Λήμνος: Πατέρας πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή του γιου του – «Καμπανάκι» για στελέχωση ιατρών

0
5800

Πατέρας στη Λήμνο πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή του παιδιού του στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ. Μεγάλες οι ελλείψεις από ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά της χώρας. Καμπανάκι από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Μια σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί οργή. Ακόμα ένα περιστατικό με έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νησί της Ελλάδας δείχνει το πρόβλημα στελέχωσης που έχει ως συνέπεια να κινδυνεύει η ζωή ασθενών.

Ένας πατέρας στη Λήμνο χρειάστηκε να πληρώσει 5.000 ευρώ για την αεροδιακομιδή του γιου του από τη Λήμνο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Μαΐου, όταν δύο παιδιά με κατάγματα μετά από τροχαίο έπρεπε να περιμένουν πέντε μέρες προκειμένου να χειρουργηθούν, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λήμνου. Το ένα το παιδί εξετάστηκε από ορθοπεδικό καθώς έφερε κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο ο άλλος 15χρονος που τραυματίστηκε στο μηριαίο, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και συγκεκριμένα, πνευμονική εμβολή.

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για την αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Λήμνο και το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στα νησιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος στο νοσοκομείο της Λήμνου υπάρχουν τρεις ορθοπεδικοί αλλά κανένας μόνιμος αναισθησιολόγος. Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται σε πολλά ακόμα νησιά όπου οι αναισθησιολόγοι φεύγουν από νοσοκομεία της Αθήνας και μετακινούνται για λίγες ημέρες στην επαρχία.

Ο πατέρας του μικρού ασθενή χρειάστηκε να πληρώσει 5.000 ευρώ τα οποία δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσει και τα κατάφερε χάρις τη βοήθεια ενός δωρητή. Αυτό αναδεικνύει ακόμα ένα πρόβλημα… Η αεροδιακομιδή δεν έγινε δωρεάν όπως θα έπρεπε αλλά δόθηκε ένα υπέρογκο ποσό για να διακομιστεί έγκαιρα στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στην αρχή η κατάστασή του δεν φαινόταν σοβαρή αλλά τελικά η υγεία του επιδεινώθηκε και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί σε ΜΕΘ μεγάλης πόλης.

«Θα το χάναμε το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος εξηγώντας πόσο αναγκαίο ήταν να διακομιστεί το παιδί στη Θεσσαλονίκη καθώς στη Λήμνο δεν υπήρχε αναισθησιολόγος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ