Θλίψη στον Βόλο: Εκοιμήθη ο ιερέας π. Ιωάννης Σαμαράς

0
4444

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σαμαρά, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου Αγιάς, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα, από φυσικά αίτια, σε ηλικία 67 ετών. Επρόκειτο για σεμνό και ιεροπρεπή Κληρικό, ιδιαιτέρως αγαπητό από τον λαό της επαρχίας Αγιάς.

Ο π. Ιωάννης γεννήθηκε στο Μεταξοχώρι Αγιάς το 1955 και ήταν απόφοιτος της Μέσης Νυκτερινής Ιερατικής Σχολής Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1984 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, ο οποίος το 1993 του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου. Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου έλαβε το 2020 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Αρχικώς και για μικρό χρονικό διάστημα, διορίστηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μελιβοίας Αγιάς και στην συνέχεια τοποθετήθηκε στην ενορία της γενέτειράς του, όπου υπηρέτησε έως το τέλος της ζωής του.

Ο εκλιπών Ιερεύς ήταν έγγαμος, πατέρας οκτώ τέκνων και παππούς πέντε εγγονών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Ιωάννου θα ψαλεί την Πέμπτη 3/8, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου Αγιάς, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

iellada.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ