Διάσπαρτοι στις φυλακές της χώρας (και στις Φυλακές Κω) οι κατηγορούμενοι Κροάτες φίλαθλοι – – Φόβοι για συγκρούσεις με Έλληνες και Σέρβους κρατουμένους

0
4100

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Κι άλλους Κροάτες αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

Κι άλλους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ φαίνεται πως αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν συμμετοχή τους στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και εμπλοκή τους στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως μετέδωσε το Open, οι εν λόγω οπαδοί της κροατικής ομάδας έχουν καταγραφεί να μπαίνουν στη χώρα μας, αλλά δεν έχει καταγραφεί η έξοδός τους.

Ταυτόχρονα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι ανακριτές έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς που αναλύουν τα βίντεο από το σημείο των αιματηρών επεισοδίων, να τους δοθούν καρέ-καρέ όλα τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο 29χρονος. Δηλαδή θέλουν, πέρα από το φονικό χτύπημα, να αναλυθούν όλες οι επιθέσεις που δέχθηκε ο Μιχάλης.

Ειδικότερα θέλουν να εξετάσουν εάν ο 29χρονος δέχθηκε χτυπήματα είτε από ρόπαλα είτε από κάποια φωτοβολίδα έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν θα χρειαστεί να αποδώσουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, την ώρα που εξετάζεται όλο το διαθέσιμο υλικό για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Την ίδια ώρα, στα βίντεο, στο DNA και στα κινητά τηλέφωνα εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρξουν απαντήσεις στο ποιος είναι αυτός που δολοφόνησε, τελικά, τον 29χρονο Μιχάλη.

Οι Αρχές αναζητούν ταύτιση γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες, με τα δείγματα που έχουν εντοπιστεί στα πειστήρια της αιματηρής επίθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης του χούλιγκαν που κατάφερε το θανάσιμο χτύπημα στον Μιχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία λήψης DNA ολοκληρώθηκε χθες και μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα στα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για αυτούς που συνδέονται με τα όπλα της επίθεσης, αλλά και ενδεχομένως με τη σορό του 29χρονου.

Από τους συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται σε 16 φυλακές της χώρας, έχουν συλλεχθεί 104 δείγματα DNA, τα οποία θα τεθούν σε αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό από τα συνολικά 65 πειστήρια που εντόπισαν οι Αρχές στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης και στην κατοχή των χούλιγκαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ