Θρίλερ στην Κρήτη με δύο αυτοκτονίες αστυνομικών! Ο ένας υπηρετούσε στην Κω για 5 χρόνια

14
27311
Πρόκειται για νεαρούς άνδρες που βρέθηκαν απαγχονισμένοι

Σοκ έχει προκαλέσει στο Λασίθι η είδηση της αυτοκτονίας δύο νεαρών ανδρών.

Και οι δύο ήταν εν ενεργεία αστυνομικοί, γεγονός που έχει κλονίσει εκτός από την τοπική κοινωνία και τους ένστολους οι οποίοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας που έπληξε τις τάξεις τους.

Πρόκειται για δύο νέους άνδρες, συνομήλικους, 35 χρόνων, οι οποίοι βρέθηκαν απαγχονισμένοι. Το άψυχο σώμα του ενός βρέθηκε σε ελαιώνα, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε απαγχονισμένος στην πόρτα του σπιτιού του.

Ο πρώτος αδικοχαμένος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του και συγκεκριμένα κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ σύμφωνα με το creta24.gr, φέρεται να άφησε ιδιόχειρο σημείωμα λίγο πριν τον θάνατό του. Είχε καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα και υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η σορός του δεύτερου 35χρονου αστυνομικού εντοπίστηκε αυτή τη φορά σε έναν ελαιώνα ιδιοκτησίας του στη Σητεία. Κατά πληροφορίες είχε κατέβει στο νησί για διακοπές, από όπου κατάγεται, και υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα  στην Αττική

Όπως έγινε γνωστό ο ένας αστυνομικός υπηρετούσε μέχρι πέρσι για πέντε χρόνια στην Κω και η είδηση έχει συγκλονίσει τους συναδέλφους του στο νησί, φίλους, αλλά και συγγενικά του πρόσωπα.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια…

Λασίθι: Σύμπτωση οι απαγχονισμοί των δύο 35χρονων αστυνομικών; – Η εξομολόγηση, το σημείωμα και το μπουκάλι με τη βότκα

«Ζητήστε βοήθεια, μιλήστε» ήταν το μήνυμα του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Λασιθίου, κ. Γιώργου Καρτσάκη

dias-arthro

Θρήνος σήμερα στο Λασίθι μετά  τη διπλή τραγωδία που σημειώθηκε, όταν δύο συνομήλικοι αστυνομικοί απαγχονίστηκαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, με διαφορά μόλις λίγης ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο πρώτος 35χρονος αυτόχειρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας. Το άψυχο σώμα του εντόπισε κάτω από μία ελιά ο ιδιοκτήτης του χωραφιού που έτυχε να μεταβεί στο σημείο, όταν ξαφνικά αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα και ειδοποίησε τις αρχές. Ο πρώτος αυτός αστυνομικός υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ, ωστόσο είχε πάρει αναρρωτική άδεια μακράς διάρκειας και είχε ταξιδέψει στο νησί.

Την Παρασκευή, μία μέρα δηλαδή πριν την τραγική κατάληξη, ο 35χρονος είχε επισκεφθεί στενό συγγενικό του πρόσωπο στο Ηράκλειο, ενώ την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας εντοπίστηκε νεκρός, κρεμασμένος κάτω από ένα δέντρο με ένα μπουκάλι βότκα δίπλα του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα κληθεί σε κατάθεση το συγγενικό πρόσωπο του αδικοχαμένου 35χρονου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στον θάνατο  ενός άλλου συνομήλικου αστυνομικού, με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο Νομό Λασιθίου, αυτή τη φορά όμως στην περιοχή Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος  είχε φτάσει στο νησί με μετάθεση και υπηρετούσε σε αστυνομική υπηρεσία του Λασιθίου. Σήμερα ομως το μεσημέρι αποφάσισε να δώσει οριστικό τέλος στη ζωή του, επιλέγοντας αντίστοιχα τον απαγχονισμό.

Ήταν παντρεμένος, δεν είχε αποκτήσει όμως παιδιά. Κατά πληροφορίες, ο 35χρονος αστυνομικός φέρεται να είχε εξομολογηθεί κατά καιρούς σε συναδέλφους του ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και πως είχε περάσει από το μυαλό του η ιδέα να  δώσει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα, φέρεται να άφησε ιδιόχειρο σημείωμα όπου εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν  στον θάνατο.

Όπως γράφουν τα τοπικά μέσα, τα δύο περιστατικά δεν φαίνεται να συνδέονται. Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός πως δύο συνάδελφοι -αν και δεν υπηρετούσαν στο ίδιο τμήμα- σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν την ίδια μέσα και ώρα με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο νησί, και ακόμη πιο… ύποπτα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Η είδηση συγκλόνισε τόσο την τοπική κοινότητα, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού η καταγωγή τους ήταν από Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης προτρέπει τους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνονται καλά και νιώσουν ότι χρειάζονται βοήθεια, να την ζητήσουν και να μιλήσουν.

Η ανάρτησή του:

 

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον απροσδόκητο χαμό δύο νεαρών αστυνομικών που υπηρέτησαν με αξιοπρέπεια και ήθος την Ελληνική Αστυνομία. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, αυτές τις δύσκολες ώρες.
Η έκφραση ωστόσο των συλλυπητηρίων όλων μας δεν αρκεί, όσο ειλικρινή κι αν είναι. Η απίστευτη τραγωδία που συγκλονίζει το νησί πρέπει να γίνει αφορμή να προβληματιστούμε, να ενημερωθούμε και να λάβουμε δράση για τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά αυτοχειρίας. Με αυτό τον τρόπο, θα ανοίξει μία νέα συζήτηση για την προκατάληψη και το στίγμα γύρω από τα προβλήματα ψυχικής υγείας, την ώρα που οι καθημερινές αντιξοότητες αλλά και τα οικονομικά προβλήματα μεγαλώνουν.
Τέλος,θα ήθελα να προτρέψω τον καθένα που χρειάζεται βοήθεια να την ζητήσει, να μιλήσει , ώστε να βρεθεί ένα χέρι βοήθειας που θα του υπενθυμίσει πως κάποιος βρίσκεται δίπλα του».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν δύο αστυνομικοί βρίσκονται την ίδια ημέρα νεκροί δεν είναι σύμπτωση και ούτε το λες και αυτοκτονία

    • Παρά σαν τα άλλα τα βόδια που την πατήσανε με τα αδοκίμαστα μπόλια του θανάτου και τώρα πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο κάτω σαν τις κατσαρίδες για να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό

  2. ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΑΣΜΟΙ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ??? ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

    • Εγώ λέω να βαρέσω ….!! Έλεος πια, τα συνδέεται όλα με τα εμβόλια, μιλάμε είστε μεγάλοι ψέκες!!

  3. Ρε δεν κόβετε όλοι τα σενάρια και την αντιεμβολιαστικη τρομολαγνια; Σεβαστείτε ένα τραγικό γεγονός και τους συγγενείς, φίλους.Για να το πω πιο απλά,ΣΚΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ.Αφηστε μας στο πόνο που νιώθουμε γιατί αυτές τις στιγμές δεν μιλάνε, δεν σχολιάζουν αλλά θρηνούν.Υπαρχουν υπηρεσίες και αρμόδιοι που ασχολούνται.Αυτα για να μην πω τίποτα άλλο χειρότερο…. Ο Θεός να σε συγχωρέσει παλληκάρι μου….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ