Γιώργος Πατούλης: Εντελώς λανθασμένα χόρεψα ζεϊμπέκικο

1
5361

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, και σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ζήτησε συγγνώμη για το ζεϊμπέκικο που χόρεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες το βράδυ, κι ενώ η χώρα βίωνε δύσκολες στιγμές με τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Μετά την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη και κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν στο Newsbomb.gr «όλα είναι ανοιχτά» στο ερώτημα για το αν θα τον στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις περιφερειακές εκλογές, ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη στάση που κράτησε εν μέσω πυρκαγιών και πένθους της χώρας μας λόγω των θανάτων των δύο ηρώων πιλότων μας.

Ο Γιώργος Πατούλης χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εντελώς λανθασμένα χόρεψα ζεϊμπέκικο. Ήταν μια κακιά στιγμή, ζητώ συγγνώμη» μετά το βίντεο που κυκλοφορήσε και τον δείχνει να χορεύει ζεϊμπέκικο.

Ο ίδιος συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Χθες παρευρέθηκα στην εκδήλωση στο Ζάππειο, προς το τέλος και λίγο πριν την αποχώρηση μου, μου ζήτησαν παρευρισκόμενες να χορέψω μαζί τους.

Εντελώς λανθασμένα και την ώρα που έβγαινα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά τους. Ηταν μια κακιά στιγμή και ζητάω ειλικρινά συγνώμη.

Έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Με μια στιγμιαία πράξη μου έστειλα το λάθος μήνυμα σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα».

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας που δήλωναν ενοχλημένα με την κίνηση του Γιώργου Πατούλη να χορέψει ζεϊμπέκικο εν μέσω του θανάτου των δύο ηρώων πιλότων μας και των πυρκαγιών.

Όπως έγινε γνωστό από βίντεο που κυκλοφόρησαν, χθες, 27 Ιουλίου, εν μέσω της πύρινης κόλασης που έπληττε μεγάλο μέρος της χώρας, ο περιφερειάρχης Αττικής πήγε στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο.

Ο κ. Πατούλης κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος, χόρεψε ζεϊμπέκικο με την Κατερίνα Στανίση να τραγουδά το «Θε μου τη δεύτερη φορά» των Λοΐζου-Παπαδόπουλου.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr σε κυβερνητικούς παράγοντες για το εάν υπάρχει ενόχληση στην κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε ο Γιώργος Πατούλης, την ώρα που η Ελλάδα θρηνούσε τον θάνατο δύο ηρώων της, η απάντηση είναι ότι οι αντιδράσεις είναι αρκετές. Στο ερώτημα, μάλιστα, εάν υπάρχει πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να αποσύρει τη στήριξή της στον Γιώργο Πατούλη η απάντηση που δόθηκε είναι: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Οι εικόνες αυτές με τον Γιώργο Πατούλη να χορεύει έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για σκληρή δουλειά και όχι αλαζονεία.

Έτσι, στην κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στη Νέα Δημοκρατία οι αντιδράσεις είναι έντονες μετά και τη στάση που κράτησε ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενώ η χώρα καιγόταν, έκανε – σύμφωνα με το «Θεωρείο» της Καθημερινής διακοπές με σκάφος στην Πάτμο ενώ η χώρα καιγόταν.

Γι’ αυτό και στελέχη της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν «όλα είναι ανοιχτά» για τον Γιώργο Πατούλη, μετά το βίντεο που τον δείχνει να χορεύει ζεϊμπέκικο τη στιγμή που η χώρα μας δίνει μάχη με τις φωτιές.

Σχετικές ειδήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου – Σκέψεις να στηριχθεί αντί του Πατούλη, τίποτα όμως δεν έχει «κλείσει»

Σε καλό κλίμα η συζήτηση αλλά χωρίς οριστικές αποφάσεις – Οι ζεϊμπεκιές Πατούλη φέρνουν το κυβερνών κόμμα σε αλλαγή στρατηγικής – Στο «τραπέζι» και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά

papanikolaou_glyfada_xr

Ο εκνευρισμός του Μεγάρου Μαξίμου με τα… ζεϊμπέκικα του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο δεν λέει να κοπάσει, παρά τη χθεσινή συγγνώμη του περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιου με το χρίσμα της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής.

Έτσι, σε διαδικασία επίσπευσης φαίνεται πως βρίσκεται ο βηματισμός του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς στο «τραπέζι» είναι η απόσυρση της στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατουλη.

Με αυτό το δεδομένο, συνεπώς, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου πέρασε σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας το ενδεχόμενο καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής. Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη εξακολουθεί να είναι «στον αέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η συζήτηση Μητσοτάκη-Παπανικολάου έγινε σε εξαιρετικά ζεστό κλίμα και σε αυτή ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να περιέγραψε τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο αλλαγής σκυτάλης στην περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε οριστική συμφωνία ή διαφωνία στη συζήτηση, αλλά ούτε και οριστική απόφαση επί του θέματος με τον κ. Παπανικολάου και τον πρωθυπουργό να συμφωνούν να περάσει το Σαββατοκύριακο για την οριστικοποίηση των όποιων εξελίξεων.

Ο κ. Παπανικολάου, άλλωστε, κατελήφθη εξ απήνης με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες έκλεινε υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του στη Γλυφάδα και δεν είχε σκεφτεί καν το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοδιοικητικής «πίστας». Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Μένει να φανεί, αν τις επόμενες ώρες θα «κλειδώσει» η σκέψη καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και ποια θα είναι η στάση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος συνεχίζει να ανακοινώνει υποψηφίους στον συνδυασμό του, όπως ο νικητής του Survivor Σάκης Κατσούλης, αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.

Ένα ακόμα όνομα που θα μπορούσε να παίξει με δεδομένο ότι προέρχεται από την αυτοδιοίκηση είναι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα. Πλην όμως, στους πολιτικούς κύκλους είναι γνωστό ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να επιστρέψει στον στίβο της αυτοδιοίκησης, όντας αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Άμυνας.

Μένει να φανεί τις επόμενες ώρες που θα «κάτσει η μπίλια» και αν η ΝΔ θα ολοκληρώσει τη ρήξη με τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ως χθες εκτιμούσε ότι το σκηνικό θα είναι…λήξαν. Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες η οριστική απόφαση αναμένεται από Δευτέρα αφού παρά τις ζυμώσεις, τίποτα ακόμη δεν έχει «κλείσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. άλλο ένα ρεμαλι που κατασπαταλα τα λεφτά του ελληνικού λαού με τις πλάτες…ποιανού άλλου βέβαια;;;κολλητός του Κούλη γαρ …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ