Φωτιά στο Λουτράκι: Πλάνα μέσα από το πιλοτήριο του Σινούκ

0
5790

Παρακολουθήστε τα εντυπωσιακά βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του Σινούκ που επιχειρεί στη φωτιά στο Λουτράκι, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα (17/07).

Σε βίντεο, φαίνεται η προσπάθεια Σινούκ να βοηθήσει στη φωτιά στο Λουτράκι, αλλά και πλάνα από τις αντιπυρικές ζώνες που άνοιξαν μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις πυρκαγιές της Νοτιοανατολικής Αττικής:

Στον Κουβαρά επιχειρούν:

  • 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 22 άτομα).
  • 1 Ασθενοφόρο.

Στην Περαχώρα Λουτρακίου επιχειρούν:

3 Α/Φ CL–215.

2 Α/Φ CL–415.

2 Προωθητές Γαιών.

1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα).

1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα).

Στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας επιχειρούν:

  • 2 Α/Φ CL–215
  • 2 Α/Φ CL–415
  • 2 Ε/Π CHINOOK
  • 3 Προωθητές Γαιών

Σχετικές ειδήσεις

Liveblog: Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια, κινείται προς Οινόη, μαίνεται στο Λουτράκι

Liveblog: Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια, κινείται προς Οινόη, μαίνεται στο Λουτράκι
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Ολονύχτια ήταν η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ώστε να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν τις τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι αυτή που κινείται στα Δερβενοχώρια. «Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό που κινείται στα Δερβενοχώρια. Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά γιατί έχει πολύ μεγάλη άκαυστη ύλη και πολύ συμπαγές πυκνό δάσος. Η πυρκαγιά είναι σε μία χαράδρα. Προσπαθούμε να την κρατήσουμε εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός και προσέθεσε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 τα μεσάνυχτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έξω από το Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Αναφορικά με την Ανατολική Αττική, αυτό που προβληματίζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι οι αναζωπυρώσεις. «Παλεύουμε με τις αναζωπυρώσεις. Έχει καταλαγιάσει το μέτωπο. Τα κυριότερα θέματα είναι στο Πέτα, στην Σαρωνίδα», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά Αττικής, στο Πάνειο Όρος και επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο παραδίδοντας στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα.

Δείτε εικόνες του Newsbomb.gr με καμένα σπίτια στην Αττική:

Καίγονται σπίτια στον Κουβαρά
Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο Λαγονήσι (2) | newsbomb.gr

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό υπάρχει ενεργό μέτωπο ακριβώς πάνω από την Εθνική Οδό ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την έχουν περιορίσει.

Συνολικά στο σημείο παραμένουν 135 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 ελικόπτερα διατέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους. Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και 4 προωθητές γαιών.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας καθώς όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη και οι δυνάμεις που επιχειρούν βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριοθέτησή της. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

 

Δύσκολη η φωτιά στα Δερβενοχώρια, 112 για τους καπνούς – Εκκενώνονται δύο οικισμοί στο Λουτράκι

Προς Οινόη και Μαγούλα το κύριο μέτωπο – Στα βόρεια της περιοχής Καλλιθέα η μάχη στο Λουτράκι, εκκενώνονται προληπτικά Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος

dervenoxwria_fwtia_2xr
Τις τελευταίες πληροφορίες για δύσκολο, όπως έχει χαρακτηριστεί, μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια μετέφερε λίγο μετά τις 9:30 στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κάνοντας λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.
«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Η  φωτιά στα Δερβενοχώρια έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, καθώς υπάρχει πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη. Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής η φωτιά που είναι σε εξέλιξη εξελίσσεται σε έντονο ανάγλυφο έδαφος, προσθέτοντας ότι «έγινε καλή δουλειά το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις».

Φωτιά στα Δερβενοχώρια

Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

356711565_1293747904559795_7799167076702370151_n

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ