Βόλος: Νεκρός καθηγητής Ιατρικής και Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό από ανακοπή…- Τον βρήκαν μετά από τρεις ημέρες

0
4045

Ο Χρήστος Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε μόνος από ανακοπή καρδιάς.

Τον αναζητούσαν τρεις ημέρες οι συγγενείς του και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν πουθενά, οπότε παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του για να τον βρουν νεκρό.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε μόνος, την Δευτέρα το βράδυ, επάνω στην καρέκλα του γραφείου του από ανακοπή καρδιάς.

«Τον βρήκε ένας σύντροφος από την οργάνωση, μπήκε μέσα στο σπίτι και τον βρήκε στην καρέκλα ενώ είχε πεθάνει. Ήταν μεγάλος σε ηλικία, είχε κάποια προβλήματα υγείας εξ’ όσων γνωρίζω. Τις τελευταίες μέρες η αλήθεια είναι ότι δεν τον βλέπαμε και πάρα πολύ καλά. Ίσως έπαιξε ρόλο και η στεναχώρια από το αποτέλεσμα. Σίγουρα στεναχωρήθηκε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ήταν χάλια. Ο Τρικαλινός τι ήταν; Μια ζωή συστράτευση με την επιστήμη και την Αριστερά, αυτό ήταν ο Χρήστος. Επιστήμονας διαπρεπής με αναγνωρισμένο έργο στο εξωτερικό», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, γεννήθηκε το 1946 στο Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο “Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική” και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία “Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική” και “Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός”.

Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ ΑΕΙ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού).

Πηγή: gegonota.news

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ