24 παραιτήσεις σπουδαστών της ΣΜΥΝ αλλά σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ «πέρα βρέχει»!

1
6842

Το θέμα των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις. 24 σπουδαστές της  ΣΜΥΝ παραιτήθηκαν , μόλις επέστρεψαν από το μηνιαίο   θερινό εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής! Έρχονται να προστεθούν στις 43 παραιτήσεις στελεχών του ΠΝ -κάποια προερχόμενα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων- που καταγράφηκαν το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου!!!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό, αλλά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση ή υποψία προσπάθειας έστω για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα λίστες με εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων δημοσιοποιούνται και το πρόβλημα είναι ότι αρκετά από τα προγράμματα που αναφέρονται είτε δεν υπήρχαν σε κανένα σχεδιασμό ,είτε προκαλούν προβληματισμό για το ποιοι και με ποια κριτήρια σχεδιάζουν την άμυνα της χώρας.

Όμως ακόμη κι αν όλα στους εξοπλισμούς ήταν τέλεια , είναι προφανές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να ισχυροποιηθούν και να προχωρήσουν μπροστά χωρίς να έχουν το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό. Προς εκεί οδεύουν. Από τη μία μαζικές παραιτήσεις στελεχών ,ακόμη και σπουδαστών και από την άλλη απροθυμία των νέων να επιλέξουν την στρατιωτική καριέρα. Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί είναι εκρηκτικό. Αν στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ πιστεύουν ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν με τη διανομή…τάμπλετ στους στρατεύσιμους και με δηλώσεις φανφαρονισμού ,είναι γελασμένοι…

πηγή: militaire.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γνωριζοντας πολυ καλα τι λεω…..
    εχουν δικιο τα παιδια.
    Χανονται απο τα σπιτια τους γιατι;;;;;
    Για να πληρωνεται καλυτερα καποιος που κανει ντελιβερι;;;;;
    Ουτε τα παιδια φταινε ,ουτε το ενδοξο Πολεμικο Ναυτικο!!!
    Φταινε οι προδωτες ,τα καθαρματα που με ρην βία κυβερνανε τον τοπο!!
    Αλλα ειναι κοντα η ωρα τους!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ