Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 50χρονος Αλβανός που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου – Φωτογραφία

0
5009

Ο «πιστολέρο» παραδόθηκε την Παρασκευή στην Αστυνομία – Είχαν προσωπικές διαφορές, «δεν ήθελα να τον σκοτώσω», είπε σε αστυνομικούς

Ο 50χρονος Μπαϊράμι Σπετίμ, από την Αλβανία, είναι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης το μεσημέρι της Πέμπτης σε βεζινάδικό στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στα μάτια περαστικών.

Τον άνδρα πυροβόλησε 45χρονος ομοεθνής του ο οποίος παραδόθηκε την Παρασκευή, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν είχε κίνητρο να διαπράξει ανθρωποκτονία.

thessaloniki-nekros-1
Το θύμα της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, Bajrami Shpetim

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος υποστηρίζει πως ήταν φίλος με το θύμα και πως είχε προηγηθεί τσακωμός μεταξύ τους. Ο λόγος του καβγά φέρεται να ήταν οικονομικές διάφορες που είχαν θύμα και δράστης. Σε βάρος του 45χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή το Σάββατο.

Το θύμα και ο 45χρονος, που είναι σεσημασμένος με ποινικό παρελθόν, ήταν γνωστοί μεταξύ τους και κάθονταν μαζί λίγο νωρίτερα. Ένας καβγάς οδήγησε μάλιστα στο αιματηρό περιστατικό και στην επίθεση με πυροβολσμούς.

«Δεχόμουν σοβαρές απειλές για τη ζωή μου από το θύμα το τελευταίο διάστημα. Προηγήθηκαν δύο βίαια περιστατικά εις βάρος μου από το θύμα και έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων δέχθηκα και πάλι επίθεση από το θύμα», ανέφερε.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 12.35 της Πέμπτης έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Σόλωνος 51.

Δείτε βίντεο:  Η στιγμή που δολοφονείται ο 50χρονος

Μόλις ο 50χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στο πρατήριο υγρών καυσίμων ο δράστης τον ακολούθησε με το μαύρο όχημα που οδηγούσε και σταμάτησε ακριβώς δίπλα του, χωρίς να βγει έξω. Οι δύο άντρες ξεκίνησαν να μαλώνουν και το θύμα πλησίασε προς το μέρος του δολοφόνου του.

Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου, διακρίνεται η στιγμή που ο 50χρονος πλησιάζει τον δράστη και επιχειρεί να τον χτυπήσει από το παράθυρο του συνοδηγού και τότε ο δεύτερος τον πυροβολεί – μέσα από το αυτοκίνητο – και τον τραυματίζει θανάσιμα. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στον ώμο και το στήθος και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

pyrovolismoi-typos

Ο δράστης παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/7). Πρόκειται για έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος παραδόθηκε συνοδεία του δικηγόρου του.

Τι λέει ο δικηγόρος του

«Δεν είχε πρόθεση να φονεύσει τον 50χρονο. Έφερε το όπλο μαζί του καθώς δεχόταν απειλές. Πριν από το συμβάν δέχθηκε βίαια επίθεση». Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 45χρονου εκτελεστή της Ανάληψης, Θανάσης Αλεξόπουλος μετά την παράδοση του δράστη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο συνήγορος απαντώντας σε ερώτηση του ThessToday επιβεβαίωσε πως θύμα και δράστης είχαν φιλικές σχέσεις.

«Γνωρίζω πως με το θύμα είχαν φιλικές σχέσεις. Αυτό που μου μετέφερε ο εντολέας μου είναι πως το τελευταίο διάστημα υπήρχαν απειλές για τη ζωή του από τη μεριά του θύματος» σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο 45χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρίσκεται το όπλο του φονικού.

Ερωτηθείς για το ποιες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση, ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως «έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, για οπλοχρησία και οπλοκατοχή». «Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Μετά την προθεσμία θα απολογηθεί στον ανακριτή».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ