόβιας γιαγιάς για τα παιδιά της

Σχετικά με τη νύχτα που η καταστροφή τους χτύπησε την πόρτα, επεσήμανε «προλάβαμε και βγήκαμε από το σπίτι μόνο με τα ρούχα που φορούσαμε. Δεν φοβήθηκα. Δεν με νοιάζει για τον εαυτό μου. Με νοιάζει για τα παιδιά μου».

Ερωτηθείσα για το εάν έχουν γίνει έργα στη Θεσσαλία, η υπεραιωνόβια γιαγιά σημείωσε «ποια έργα καλέ; Αν στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει πού θα δοθούν τα χρήματα. Αυτά τα λεφτά πρέπει να πάνε στον κόσμο που υποφέρει χωρίς νερό, χωρίς τροφή και περιμένουμε τα αεροπλάνα να μας φέρουν τροφή να φάμε. Πού είναι τα νοσοκομεία; Πού είναι η υγεία; Πού είναι η παιδεία; Πού είναι τα έργα που μας έταξαν; Παίρνουν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα λεφτά εξαφανίζονται. Οι άνθρωποι της Ελλάδας είναι καλοί, οι διοικούντες δεν είναι καλοί…».

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας, τόνισε «ανησυχώ για την Τουρκία. Δεν κάνει πίσω, θέλει τα νησιά μας. Στο Νταβός δεν έκαναν τίποτα», ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα σε πολίτες και διοικούντες, καταλήγοντας «θέλω να ανοίξουν τα αφτιά τους και να έχουν λίγη συμπόνια για τον κόσμο. Καήκαμε, πνιγήκαμε, τι άλλο θέλετε; Κι αν η Θεσσαλία χάθηκε, θα χαθεί όλη η Ελλάδα. Γιατί η Θεσσαλία είναι ο κορμός, από εκεί θρέφεται ολόκληρη η Ελλάδα. Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να καταστρέφεται. Κάηκε και πνίγηκε. Τι να βλέπω…».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ